Hva er problemet

Print pagePDF pageEmail page

Jeg sitter enda å lurer på hva problemet er at noen bruker caps, hijab, lue, skaut osv osv på hodet ? Man skulle tro stortingspolitikerne hadde annet å bry seg med enn hva folk har på hodet,- skal vi nekte samene å bruke stjernelua også på skolen ?

At det i det hele tatt finnes skoler i Oslo enda i år 2010 som forbyr elever å ha noe på hodet som en caps eller lue, er joe bare helt fantastisk,- det sier mer om ledelsen på skolen enn hva det sier om elevene sin høflighet,- og det sier mer om de ledelsene på de skolene som nekter elvene å bruke hijab, enn hva det sier om de elevene som bruker hijab. Dette er et oppkonstruert problem, og det sier at vi ikke har problemer av stor størrelse i Norge,- jo et problem som møte de kommende regjeringene som måtte komme etter denne,- det er å få til likelønns vilkår mellom offentlig og privatsektor,- det komemr til å bli ei hardnøtt å knekke, og det vil koste milliarder,- og det kravet vil staten møte allerede kommende lønnsoppgjør, noe som er forståelig.

Et annet problem som politikerne må få orden på,- det er å få på plass penger til vedlikehold av alle offentlige bygg, kommunale veier, fylkesveier, få på plass nytt kloakksystem slik at nåværende ikke kolapser i dagens Norge osv osv osv,- dette kommer til koste flere hundre milliarder. Hvor skal man ta pengene fra ? Og enda bryr politikerne seg om hva ungdommen vår har på hodet,- etter min mening blir dette et mikroskopisk problem i forhold til alle de milliardene som politikerne må ut til overnevnte saker og problemer,- hele oljefondet blir spist opp fort hvis politikerne ikke bryr seg med de rette sakene.

Skulle tro en seriøs politiker som Per – Willy Amundsen (Frp) hadde viktigere ting å ta seg til, enn å bry seg med hva andre sine ungdommer har på hodet,- eller har ikke Frp større samfunnsproblem enn en hijab eller caps ? Begynne å bekjemp voldskriminaliteten på en skikkelig og seriøs måte, og ikke med populisme og tullete forslag, som alle vet ikke virker,- og begynn å få på plass skikkelig med kroner til kommunene slik at de kan tilby sine innbyggere et skikkelig kommunalt tilbud, på alle måter,- men akkurat her jeg bor må jeg si vi er litt borskjemt i så måte, men det finnes kommuner i Norge som ikke har et skikkelig tilbud til sine innbyggere, noe dem burde ha og få penger til,- dette er områder som er  mye mer viktig enn en caps, lue eller hijab. Kjenner jeg naboen min rett som er leder i Finnmark Frp, som han sa det,- «jeg dritt lei hele hijab – og caps debatten og jeg har annet bry hodet mitt med»

Her sitter det tusenvis av kommunepolitikere hver mnd i sine kommunestyrer og bystyrer og ser etter penger til alle gode kommunale tilbud, og vender på hver ei krone for å tilby innbyggerne et godt tilbud, så skal stortingspolitikerne ikke bry seg om annet en hva ungdommen har på hodet.

Dette er jo ikke mindre enn bare komisk.

Vg , Vg ,

Stem:
Share

  7 comments for “Hva er problemet

 1. Hiba
  12. mars, 2010 at 12:55

  Endelig en med vett i hodet!
  Flott innlegg, kunne ikke vært mer enig. 🙂

 2. Pelle
  12. mars, 2010 at 13:08

  Caps blir gjerne forbudt fordi enkeltelever drar en caps ned i ansiktet, og lener seg tilbake for å signalisere at de ikke er interessert i hva som foregår i klassen. Luer fordi de brukes sammen med hodetelefoner. Læreren vil heller ha et enkelt forbud, enn å ta et oppgjør med enkeltelementer som trolig ikke skulle vært på skolen i det hele tatt.

  Å koble dette til en debatt om hijab er selvsagt absurd.

 3. Sivert
  12. mars, 2010 at 14:02

  @ Hiba: Takker.

  Pelle: men en lærer må da kunne prate med elevene, fortelle dem hva han / hun ønsker, men gjøre det på en skikkelig måte, og ikke gå til angrep, da vil alltid ungdommen sette seg på bakbeina,- skulle tro at bare vi får igjennom et forbud mot alt man ikke liker, så slipper man å ta det opp og prate om tingene,- og kommunikasjon er nesten blitt et fremmedord, og man skulle tro at det å prate med ungdommen og andre om det man synes er et problem, er blitt en skam,- hva skjer den dagen vi slutter helt å prate med hverandre ? Skal vi ringe stortinget å få enda et forbud mot en ting man ikke liker ?

 4. nn
  12. mars, 2010 at 22:41

  Hodeplagg bruker man ikke inne! Fordi det er en norm som bør følges, og det er respektløst overfor verten eller læreren. Merkelig at det skal være så vanskelig å vise litt disiplin i skolen, de fleste har VELDIG godt av dette! Hijab hører ikke hjemme i Norge overhodet! Hverken ute eller inne!

 5. Oslo
  12. mars, 2010 at 22:52

  Jeg bruker til vanlig caps, ikke fordi jeg har en religion som «krever» det men fordi jeg liker å gå med caps. Skulle noen nekte meg å gå med caps men samtidig tillate hijab så skulle jeg faen meg begynt å gå med hijab. Om ikke annet så for å understreke et poeng. Jeg går ut ifra at om hijab er lov for muslimske jenter så er det også lov for ateistiske gutter, noe annet ville vel vært forskjellsbehandling; eller rasisme om man vil tøye strikken?

 6. Nikolai
  13. mars, 2010 at 04:45

  Det er bare å dikte opp en religion, f.eks. nikolai-religionen, og si at lua mi er en del av min religion. Dermed har ikke skolen noe de skulle ha sagt og religionsfriheten råder.

 7. Edel Hildre
  16. april, 2010 at 14:27

  Les mer om hodeplagg i ulike kulturer, også fra norsk tradisjon,med blikk på symbolikk, i boka «Hodeplagg – mer enn noe på hodet». Kjøpes bl.a. i nettbokhandel og bokhandel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *