The Beast

Print pagePDF pageEmail page

Denne mannen må vi vel trygt kunne kalle det The Beast eller Monster,- det å være mistenkt for å ha drept over 100 mennesker, er ikke akkurat vanlig. Hverken i USA eller i Europa for den del.

Nå er USA kjent for å nærmest å produsere seriemordere, rekken er lang med seriedrapssaker i USA,- og i tillegg praktiserer dem dødsstraff, uten at jeg tror at dødsstraff i seg selv er forbyggende, kanskje heller tvert imot. Lurer egentlig på hva som får et menneske til å blir seriemorder ? Det må jo være noe som trigger, og som er en utløsende faktor,- ingen er født som seriemorder, ergo må det skje noe mellom fødsel og det første drapet i en rekke av drap.

For meg personlig, virker drapssaker som er omtalt som seriedrapssaker helt vanvittig, skulle tro at mennesker var født med sperre og at dem stoppet før dem tok livet av mennesker, men i disse seriedrapssakene virker det som det er selve drapet som trigger og på en måte gir en tilfredstillelse av en eller annen forskrudd forlystelse,- normalt er det ihvertfall ikke.

Håper dette monsteret får sin velfortjente straff og at alle de pårørende til ofrene får hjelp og sin oppreisning for alt dette denne mannen har forårsaket,- og det er ikke få pårørende til disse ofrene, det må være flere hundre.

Men i USA er det vel bare en straff han kan få, nemlig dødsstraff, noe som i seg selv er veldig omdiskutert, både innad i USA og ellers i verden,- og minst får alle land som praktiserer dødsstraff rimelig hard medfart av Amnesty International vært eneste år, fordi dødsstraff anses som brudd på menneskerettighetene og som ikke akkurat en human straffemetode.

Dette er uansett en horribel sak,- selv ikke Jack The Ripper kan måle seg med denne karen, det sier litt om omfanget på denne saken.

Vg , Vg ,

Stem:
Share

  5 comments for “The Beast

 1. uralque
  13. mars, 2010 at 14:28

  jeg har selv bodd i usa i nesten ett år, og har sett en del ting som sjokkerte meg. naboen min hadde 4 unger, 2 sønner og 2 døtre. de sønnene fikk seg rett som det var av «the padle»… dvs slag på stumpen med ett trestykke. jeg spurte en annen venn av meg der om dette og fikk fortalt at det vat ganske normalt. en politimann jeg snakket med sa at om det ikke gir blåmerker bryr de seg ikke mye om dette… nå trur jeg ikke dette alene vil utvikle en seriemorder… men er kansje en liten del av bilde(puslespillet) det er ett samfunn som er helt anderledes enn vårt eget. «The land of the free and brave» men for hvem? ikke den gjevne amerikaner ihvertfall. er en illusjon som når det treffer deg kan skremme livshiten av hvem som helst.. en venn av meg sa han heller ville ha vært født i kommunist russland enn i usa. det sier meg mye ihvertfall…
  det er ihvertfall ganske påfallende at de har så mange seriemordere i forhold til f.ex europa…

 2. Sivert
  13. mars, 2010 at 15:17

  @ uralque: Ja det er påfallende,- og det også påfallende det du skriver at det lov å slå ungene med et trestykke over baken, det må jo skade følelseslivet på en eller annen måte,- jeg tror ikke USA er et land eller kontinent det er noen grunn til å se opptil, heller tvert imot.

 3. T. Error
  14. mars, 2010 at 12:49

  Slaa paa fjernsynet. Selv i Norge kverner og gaar det amerikansk voldspornografi uavbrutt i örten kanaler. Saa har vi alle herje-og-drepe-spillene. Selvsagt blir vold normalisert av dette. Det er ikke nok at skurken blir tatt til slutt, dead or alive; rabiat vold PRESENTERES kontinuerlig som underholdning og pengene triller inn hos produksjonsselskapene. Kan du fatte og begripe hvor de har sin ondskap fra? Men noen er nok disponert for aa bli mordere (genotyper/kriminalstatistikk), det er bare det at forskningen her hemmes av gamle tabuer knyttet til rasehygiene. Det er fortsatt en övelse med innlagte selvskudd for den som vektlegger genetiske faktorer. Best aa lukke öynene og staa beinhardt paa at alle mennesker er födt like(?) Man kunne jo ellers ende opp med aa konstatere at nazistene hadde et poeng eller to.

 4. Vomiter
  14. mars, 2010 at 14:08

  Nei Uralque, jeg tror ikke barneoppdragelsen er en katalysator.

  Det er vel heller mangel på barneoppdragelse, som kan føre til at barn tror de kan gjøre som de vil.
  Jeg synes å oppdage tendenser til vold i barn som har friere rammer i mange fler tilfeller enn de barna som hadde en strengere oppvekst. Dette kan jo tross alt settes i sammenheng med historisk materiale, og at barneoppdragelsen var strengere før.

  Dessverre er noen født uten gode sosiale egenskaper, med sosiopatiske tendenser. Disse menneskene er svært gode til å emulere samfunnet de selv føler de ikke er en del av, og mangler de formene for moralske sperrer resten av oss har.

  Ingen er født seriemorder, selvfølgelig, men som alle nevrologiske og psykologiske sperrer, så er den sosiale sperren mellom hva vi forbinder med gode og onde handlinger også tilstedet et eller annet sted der oppe i hodene våres. Det virker som følelser i hjernen er svært lett påvirket av forskjellige inngrep, så hvorfor ikke predominante skader fra fødselen.

  Jeg mener at ingen er født gode eller onde, men kanskje med en manglende evne til å forstå rett og galt, det er selvfølgelig en større del av sosiale påvirkninger som har stor betydning, men ved sosiopater, tror jeg at dette er en ubehandlet diagnose.

 5. Ola
  15. mars, 2010 at 02:15

  USA er ett stort land med 300M mennesker og hvor man lettere kan flytte på seg eller drukne i menneskemengden, og det var muligens mindre overvåkning enn de fleste andre land. Så om det oppstår en gærning hvert 5. år eller noe slikt er det kanskje lettere i USA. At europeere eller andre er mindre brutale foreldre tviler jeg litt på…kanskje i lille Norge er ting veldig pent, men ikke i alle land.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *