Raja – Hvilke krav

Print pagePDF pageEmail page

Ser på dagbladets nettside at Venstres Abid Raja etterlyser krav til innavndrerne og til dem som søker Norsk statsborger skap, men jeg vil gjerne vite hvilke krav han vil ha innført ? Og ikke bare slenge ut av seg det vanlige populistiske ordet «krav», uten å spesifisere nærmere hva han tenker og mener.

Han etterlyser visstnok også at folk skal ha kunnskap om landet dem søker statsborgerskap i, da spør jeg igjen. Hvilke kunnskaper skal dem ha mener du Raja ? Du må konkretisere hva du mener, ikke bare slenge ut av deg forslag og tanker, uten å fortelle resten av tanken og forslaget. Hvis vi nå sier at dem skal ha kunnskap om Norges historie eller Norges geografi, hva har det med statsborgerskap å gjøre ? Om er det innvandrer barn i Norge, så lærer dem slikt når dem går på skolen, på liklinje med andre norske barn, uten at jeg fremdeles ser poenget med det. Skal man innføre noe nytt og endre loven for å få statsborgerskap, da må det være en hensikt og mening med det, ikke forandre bare for å forandre,- ergo bør folk vite hva Raja mener og tenker.

Hvis vi sier at dem skal ha kunnskap om norsk politikk og demokrati, da er vi også på tynn is i det kravet, fordi det mange nok allerede idag som stemmer og ikke vet engang at Norge har indirekte demokrati, og ikke direkte demokrati, som så si samtlige land ellers i Europa, foruten Finland, som har direkte demokrati og direkte valg på representantene i parlamentet og på presidenten, eneste landet i Europa, men skal vi da frata folk statsborgerskapet for deres manglende kunnskap på dette området eller frata dem stemmeretten ? Det er noe som heter at » det er forskjell på å barbere seg og skjære av seg hodet »

Så Raja, jeg etterlyser dine baktanker og mer inngående meninger på disse områdene og jeg hadde satt pris på om du hadde luftet dine tanker og meninger mer inngående og konkret med resten av befolkningen, det er hva politikk er, ikke å sitte å slenge ut av seg populistiske forslag og meninger uten å forklare hva man mener og vil og uten å forklare tanken bak,- det er hva som ligger bak et forslag som er viktig, ikke selve forslaget.

Så Raja tar du utfordringen ?

Tv2 ,

Stem:
Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *