Motstridende og feil informasjon

Print pagePDF pageEmail page

Det er ikke rart at folk ikke møter opp ved flyplassene våre, når media klarer å sende ut totalt forskjellig informasjon til folk angående denne askeskyen fra Island. Vg melder at Norge vil være mitt i askeskyen rundt midnatt, mens Tv2 igjen melder at askeskyen ikke vil treffe Norge engang – hvem skal da folk tro på ? da folk skal trossalt hjem igjen fra sitt reisemål, og folk har som regel tur retur billett, men ingen kan stole på slike meldinger fra media, når de spriker så mye og forskjellig i sin informasjon ut til folk.

Hvem ville du stolt på ?

Jeg ville sagt ingen,- og holdt meg i ro ved «teltet» som vi sier, eller huset, og heller ventet til alt engang i fremtiden  blir normalt igjen, ihvertfall ikke lagt ut på noe ferietur nå ihvertfall, da tror jeg man lager problemer for seg selv og sine.

Man kan enkelt og greit ikke stole på det som kommer ut fra media i disse tider,- fordi situasjonen på Island forandrer seg hele tiden,- men… hvis man skulle ha et ønske så måtte det være at vulkanen tok full fyr og spydde ut rød og glødende lavamasse som er tyktflytende sirup, fordi da vil det ikke komme askesky, da den asken vil brenne opp p.g.a varmen,- det er jo trossalt over 750 grader i glødende lava, farlig for dem som bor i nærheten ja, men da hadde dette vært over kortere tid og ingen aske ville blitt spydd ut, og skapt problemer for mange eurpeiske land, og folk i europa ville ikke merket hele utbruddet.

Men vi får håpe at kun denne vulkanen som har utbrudd gjør seg ferdig snart, og at asken brenner opp, bare fjan ikke Katla kommer, da har vi problemer, ikke minst det islandskefolk, og da blir det langvarig sak, og en kraftigere sak ut av dette. Forrige gang Katla hadde utbrudd ble kystlinjen på Island 5 km større og bredere p.g.a lavaen,- skjer vel det samme igjen hvis Katla skulle komme, bare ikke det blir kraftigere denne gang, fordi den har samlet på mye dritt som skal ut, dritt helt fra 1918, kommer gjør den, men spørsmålet blir når og hvor kraftig.

Når jeg leste at det var begynnt å komme store lavasteiner ut av vulkanen så er det egentlig godt nytt, selvom det er glødende steiner og vil før eller siden slippe ut glødende lavamasse, men da brenner i det minste asken opp, og det blir ikke askerøyk ut av det,- farlig ? Oh yes dear…..

Nå synes jeg islendingene har hatt nok problemer, først har dem økonomien dem sliter med, så får dem problemer med vulkanutbrudd i tillegg,- burde holde nå for våre hardt prøvde naboer. Montro om dem ikke forbanner de nordmennen som utvandret til Island og bosatte seg der ? Som er deres forfedre og mødre…

Vg , Vg , Vg , Tv2 , Tv2 , Vg ,

Stem:
Share

  3 comments for “Motstridende og feil informasjon

 1. anonym
  19. april, 2010 at 15:26

  Jeg er helt enig med deg – vi dro avgaarde til Spania 12 April – hadde vi visst om dette hadde vi ikke dratt.. men naa sitter vi her og skjonner ingenting for noen sier det og andre sier det… Det burde jo vaere noe fakta ett sted.. blir jo helt frustrert av dette,naar ingen er enige om hva, naar og hvor. Haaper ihvertfall lavaen roer seg snart.. 🙂

 2. anonym
  19. april, 2010 at 15:27

  Jeg er helt enig med deg – vi dro avgaarde til Spania 12 April – hadde vi visst om dette hadde vi ikke dratt.. men naa sitter vi her og skjonner ingenting for noen sier det og andre sier det… Det burde jo vaere noe fakta ett sted.. blir jo helt frustrert av dette,naar ingen er enige om hva, naar og hvor. Haaper ihvertfall vulkanen roer seg snart.. 🙂

 3. Tom
  19. april, 2010 at 16:46

  Hei

  Det er mye forskellig info her nede ogsaa, foelger med paa cnn og flyselskapets sider.

  KANSJE jeg kommer hjem paa onsdag naar flyet gaar.

  ( Er paa canarioeyene, Gardemoen og LPA ( Las palmas) er aapen, saa man kunne jo flydd over askeskyen om de vill, som sas og norwegean oensker….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *