Testflyging – Norwegian – Vulkanaske

Print pagePDF pageEmail page

Endelig så er de fleste flyplassene i Norge åpne nå og folk kan reise dit dem måtte ønske innlands, og flyene er  på vingene allerede, selvom dem åpnet flyplassene sendt igår ikveld – men det er en ting jeg ikke forstår. Det er at myndighetene avviser og sier nei til Norwegian når dem vil testfly i luftrom som er stengt for trafikk, da dem vil teste ut hvilken virkning denne asken har på flyene og hvor farlig det eventuelt er, altså bruke denne situasjonen som et forskningsprosjekt for å lære mer om dette og om denne asken og lære mer om evt skader på fly. Hvorfor sier da myndighetene nei ? Jeg forstår det ikke, og ikke ser jeg det logiske i det å si nei heller – da all kunnskap og lærdom er positivt, og kan vi da bidra med lærdom og kunnskap på dette området til resten av verden, ingenting hadde vært bedre, både for flyselskapene og for forskningensdel.

Jeg forstår jo at myndighetene vil være føre var og ikke ta noen sjanser med folks liv og helse på dette området, og ikke sette folk liv i fare, – men dette er snakk om å fly tomme fly, ikke fly med passasjerer. Og ser man  på nytten av dette prosjektet til Norwegian, så kan jo si at dette også vil bidra til å gi ny kunnskap, som igjen vil være med  på å ivareta liv og helse enda bedre i fremtiden – da det ikke er hver dag man får sjansen til å teste dette ut med vulkanaske, da kan dette være nyttig og fornuftig,- noe bl.a Tyskland og Nederland allerede driver med.

Er myndighetene redd for at vi skal finne ut av vulkanaske ikke er farlig likevel sålangt unna vulkanen ? Eller hva er grunnen ?

Siden Norwegian med Bjørn Kjos i spissen har sagt at dem vil dette og dem vil bruke egne fly,- så la mannen og flyselskapet få gjennomføre dette, dette har jeg ingen betenkeligheter med i det hele tatt, men jeg er bekymret for at samfunnet fatter vedtak og avgjørelser på bakgrunn av manglende kunnskap. Eller skal vi bare si nei for å si nei eller for å være enda mer førevar,- tviler på at dem tenker på liv og helsa til Bjørn Kjos.

Vg , Vg , Tv2 , Vg ,

Stem:
Share

  2 comments for “Testflyging – Norwegian – Vulkanaske

 1. Eplebur
  19. april, 2010 at 12:52

  Kanskje de er redd for å få fly i hodet?

 2. DD
  19. april, 2010 at 13:17

  Eller kanskje det er fordi flyene tross alt vil ha med piloter o.l. på turene? Det KAN jo finne på å falle ned…

  DD
  .-= DD´s last blog ..Dagens band: M83 (Og diverse klaging) =-.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *