Ikke bare TIL Esten

Print pagePDF pageEmail page

Ser idagens Dagbladet at Esten O. Sæther skryter av  Tromsø, og gir dem honnør for å få frem unggutter,- det er tildels riktig, men hvor mange har TIL selv utviklet fra aldersbestemt fotball og opptil tippeliganivå ? Da blir det tynt i rekkene, og langt mellom hver spiller.

Jeg tror at TIL nå flyter godt på at dem også har TUIL i adeccoligaen og AIF i adeccoligaen, da de fleste spillerne Tromsø har hentet før sesongen 2010 er nettopp fra både TUIL og AIF, vil bare hinte frempå om bl.a 2 spisser, det samme kan vi at Brann har gjort med Yaw Amankwah før denne sesongen, da han spillte i Alta ifjor,- noe visstnok Tv2`s Davy Wathne hyllet i store ordelag ifjor, og jeg antar han hyller det enda mer iår, når man ser på Amankwah`s utvikling fra ifjor til iår…..

Men….man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne hvorfor Tromsø ser nordover etter spillere, noe dem har gjort imange år med bl.a Sigurd Rushfeldt, Tore Reginiussen, Mads Reginiussen, Vegard Båtnes Bråten, hadde Magnus Andersen på prøve spill, men la inn for lavt bud etterpå, og så antar jeg det ikke går for mange sesonger før vi ser lillebror Reginiussen i en tippeligadrakt, tenker da på Christian Reginiussen, man trenger bare se på draktreklamen til Tromsø, Alta og TUIL, så forstår man hvorfor, det er penger penger og atter penger inni bildet, og ikke minst tallentutvikling og langsiktig satsing.

Så Esten O. Sæther og dere andre forballkommenterende journalister, hele Nord Norge brukes som arena for tallent utvikling, fra Kirkenes i Øst til Mosjøen på gransa til Nord Trøndelag – og ikke minst godt samarbeidsklima mellom de store klubbene som Alta, Tromsø, TUIL og Bodø Glimt,- og det er samarbeid som må til for at de unge skal få den rette utviklingen og få spille på det rette nivået som dem befinner seg på til ei hver tid,- større nedtur for ungspiller hadde det vel ikke vært om en ung gutt på 18-19 år blir pælma innpå banen i en tippeligakamp, men så holder gutten bare adecconivå spillermessig,- det er slike ting som kan ødelegge for en lovende karriære på fotballbanen, og der ligger også mye av nøkkelen for lykkes med å få frem tallentene våre, og for å si det kort. Rett nivå til rett tid.

Nå vet jeg og mange med meg at Altas spiller Magnus Andersen kommer til å havne i Tromsø, spørsmålet blir når og til riktig pris, og at Magnus er klar for overgang, noe jeg tror han er. Men både TUIL og Tromsø gjør mye bra med unge spilere ja, men så får dem ekstra påfyll når dem blir sendt ett 45 mil etter veien lengre nord 😉

Vg , Vg ,

Stem:
Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *