Hva brukes forskningen til

Print pagePDF pageEmail page

Jeg og sikkert mange med meg er rystet over alle de barnedrapene som er blitt begått i Norge, og hvor mange av dem ikke engang er pådømt eller blitt håndtert på forsvarlig – og skikkelig måte.

Men…..alle disse drapene som er begått kan vi fint lite gjøre noe med idag, og de skadene er uopprettelig for alltid, men jeg er spent på hva det forskerne i denne rapportene fant ut blir brukt i det videre arbeidet med å forebygge slike drap. Hvis denne forskningsrapporten blir putta i ei skuffe og aldri mer tatt frem og ikke brukt som hjelpemiddel i arbeidet for å forbygge slike drap, da har denne rapportten null verdi,- den må brukes aktivt hvis den skal ha verdi og gjøre nytte for seg. Det hjelper ingen barn eller foreldre at forskere sitter å samler på informasjon om risikofaktorer, når foreldre og barn ikke får den hjelpen dem trenger før det er forsent.

Så nå er spent på om justisdepartementet vil ta denne rapporten med i sitt videre arbeid for å forbygge drap på barn og mødre ( hovedsak menn som begår drapene ), hvis så ikke skjer da er dette arbeidet til forskerne bortkastet, både i tid og penger – noe som er dessverre er mer vanlig enn at vi bruker slike rapporter aktivt i det daglige arbeidet.

Som vi vet fra tidligere ifra annen type kriminalitet som f.eks voldtekt,- på dette området vet både politiet, justis – og politidepartementet og det samme med helse – og omsorgsdepartementet mye om bakgrunnen, om årsaken, hvem som er modus personer osv osv osv, men dem bruker ikke denne kunnskapen aktivt for å forbygge voldtekter,- det er hva jeg etterlyser, samme etterlyser jeg i drapssaker mot barn og mødre.

Det er kanskje påtide staten bruker kunnskapen dem sitter på for å forbygge kriminalitet, ikke bare satse på det populistiske utspillene om straff,- straff har aldri hjulpet som virkemiddel mot kriminalitet, og aldri vil det gjøre det heller,- hverken prevantivt mot hver enktelt menneske eller prevantivt ut mot samfunnet,- det er myte vi har levd lenge  nok etter,- påtide å få på plass skikkelig med forbygging, behandling for dem som trenger det og hjelp til dem som blir offer for kriminalitet,- men for å hindre at mann / kvinne begår samme kriminalitet pånytt, må dem også ha hjelp,-

Men er vi som samfunn og enkelt individer klar for å bruke alle de kronene på dette som må til ? Er politikerne klare for bevilge kronene til dette arbeidet ?

Akkurat de to siste spørsmålene har jeg mine tvil om er tilstede,- og er dette ikke tilstede kan vi heller ikke få på plass skikkelig kriminalomsorg og et skikkelig forbyggende arbeid,- penger vil det koste, i milliardklassen, ingenting er gratis,- men etter min mening, bør dette prioriteres iårene fremover, er viktigere enn så si alt annet sammen med et godt helsevesen.

Eller hva ?

Vg , Vg , Vg , Vg , Vg ,

Stem:
Share

  5 comments for “Hva brukes forskningen til

 1. Olsen
  4. mai, 2010 at 14:38

  Er lei denne saken nå, blir bare trist når det er såppas syk dekning hele tia!

  Når kommer det en Glad sak?

 2. jajamensan
  4. mai, 2010 at 16:05

  Voldsforbrytere skal straffes hardt. Punktum.

 3. Andreas
  4. mai, 2010 at 18:09

  «men dem bruker ikke denne kunnskapen aktivt for å forbygge voldtekter,- det er hva jeg etterlyser, samme etterlyser jeg i drapssaker mot barn og mødre.»

  Kan du gi noen konkrete forslag på hvordan du ser for deg bruken av denne kunnskapen i preventiv praksis? Skal man ha en slags proaktiv, forutinntatt holdning hvor alle menn forhåndsdømmes og holdes nede med indisier på bakgrunn av forskning? Ja, for det er jo ikke slik at de som begår ugjerningene ikke blir straffet i etterkant.

  Og skal forskningen kommer fra statens kjønnsforskere? Eller hvilken forskning vil du benytte?

  Kan det være dypereliggende og mer komplekse grunner til disse hendelsene eller er det kun irasjonelle, onde, forenklede og stereotypiske mannesvin som har ansvaret?

 4. Petter
  5. mai, 2010 at 07:57

  Gjennom linjene synes jeg du er noe naiv. For en som har sett menn slite mht barnesaker etter skilsmisse kan jeg godt forstå (selv om jeg ikke forsvarer) at det går så forferdelig galt av sted til tider.

  Grovt sagt kan jeg si at en manns møte med myndigheter ikke er misunnelsesverdig, og at kvinner favoriseres slik at jeg lurer på om det er kjønnsforskerene som har bestemt.

  Vold mot kvinner blir en naturlig konsekvens, muligens vold mot barn likeså.

  Jeg mener Norske myndigheter er de skyldige – de har laget systemer hvor mannen faller utenfor. Desverre skjer nøyaktig det samme med gutter på skolen.

  Heia Norge …

 5. Anne L
  5. mai, 2010 at 12:00

  Dette er bare et stunt fra VG for å få oppmerksomhet…Hva slags konklusjoner skal man trekke ut fra det her liksom? Er jo meget mange ulike årsaker til hvorfor foreldrene har begått disse drapene. Det er stor forskjell på å være torturoffer og å lide under et samlivsbrudd bare for å gi et eksempel.

  En annen ting er jo at jeg ikke forstår hvorfor vi skal bry oss? Vi lever jo i et samfunn hvor flere tusen barn blir drept hvert år.. SNakker selvsagt om abort, som jo er akkurat likt. VI mennesker tror at bare det vi selv kan se og annerkjenne har verdi.. Men alle de barna som ligger i magen og venter på å bli født er allerede et menneske..

  Det nekter de fleste å innse. HAr selv tatt abort og sliter med det hver dag. jeg er en morder.. Det ble ikke informert på forhånd at enkelte kunne utvikle kraftige depresjoner gjennom å ta abort. Det har seg nemlig slik at når du først har gjort det, så merker du at noe mangler.. Det blir noe man savner… Selvsagt… Abort er galt.. Kanskje vi også bør fokusere på det? Men nei, det tør ingen…. for da blir det slakt…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *