Norsk fotball – Espen Solbakken

Print pagePDF pageEmail page

Vil gjerne arrestere sportsjournalisten i Vg, Espen Solbakken for sine uttaleleser på sin blogg om Norsk fotball og spesielt tippeligaen.

Tror herr Solbakken må ta å se på alle kampene som er spilt i hele 2007 og fram t.o.m 2009, både cupkamper hvor tippeligalag har vært innvolvert og se på seriekampene, og så stille seg spørsmålet, hva kjennetegner Norskfotball ?

Jeg kan ta for meg cupen først hvor tippeligalag har vært innvolvert, det er ikke vært ett år de siste 10 årene hvor det ikke har vært et tippeligalag som har røket ut tidlig i cupen mot enten et adeccoligalag eller 2 – 3 div. lag, noe bl.a Brann klarte, Glimt gjorde det ifjor, og Molde holdt på lide samme skjebne som Glimt mot samme lag, men hadde flaks med at skuddet til V. Bråten gikk i stanga og ut, istedenfor inn, da hadde Molde vært ute av cupen i 4. runde,- spillermessig var Molde lagt under det nivået man kan og skal forvente, det samme er dem iår,- langt under pari, men dem har litt flaks ved at dem klarer på en eller annen måte å rote kula i mål av og til, men iår lekker i tillegg forsvaret som en sil, noe keeperen også gjør.

Jeg har også pratet med både nåværende og tidligere tippeligaspillere, dem bekreftet egentlig min mistanke,- samtlige svarte, følgende på mitt spørsmål om forskjellen  mellom adeccoligaen og tippeligaen.

Sitat: Det er ingen forskjell, kanskje er spillerne i tippeligaen litt bedre teknisk, men ellers ingen forskjell *Sitatslutt*

Det forklarer at mange tippeligalag ryker ut mot motstandere i lavere divisjoner i cupen,- det vil skje iår også, spørsmålet blir, hvem av lagene ?

Norsk toppfotball har et ekstremt jevnt nivå, både fotballteknisk og kvaliteten på spillerne, det kan man kanskje si kan skyldes at vi har veldig mange lag i 2. divisjon, adeccoligaen og i tippeligaen, i forhold til folketallet i Norge burde maks vært 12 lag i tippelgaen og i adeccoligaen, og det samme med i de ulike 2.divisjonene,- da hadde det blitt mer konkurranse på om å være i de ulike liagene og spillerne hatt måttet trene hardere og gjennom det fått mer konkurranse innad i de ulike lagene,- men slik konkurranse er totalt fraværende slik det er idag.

En spiller som har passert 40år, skal normalt sett ikke være i posisjon om å konkurrere om en plass i første 11`eren på et adeccoligalag, og ihvertfall ikke i tippeligaen,- dette er ikke en styrke for norskfotball, men et sykdomstegn for norskfotball.

Vi er enda så tidlig i sesongen at alle lagene som nå ligger på nedrykk i både tippeligaen og adeccoligaen kan i praksis ta medalje eller komme mitt på tabellen,- så dummeste jeg ser vært år, er at media og ulike tippeselskaper skal ha folk til å tippe hvordan serien blir,- like stor sjanse for å få rett, som det er å få 7 rette i lotto,- og det er en million faktorer som spiller inn hvordan serien blir tilslutt.

Men det vi kan si sålangt om både tippeligaen og adeccoligaen, det er noen lag som sliter med å scoremål, og noen sliter med at dem slipper inn mange mål, og noen sliter med begge deler, og noen er effektive foran mål og scorer mye og på få sjanser. Men, hvordan tabellen bli i november, ja si det,- jeg vil ikke tippe den uansett,- men jeg kan si at når vi er kommet til september, da ser man klare tendenser på hvem som tar medalje, opprykk og nedrykk.

Kommer det til å ryke ut noen tippeligalag tidlig i cupen ? Ja, det gjør det,- spørsmålet er heller, hvem som ryker ut og ikke om det skjer.

Men det overrassker meg egentlig litt at sportsjornalister i både tv og i avisene, ikke ser hvor jevnt det er mellom de 3 øverste nivåene i norsk toppfotball,- men forskjellen mellom tippeligaen og adeccoligaen burde vært slik som forskjellen er mellom tippeligaen og 2.div, men det vil det aldri bli med dagens måte norsk toppfotball styres av NFF,- ser mer på NFF som en hemsko eller en som vil utvikle norsk toppfotball.

Ja, både Tromsø, Ålesund og Rosenborg kan ta seriegullet iår, definitivt.

Vg , Tv2 , Tv2 , Tv2 ,

Stem:
Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *