Klubbene kan bruke historien

Print pagePDF pageEmail page

Jeg kan vanskelig se at historien til Calus Lundekvam vil ha noe effekt i arbeidet mot rus problemer og alkoholproblemer, vi vanlige mennesker vil ikke føle at det er noe som anngår oss, da vi de fleste av oss ikke kjenner Lundekvam personlig, da blir dette er en av mange slike tilfeller iløpet av et år i både Norge og verden ellers.

Men….er det noen som kan bruke historien til Lundekvam til noe konstruktivt og til noe godt, så å det være fotball klubbene,- da dem kan lære våre unge og håpefulle spillere at det er et liv etter fotballkarrieren, da bør man ha en utdannelse og en jobb å gå til, og få noe å fylle livet med,- hvis ikke blir det slike tomme hull i  hver dagen, og det lite meningsfylt, da er det lett at man sklir utpå. Så egentlig burde klubbene sørge for at spillerne også får seg en utdannelse samtidig som dem spiller fotball, noe mange jenter i toppserien gjør, enten utdannelse og fotball i kombinasjon eller jobb og fotball, da ingen fotballspillere i tippeligaen idag trener 8 -9 timer hver dag, maks 3 -4 timer, hva gjør da i de resterende 20-21 timene i døgnet ?

Håper nå at Lundekvam får livet på beina igjen, og finner seg noe meningsfullt å drive med, han er jo bare 37 år, unge mannen.

Om ikke denne saken er et varsko til oss vanlige dødelige utenom fotballmiljøet, så burde denne saken være en vaasko til unge spillere som vil satse på en karriere som proffspiller i utlandet,- alltid et liv etter fotballkarrieren er over, og ingen spiller fotball til dem er 67 år.

Vil også si at det var fint av Lundekvam å vise slik åpenhet rundt dette, da dette enda iår 2010 er et tabubelagt tema å prate om, og de fleste  skyver slike problemer under teppet, men problemet blir aldri borte for det,- og så er det viktig å vite, en som er alkoholiker kan aldri mer i sitt liv ta en dråpe alkohol,- så vet man om at folk sliter med alkoholproblemer, så tilbyr man aldri vedkommende hverken en pils eller et glass vin og man skal helst ikke drikke alkohol selv i nærheten av en som sliter med slike problemer, det kan få dem til å sprekke og begynne å drikke igjen,- hårfin  ballansegang for en som er alkoholiker og holde seg unna og ikke sprekke.

Så jeg vil henstille til folk som kjenner en som har rus problemer, ikke drikk alkohol når du er sammen med vedkommende, vent heller til det passer seg.

Vg , Vg ,Vg , Vg , Tv2 , Tv2 , Tv2 , Tv2 ,

Share

  3 comments for “Klubbene kan bruke historien

 1. Hege
  9. juni, 2010 at 12:27

  Å ikke drikke alkohol i nærheten av en som sliter med rus hjelper ikke. Man kan aldri kontrollere en som har ett rusmisbruk, det er rusmisbrukeren ene og alene som må kontrollere. Når det er sagt så er det fint at Lundekvam har søkt hjelp, men saken i seg selv er jo ikke akkurat enestående, tenk om alle de tusen som hvert år søker behandling for rusmsibruk i dette landet skulle få like mye oppmerksomhet og spalteplass, da hadde det ikke vært mye annet å lese om i avisene. (men han er vel en av få idrettsutøvere som er åpen om det, og tro meg, det er maaange flere enn han som har dette problemet innenfor idretten).

 2. Sivert
  9. juni, 2010 at 12:38

  @ Hege: selvfølgelig skal den som har rusproblemer selv kontrollere seg selv, men vi andre som lever i nærheten av en som har alkoholproblemer, trenger faktisk ikke legge ekstra byrde til problemene ved at vi drikker i nærheten av dem, det kan faktisk friste dem og få dem til å mistekontrollen et øyeblikk som gjør at dem sprekker og begynner å drikke igjen, vi mennesker ikke datamaskiner med av og på knapp, og å sprekke og begynne å drikke igjen tar bare 4 sekunder det, så jeg synbes vi andre bør vise hensyn og ta hensyn til denne gruppen mennesker i vårt samfunn,- og dem er det mange av, ekstremt mange av, men de fleste lever i skjul med sine problemer, men vet man om en person med slik problemer, da synes jeg man skal ta hensyn til det, så kan vi heller nyte et glass eller ti når dem ikke er tilstede, verre er det ikke, og da oppfordrer man heller ikke indirekte noen til å begynne å drikke igjen, og igjen virker ordtaket,- «det man ikke vet, har man heller ikke vondt av» – da en alkoholiker vet ikke at andre tar seg et glass, når dem ikke ser det heller.

 3. Kristin
  9. juni, 2010 at 23:30

  Ja her er det flere ting jeg føler behøver motargumenter. For å ta det siste først – en person som har et alkoholproblem er nok ikke så lettlurt at vedkommende tror at du ikke drikker selv om du ikke gjør det i vedkommendes nærhet – kanskje vil det heller oppleves som kunstig oppførsel hvis du venter til din venn har gått hjem før du tar deg en dram – kanskje vedkommende føler en plikt til å forlate sammenkomsten nettopp av denne grunn.

  Alkohol er en såpass stor del av sosialt liv at den som har problemer med å begrense seg, må tåle å være i sammenhenger hvor alkohol nytes, og selv finne sin grense – enten det er 0 eller lite. Skal man være avholds, så må man likevel omgås alkoholdrikkende mennesker, med mindre man vil sitte i sitt eget hjem 24/7. Veldig mange som har misbrukt lkohol, kan lære seg måtehold (ht. forskning på området).

  Rusmiddeldiskusjonen er ufattelig interessant – og angår oss alle (siden bare ca 5 % av befolkningen er avholds)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *