Saker som glemmes

Print pagePDF pageEmail page

Jeg kan ikke annet enn å være enig advokat Arvid Sjødin, det er alltid noen som vet noe om uoppklarte drapssaker,- siden fetteren til Birgitte Tengs ble frifunnet for drapet, og i tillegg har politiet sagt at han er like mye og like mistenkt i saken som alle andre i Norge,- da bør både folk som vet noe om drapet og den som har begått drapet være voksne nok til å melde seg eller tipse politiet, ikke sitter i sin egen trygge stue å være feig…..det er feigt å beskytte en drapsmann / drapskvinne, ved ikke å bidra til oppklaring av denne saken,- som er en tragedie for foreldrene til Birgitte, men også for fetteren som ble urettmessig straffeforfulgt og som må leve med et stempel på seg som han ikke fortjener…..

En ting er denne Birgitte Tengs saken, men rekken er lang over uoppklarte drap i Norge. Hvor mange av de drapene husker dere ? Husker dere navnet mer på offeret ?

Jeg tviler at folk i Norge husker disse sakene mer, fordi dem er blitt begått på begynnelsen av 2000-tallet og på 1990-tallet, og dem er fremdeles ikke oppklart og ikke foreldet, ergo skal politiet fremdeles etterforske disse sakene,- noe jeg håper dem gjør. Legger ut link til en liten oversikt, antar den listen er blitt lengre med årene.

Politiet er flink til å bruke media de første to årene etter et drap er blitt begått, men så slutter dem å bruke media, og sakene glemmes av oss vanlige dødelige som ikke jobber i politiet eller i kripos,- så her har politiet en jobb å gjøre, ikke glemme sakene og bruk media i sakene omså i 10-15 år fremover for å få inn ny informasjon og aldri gi opp,- men det virker på meg som politiet har gitt opp å finne drapsmannen til Birgitte Tengs, Trude Espås, Terje Skogen, Ronald Ramm osv osv osv osv osv, fordi dem har ikke funnet en drapsmann som kunne passe inni deres teori om hva som skjedde med ofrene og hvorfor drapene er blitt begått,- uten å etterforske bredere og med åpent sinn på alle måter.

Men det går altså enda i år 2010 flere drapsmenn og drapskvinner løs som ikke burde gå løs, dem burde fått sin straff og sonet den også, men istedenfor går dem løs på gata,- man skulle tro at når politiet fikk flere og flere nye hjelpemidler og nye etterforskningsmetoder, som dem stadig vekk får fra justisdepartementet og fra stortinget, så skulle man tro at dem klarte å gjøre jobben sin og oppklare saker – men nei, det blir visste flere og flere uoppklarte saker i Norge, og det alvorlige saker også. Et drap som jeg husker i farten er drapet på han i Oslo i et garasjeanlegg, det er heller ikke oppklart, såvidt jeg vet,- men noen vet noe og noen har både sett og hørt noe, men samtlige holder den feige kjeften sin igjen.

Etter min mening kan vi ikke ha det slik, vi  som borgere i dette landet, både i større byer, mindre byer og på små plasser må ikke la oss indirekte knebles til taushet, bare fordi vi er redd for å bli dratt inni noe eller være redd for at det man sier kan være feil,- bedre å tipse engang formye enn engang forlite, er bare den måten å få oppklart saker på og få stilt rett mann / kvinne for retten – påtide synes jeg.

Såvidt jeg husker i farten, så sa dem i media at Birgitte Tengs ble voldtatt og drept – da burde det finnes DNA i saken – kanskje  påtide å få registrert hele befolkningen i DNA-registeret, slik at man få oppklart flere saker, og har man ikke gjort noe galt, har man heller ingenting å frykte, men dem burde registrere hele befolkningen i dette registeret, og tillegg når det fødes nye barn, så bør dem også registreres fortløpende,- slik at man hele tiden har oppdatert register, noe forøvrig både Storbritania, Frankrike og Italia er igang med – men istedenfor så heller politikerne innføre Datalagringsdirektivet i Norges lover, som man vet ikke vil fungere,- da de kriminelle som planlegger kriminalitet, bruker ikke nettet eller mobilen, dem prater under fire øyne, kanskje påtide at våre politikere begynner å forstå dette og tar det innover seg, og ikke tror at et tastetrykk på pc`n eller lese noen sms`er vil oppklare sakene for dem,- så enkelt er det ikke i verden, og så enkelt blir det aldri.

Jeg vil ha en effektiv kriminalitets bekjempelse i Norge, ikke en liksom bekjempelse – som man nesten skulle tro dem driver med idag.

Vg , Tv2 ,

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *