Regninga til NFF eller til dommeren

Print pagePDF pageEmail page

Ser at Stig Inge Bjørnebye går ut å slakter vedtaket i doms – og sanksjons komiteen hos NFF for at dem ga Alta medhold i klagen, og vedtok at Alta – Nybergsund skal spilles pånytt p.g.a en grov dommertabbe, eller som deme sier, dommerens grove og manglende forståelse av regelverket.

Nå har det seg slik, at dommeren gjorde tabben / feilen, og ikke Alta og ikke Nybergsund, ergo bør dem heller ikke bli økonomisk skadelidende av dette vedtaket fra NFF, noe dem blir ved at overskuddet fra kampen på ca 10 – 11 000 kroner skal gå til å dekke reiseutgiftene til Nybergsund, dette er kroner som Alta egentlig skal ha og er berettiget. Og det koster Nybergsund ca 100 000 å ta turen opp, så skal klubbene dele på de resterende 90 000 kronene for et vedtak fattet av NFF, så både Alta og Nybergsund taper altså 45 000 minst hver på denne avgjørelsen. Hva er logikken i dette vedtaket ?

Hvis det er noen som skal betale for denne omkampen, så er det NFF eller dommeren, og ikke Alta eller Nybergsund.

Nå var vel Alta-trener Aasmund Bjørkan ute i media og kom dette problemet i forkjøpet under helgas bortekamp som Alta hadde mot Tromsdalen, han så vel det Vg skriver idag og det som Stig Inge Bjørnebye anfører, nemlig at enten Nybergsund ble økonomisk skadelidende eller begge klubbene, og derfor varslet at hvis så skjedde trekker Alta klagen, da det ikke var hensikten med klagen å påføre Nybergsund ekstra utgifter.

Så da går jeg ut ifra at Alta trekker klagen sin temmelig fort  nå eller så tar NFF regninga, noe som Bjørkan også regnet med dem gjorde.

Så jeg tror at Nybergsund ikke skal være redd for at Alta skal ta pengene, det ser det heller ut som NFF gjør og dommeren med sin totale innkompetanse.  Alta har oppnådd det dem ville, nemlig fått annerkjennelse for sin klage og for måten dem har tolket regelverket på og derfor bedt om omkamp, men det forutsetter at NFF tar regninga til Nybergsund, noe dem også bør gjøre.

Vg , Vg , Vg ,

Share

  6 comments for “Regninga til NFF eller til dommeren

 1. Karl
  10. august, 2010 at 10:13

  Må bare informere at det står i regelverket til NFF at dommeren ikke kan stilles økonomisk ansvarlig dersom han gjør feil..

 2. Sivert
  10. august, 2010 at 10:17

  @Karl: Hjelpe ikke, for være måte på av innkompetanse man skal godta i samfunnet, ikke bare fra fotballdommere, men av samtlige yrkesgrupper.

 3. samantha
  10. august, 2010 at 17:33

  Sivert har nok delvis rett her. Slik inkompetanse som denne får følger om en er ansatt i det private næringsliv. Dessverre er dette ikke tilfelle i det offentlige, der grov inkompetanse fra ledere ofte fører til overflytning til en annen stilling, ofte med høyere lønn.

 4. Sivert
  11. august, 2010 at 09:32

  @ samantha: Nå er ikke det bare i det offentlige, det der….enn alle i private som får sparken på dagen med en diger fallskjerm med seg hjem på 40-50 millioner ? Er en forbaska uting vi har her i landet, gi fallskjermer på ti-tallsmillioner til en person som har visst seg udugelig i jobben,- skulle jobbet for meg, et spark i ræva ut døra, og ikke ei kroner mer i lønn…slike folk har vi ikke brukt for i det hele tatt.

 5. lett irrritert
  11. august, 2010 at 16:13

  Synes for å være helt ærlig at det var et utslag av dårlig sportsånd å klage på dette målet. Man ser helt tydelig at Alta-spillerne begynner å spille, de og. De er rett og slett dårlige tapere. Dvs «tapere»- det ble jo uavgjort. Håper inderlig at Nybergsund vinner omkampen! Og dette snakket at Alta er berettiget inntektene? Gnål, gnål, gnål. Mister respekten for Alta på denne måten. Trodde det bodde redelige folk i Finnmark, men det er greit å få avkrefta sine «fordommer».

 6. Sivert
  11. august, 2010 at 19:21

  @ lett irritert: siden du mener det dårlig sportsånd å klage på målet, da burde du også vite hva klagen gikk utpå da? Eller ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *