Bruk master for gudsskyld

Print pagePDF pageEmail page

For gudsskyld bruk master når dere skal fra Midt – Norge og Nordover til Kirkenes, kanskje er det håp om å bli kvitt reindrifta i Norge engang for alle,- om jeg mener det ? Yes i do 🙂

Jeg forstår dem som synes at disse mastene ikke er et vakkert syn eller at det er det mest miljøvennlig måte å strekke høyspentledningene på, og jeg forstår også at turistnæringa på Vestlandet er redd for å tape inntekter,- atl det er ok, og det har jeg fullforståelse for, så bruk gjerne sjøkabel på den delen av landet, ikke meg imot,- men…..

Så var det strekningen fra Vestlandet og nordover da, eller fra Trøndelag til Kirkenes, kjør på med master så det holder, og mere til, og betal gjerne litt ekstra til reindriftssamene for at dem etterpå flytter, så vi kvitt en intrigemaker og bråkmaker, og som har holdt på i minst 40 år å gjøre den vanlige mann mer eller mindre halvgalen, med sine krav og bråk. Det har vel ikke vært annet med denne næringen enn bråk, intriger, kriminalitet, og hvor dem i tillegg ikke har gjort det dem skal gjøre, nemlig å gjete reinen og ikke la den få spise opp vekstene folk har i hagene sine i Hammerfest-området, og som nå holder på å forplante seg til resten av Nord-Norge, og som for resten av befolkningen er en pest og plage. Og de få reindriftssamene som driver idag, har vi god råd å bli kvitt, kanskje eksportere dem ei øde øy, så får dem klare seg selv, som dem så fint vil og styre selv,- blir så fint atte.

Og nå som disse reindriftssamene enda har bedt om rettigheter i 7 fylker til, så burde dette vært ei god anledning for regjeringen å bli kvitt dem, og med ei god unnskyldning,- tviler på at folk i Hedmark, Opland, Buskerud, osv osv vil ha dem dit, og ta seg tilrette. Eller ? Men for all del, vil dere øke befolkningen  i disse fylkene med ca 40 familier, så vær så god,- dem har penger selv, og ekstremt mye også, så dem er selvfødd lenge, og når dem begynner å gå fri, så får staten fore dem litt ekstra for de tapte skrottene dem måtte slakte før dem dro.

Så for all del Stoltenberg, kjør på med master i Nordland, Troms og Finnmark, stemmer ja tvert,- så blir vi kvitt dette svineriet engang for alle,- sørg bare for å gi dem nok kroner så dem klarer seg noen år eller i noen tiår,- så blir det i tillegg stille fra dem,- da burde alle være fornøyde, ihvertfall jeg.

Men dere må ikke regne med at dem bidrar til samfunnet mer enn høystnødvendig, og ihvertfall ikke iform av økt inntelligens i samfunnet, det kan jo bare se på at dem ikke tar hintet når folk begynner å skyte rein deres, burde kanskje vært gjort for 30 år siden, og ikke nå.

Men det er ei negativside ved å flytte dem til ei ødeøy, nemlig erstartningsordningen vi har i Norge for tapt rein og sauer,- nemlig at dem kan kreve erstartning for 6 rein pr simle ( horein ), p.g.a manglende framtidige kalver, så dette kan koste litt altså,- men vi har vel oljepenger nok å ta av, så da er det ingen problem.

Så Stoltenberg, så kjør på, bruk gjerne sjøkabel på Vestlandet og til Trøndelag, men gå over til master straks dere kommer til Nordlandfylke og Nordover….da skal jeg juble og sprette sjampissen og heiseflagget på fullstang.

Vg , Vg , Vg , Vg ,

Share

  7 comments for “Bruk master for gudsskyld

 1. Ordskiftar
  11. august, 2010 at 13:17

  Så.. Kva meiner du at Noreg skal leva av framover? Du vil kanskje kjeppjaga gardbrukarane au du?

 2. Mattis
  11. august, 2010 at 15:16

  Til Ordskiftar:

  Noreg kan iallefall ikkje leva av reindriftsnæringa, som er ei tullenæring utan samfunnsmessig nytte. Den holdes kunstig i live gjennom offentleg subsidiering, som kun gavner nokre einskilde familier. Arbeid for trygd, er den mest presise bekrivinga av reindrifta.

  Har liten relevans i forhold til gardbrukarane, som riktignok er sterkt subsidierte dei óg, men som tross alt produserar noko samfunnet vårt har bruk for.

 3. Odd
  11. august, 2010 at 15:23

  Samene har fått så frie rettigheter i Finnmark så vanlige nrodmenn blir som innvandrere å regne. Er det ikke på tide å stoppe dette tullet? Skjønner ikke hvorfor de skal ha spesielle rettigheter enn andre. Tror ikke de som sitter på Stortinget heller skjønner det. De har blitt grundig lurt.

 4. Sivert
  11. august, 2010 at 15:29

  @ ordskiftar & Mattis: Må si meg enig med deg Mattis, helt enig også,- men problemet med reindrifta er jo at dem bryr seg jo null om rein, ikke gjeter dem rein og reinen svelt ihjel, da matgrunnlaget for reinen er jo borte, det dem kjemper for på Vestlandet er naturen, den har ikke vi å kjempe for, den er totalt rassert fra Kirkenes til Troms-grensa, det er en natur vi kan kalle for ørken,- da dem reindrifta har drevet rovdrift på naturen igjennom flere tiår….så å si at man skal til Finnmark for å oppleve naturen, da blir man snytt og lurt grunnding, fint landskap har vi, men det er også det eneste,- så når mastene kommer, så gjør det ingen forskjell, alt er rassert fra før av, så det er ingen natur å ødelegge.
  Så det beste for naturen i Finnmark de neste 20-30 årene er at reinen blir totalt fjerna,- da hadde litt av naturen fått sjansen til å hente seg inn, mend et skjer aldri.

 5. Sivert
  11. august, 2010 at 15:33

  @ Odd: Har sagt det i alle år,- er ikke enig med Frp i mye, men dem har rett i en ting, bort med sametinget og Finnmarksloven,- før det skjer, blir det aldri ro og fred i dette fylket, og dem som skal ha mest og forlangert mest det er dagens unge reindriftssamer, ødelgger for de fleste….man er jo snart innvandrer i eget land, og må søke om å få bo her….

 6. Nikolai
  12. august, 2010 at 01:01

  De fleste steder må man bruke master for å ha billig vedligehold og billig bygging.
  Men enkelte steder i Norge må man bare ha dyrere løsninger. Disse stedene er svært få, så man burde da kunne ha betalt litt ekstra for å bevare de svært få stedene i Norge.

 7. Sivert
  12. august, 2010 at 09:06

  @ Nikolai: Ja, er det mulig å bruke sjøkabel enkelte steder, så gjerne det,- men dette er også et spørsmål om vi forbrukere er villig til å betale for dette gildet og for å få sikkerleveranse av strøm ? Uansatt hvem som bygger dette og hvilke løsning dem velger, så er det forbrukerne som tilslutt som må betale for strømmen, iform av kanskje doblet nettleie og pris pr. kw/h…ingen må innebille seg at Statnett tar hele regningen påvegne av oss forbrukere, tvert imot, dem skal tjene penger på dette,- og det mye også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *