Hacking & Trådløse nettverk

Print pagePDF pageEmail page

Det at trådløse nettverk er lett å hacke, det har vi kjent til i flere år, at vi enda ikke har gjort noe med sikkerheten er enda mer utrolig. Nå har vi tydeligvis folk i dette landet som kan dette med å hacke seg inn på trådløse nettverk, inn på Facebook, inn å twitter og inni folks epost kontoer uten de store problemene i det hele tatt, så er spørsmålet. Skal vi se på disse hackerne som et samfunnsproblem eller skal vi se på dem som en ressurs innen datasikkerhet ?? Nå er vel det siste som å banne i kirka.  Når jeg ser slike saker som dette i media, så blir jeg løsnings orientert, og jeg velger bevisst å se etter løsninger enn  å lage problemer av alt mellom himmel og jord, det er det nok mennesker som gjør.

Nå vet jeg at det kan være noen juridiske hindringer som gjør at politiet, kripos og andre statlige etater og større private firmaer ikke kan bruke hackerne som en ressurrs for å få en bedre datasikkerhet i dette landet, men jeg synes at vi absolutt burde sett på denne muligheten og kanskje få endret de nødvendige lovene slik at hackerne  kan kommer med tips og råd, både til statelige etater og private firmaer, uten å rissikere å bli dømt eller straffet, eller at private firmaer og statlige etater ikke blir straffe forfulgt p.g.a at de har fått gode råd og tips fra en hacker som virkelig kan dette. For meg blir det litt absurd.

Når FBI og CIA borte i USA kan benytte seg av hackere for å tilegne seg beviser fra datamaskiner  i barnepornosaker, så må da Norge kunne benytte seg av hackere til å få råd og tips innen datasikkerhet vel ?! Vel og merke, kan FBI og CIA kun benytte seg av hackere som befinner seg utenfor USA, ikke innenfor, men likevel.

 

Greit nok at det å hacke seg inn på trådløse nettverk ikke er lovlig, samme med å hacke seg inn på epostkontoer, på twitter og Facebook, men vi må da kunne se på den kunnskapen som disse hackerne har som en ressurs og som kan benyttes til noe konstruktivt og fornuftig vel, eller skal vi bare slå folk i hodet med Norges lover?? Jeg velgerførst nevnte.

Sålenge hackerne sitter på kunnskapen om hvordan hacke seg på ulike steder, så sitter dem med makta,- kunnskap = makt. Skal vi da la denne makta være i hendene på mennesker som vi ikke vet hvem er og som opperer totalt fritt på internett uten rissiko for å bli oppdaget og straffet for dette ?! Prosent andelen som blir oppdaget kontra dem som ikke blir oppdaget er temmelig liten, må være ned mot null.

Etter min mening burde både regjeringen, politiet, samtlige statlige etater og større private firmaer benytte seg av disse for å  få råd og tips for å forbedre datasikkerheten betraktelig her i landet, den sikkerheten er skammelig lav pr. dags dato, og derfor trengs det folk som kan dette som kan gi / skal gi råd og tips på dette området, ikke amatører som sitter rundt om i landet og som tror alt er såre vel og som tror at dette ikke er et problem, noe det er og noe vi oppdager den dagen at masse sensitiv informasjon er kommet på totalt feile hender, men da er det for sent.

 

Vg , Vg ,

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *