Anonymous

Print pagePDF pageEmail page

Når de fleste mennesker hører om Anonymous, så tenker de fleste på hacking og datakriminalitet, men er det det Anonymous står for og er ???  Anonymous er en verdens omspennende uensartet gruppe som kjemper for frihet på nettet, retten til å være anonym på nettet og så har de ulike Anonymous-gruppene i vært land sin egen sak dem kjemper for. For å ta siste oppslaget om Anonymous i media her i Norge, så handlet det om AnonymousChina. Deres sak vil jo natulig nok være forskjellig fra Anonymous i Norge, fordi kineserne lever under helt andre krititerer enn hva vi gjør, så deres sak er veldig preget av kampen for demokrati, åpenhet, få slutt på sensur på nettet osv osv, fordi de lever i et diktatur, så da er det mer akseptert det med hacking blant Anonymous i Kina enn det er i Anonymous i Norge, som tar avstand fra hacking og såkalte DDOS-angrep, ihvertfall flertallet i Anonymous i Norge.

 

Alle i Norge, inkludert vår egen regjering støttet kinesernes kamp for mer demokrati, åpenhet og få fjernet sensuren på internett som dem opplever daglig, og i tillegg er bare en liten del av befolkningen i Kina tilgang til internett. Men hvordan skal hvermansen i Kina klare å få dette til uten å gjøre noe som er ulovlig når man holdes nede av et regime som slår ned på absolutt alt av ytringer mot regimet og som holder ei jernhånd over sin egen befolkning ?? Jeg synes det er paradoks at vi støttet kinesernes kamp for deres rettigheter som vi tar som en selvfølge her i Norge, men samtidig setter vi oss på vår høyre hest og slår ned på det eneste virkemidlet som kineserne kan bruke, nemlig det  å avsløre hvor svakt regimet i landet er, og påpeke regimets feiler og mangler via internett, for å oppnå at regimet før eller siden knekker sammen slik at kineserne kan få avholde frie valg, fritt internett, ikke sensur av mediene osv osv. Det er her AnonymousChina kommer inni bildet. Og for ikke bli avslørt hvem dem er som enkelt mennesker, så må dem gå anonymt på nettet og være litt internett aktivister, som vi kan kalle dette. Mye av dette skyldes nok også at det er en helt annen generasjon kinesere som har vokst opp, og som ikke godtar alt, noe som deres foreldre og besteforeldre godtok, kan vel kalle dette for kinas 68`er generasjon.

Et annen paradoks som jeg reagerer på fra oss nordmenn. Vi er imot DLD ( Data LagringsDirektivet ), men vi rakker ned og slår nærmest hånden av dem som kjemper mot dette direktivet. Den eneste » grupperingen» i Norge som har et aktivt forhold til DLD og som aktivt går i mot direktivet, det er Anonymous Norge. Dette direktivet er faktisk så si det samme som kineserne opplever idag og har opplevd i mange 10år, nemlig overvåkning av egne borgere, både hva dem sier, hvem dem prater med og hva dem skriver i sms-er og på internett. Er det det vi ønsker ?? Hvis svaret er nei, hvorfor ikke da støtte Anonymous Norge i sin kamp mot DLD ?? Hvorfor sitte på ræva og være passiv, istedenfor å vise at man er imot dette og så gå anonymt på nettet og diskutere DLD ?? gjerne sammen med folk som allerede er med i Anonymous. Regner med dem ikke biter hodet av noen eller er frekke og ufine.

 

Hvorfor slenger folk fra seg frekke og tildels ufine kommentarer mot en «gruppe» mennesker som sloss for en sak man støtter i det ulike kommentarfeltene på nettavisene ?? Hvis det er slik at ca 70% av norges befolkning er imot innføringen av DLD og støtter retten til være anonym på nettet og retten til å kunne kommentere anonymt på nettsider, hvorfor våger ikke de samme menneskene å vise dette og vise at dem støttet kampen mot dette ?? For meg blir dette både uærlig, falskt og det sender meg signalet at vi er en nasjon bestående av mennesker som ikke våger være seg selv og si det dem mener,- ut i fra dette, så forstår jeg at den norske befolking har nærmest kastet ytringsfriheten på havet og er blitt en gjeng med nikkedukker, for skal man være mot en sak, da får man også aktivt gå mot en sak, ikke bare sitte å spy ut eder og galle mot en «gruppe» mennesker som jobber for det dem tror på og det dem mener er riktig.

Jeg har for min del har tatt mitt valg. Jeg støtter kinesernes kamp for frihet, demokrati og ytringsfrihet og jeg støtter kampen mot innføringen av DLD i Norge. Både fordi DLD kun vil fungere som et overvåknings verktøy og vil aldri kunne avsløre planlegningen av kriminelle handlinger alla 22.07, fordi flere og flere mennesker velger å gå anonymt på nettet, og som støtter kampen for rettigheten til å være anonym om man ønsker det, det er også en menneskerett.

 

 

Share

  4 comments for “Anonymous

 1. 13. april, 2012 at 13:58

  Artikkelen din inneholder mange faktafeil, ville bare påpeke dette.

  F.eks er det flere enn anonymous som deltar i kampen mot dld, dog ved hjelp av lovlige midler. Samtidig har flere ungdomspartier gått imot. Eksempel på organisasjon som er imot er fribit.no

  Det du skriver om DLD er også feil, man lagrer ikke innholdet, altså man lagrer ikke trafikken. Det eneste som lagres er selve ip trafikken, hvilke ip’er som har kommunisert med hverandre.

  Om folket skal gjøre seg opp en mening, burde man også holde seg til fakta, og ikke overdrive eller legge til informasjon som ikke stemmer.

  Norge og kina skiller seg ut veldig, kina har filtre og blokkeringer på nettsider, i norge finnes vel bare slikt for nettsider som inneholder f.eks materiale som er interessant for pedofile.

 2. Sivert
  13. april, 2012 at 16:22

  @Lord: En ting å være godtroende, men annet å være naiv, og naiv bør vi som borgere absolutt ikke være når man ser på forhistorien til PST / POT, hvor dem har brutt lover og brukt metoder som ikke har vært lovlige igjennom hele sin historie, t.o.m fram til idag, og så skal vi tro at dem kun lagrer ip-adressene og tlf-numrene, men ikke innholdet. Får vel være måte på naivitet vel ?? Ingenting som tilsier at dem ikke vil lagre innholdet også, selvom det ikke er lov. Når du skriver at man i anonymous bruker lovlige metoder, stemmer det. Det blir kun brukt lovlige metoder av anonymous Norge,- selv det nordmenn kaller for herverk osv osv på nettsider, som kalles for ddos angrep, men det er faktisk ikke forbudt, ellers måtte sider som blogglisten og bloggurat og twingly legges ned, fordi det er akkurat det samme, nemlig å pinge nettsider.

 3. Sivert
  13. april, 2012 at 16:28

  @Lord: Håper folk lærer seg at om en mann gjør noe galt eller straffbart, så er det enkelt personshandlinger, ikke organisasjon eller gruppe sitt ansvar, det er kun enkelt menneskersgjernig. Akkurat som rettssaken som begynner på mandag, vi straffer ikke NDL eller lignende organisasjoner for hva ABB gjorde den 22.07.

 4. 13. april, 2012 at 18:15

  Du har tydeligvis ikke forstått alt jeg skrev, siden du skriver om noe annet. For å forstå DLD må man også se på den tekniske løsningen samt hvordan direktivet er utformet. Direktivet inneholder ikke at noen form for innhold skal lagres.

  Jeg kan prøve å forklare dette på et enkelt vis. ISP lagrer ip trafikken over en gitt tid. For at POT eller PST skal få tilgang til denne informasjonen må en dommer godkjenne det. ISP er ikke tilknyttet staten, de utfører kun det som direktivet pålegger dem å gjøre, så det er feil å tro at PST/POT sitter med tilgang uten videre. ISPene har heller ikke kapasitet til å lagre innhold, slik at det meste av innhold forsvinner fort ut fra en ISP. ISPene er også privatdrevet, og tilknyttet privat infrastruktur, slik at de ikke fysisk står plassert hos staten. De fleste ISP’er har vist seg å ikke uten videre samarbeide med politiet her i norge, da politiet ved flere tilfeller har blitt nektet adgang til informasjon.

  Virker som at du overdriver PST/POT, har du dokumentasjon på overgrep? Jeg kan ikke finne mye i forhistorien. Det er ikke som at de har samme historie som CIA f.eks.

  Angående organisasjoner skriver jeg ikke noe sted at anonymous holder seg til loven, men det er mulig jeg har formulert meg på en litt dårlig måte. Jeg skriver at det finnes andre organisasjoner type fribit som holder seg til loven når de kjemper mot dld, og at det derfor finnes alternativer til anonymous om man ønsker å ytre motstand mot dld. Anonymous består av mange fraksjoner, der noen har brutt loven mans andre som f.eks annonorway holder seg til loven.

  Ping er ikke ddos, ddos er når man bevisst går inn for å nekte brukerne av et nettsted tilgang til det. Derfor vil det ikke regnes som ddos om f.eks mange brukere prøver å benytte altinn samtidig. Man kan også bli dømt for ddos, da det var en rettsak for noen år siden hvor flere personer ble dømt for ddos angrep mot en ISP. De ble også dømt til å betale erstattning for tapte inntekter for den berørte ISP.

  Angående organisasjoner, gjøre en gruppe noe ulovlig, vil man mest sansynlig dømme de i gruppen som har utført handlingen, samt de som har tatt besluttningen.
  Går utifra at du nå mener at DLD kriminaliserer alle, men som nevnt tideligere blir DLD mer et nettverk for å unngå at internett blir en frisone. Informasjon i form av ip trafikk hentes kun ut etter at en dommer har tatt stilling til det, og det må mest sansynlig allerede vært foretatt arrester. DLD blir derfor mest sansynlig benyttet som et verktøy for å styrke bevisførselen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *