Internett Explorer – bytt nettleser nå!

Print pagePDF pageEmail page

Nå har flere medier gått ut med advarsel til folk som bruker Internett Explorer 9 eller eldre, IKKE bruk Internett Explorer!!

Det er NorSIS som har gått ut med denne advarselen, da bør folk lytte og ta det allvorlig, fordi NorSIS jobber med sikkerhet daglig, og har de fremste ekspertene på området som sine ansatte. Forøvrig står NorSIS for Norsk Senter For Informasjonssikring.

Nå har det hvert mange advarsler fra ulike hold igjennom flere år angående IE, eksperter på området vil ikke at folk skal bruke IE. Den har for mange sikkerhetshull og mangler som lett og fort  kan utnyttes av hackere. Hva om ditt brukernavn og passord til nettbanken havner på gale hender ?? Da er det faktisk altfor sent å springe til politiet og klage på at kontoen er tom og du er blakk som kirkerotta. Når NorSIS i tillegg har den fremste i Norge på  kunnskap om innbrudd i pc-er ansatt hos seg, og som har demonstrert på bl.a VgTv hvor lett det er å ta seg inn, da bør nordmenn stoppe opp og tenke, kvitt deg med Internett Explorer, og det kjapt! Folk som er mye på nett og bruker sosialmedier mye og kanskje jobber via nettet, bruker IKKE Internett Explorer, i hvertfall er det ikke utbrett bruk i hvertfall.

 

 

I dette øyeblikk jeg skriver dette innlegget, så bruker faktisk 31,6% av dem som har besøkt min blogg Internett Explorer, enten versjon 8 eller 9. Det er et ekstremt høyt tall, tatt i betraktning hvor mange advarsler det har hvert i media angående Internett Explorer, nesten så jeg begynner å tro at nordmenn leser ikke nettaviser eller nettsider for It/data, som f.eks www.digi.no eller www.itavisen.no , dette er gode nettsider for å tilegne seg litt kunnskap om sikkerthet og om it/data. Og ikke skulle man tro folk leser norske aviser sine nettsider, spesielt www.vg.no bruker ha artikler på dette området, hvorfor leser dere ikke slike artikler ?? Tror dere at slikt skrives for morro skyld eller ??

 

 

Greit nok at vi nordmenn er flinke til ta i bruk ny teknologi og bruke internett mye, både opp mot offentlige etater og mot sosiale medier osv osv osv, men vi bruker det som om alle på nett har gode hensikter, vi må være verdens største nasjon i antall mennesker som er så naiv som Ole Brum.

Sørg for å sjekke jevnlig om det  er nye oppdateringer i Windows update, helst ha innstillingen i Windows update på » automatisk oppdateringer», og hold nettleseren oppdatert, mange kjører med for gammel nettleser, som eldre versjoner av Firefox, IE8 og andre eller eldre versjoner, sørg for å kjøre med siste versjon, og styr langt unna Internett Explorer INNTILL versjon 10 er lansert, noe som ikke er gjort enda, og den er foreløpig kun tilgjengelig for dem som kjører Windows8 beta.

Jeg skal komme tilbake til det med datasikkerhet i senere artikler, men da mer rettet mot trådløse nettverk, som vi er verdens mestere å bruke, men ikke ser farene med.

 

Vg ,

Share

  3 comments for “Internett Explorer – bytt nettleser nå!

 1. Meg
  20. september, 2012 at 14:37

  Hei!
  Enig. IE er en skummel nettleser. Jeg bruker Chrome – den er i tillegg til å være sikrere også mye raskere. Er superfornøyd!

 2. Sivert
  21. september, 2012 at 08:31

  @Meg: Fornuftig av deg, synes Opera faktisk er litt undervurdert av oss nordmenn, har mange fine funksjoner og er sikker…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *