Media og opposisjonen er nyttige idioter

Print pagePDF pageEmail page

Foto: Illustrason

 

Må si det ble temmelig stille i media og fra opposisjonen på Stortinget etter at 22 juli kommisjonen hadde lagt fram sin rapport, dem hadde noen dager hvor dem klarte hoste opp noen ord, men det var hakk i plata. Eneste dem klarte hoste opp av ord var » justisministeren bør gå», » har du vurdert din stilling?» , » Er det noen av toppene i politiet som burde gå av?» , «Har du vurdert stillingen til politidirektøren?» – Dette er den beste måten å fremstille seg selv og sin  yrkesgruppe som nyttige idioter, fordi svaret var gitt før spørsmålene var blitt stilt til vedkommende statsråd eller statsministeren.

Det var disse ordene media og opposisjonen har klarte å lire av seg av spørsmål til ulike statsråder i regjeringen, unnskyld meg, men skal ikke media bidra til å opplyse resten av folket om innholdet i rapporten ?? Da mener jeg temmelig inngående, og så bør det komme i en skikkelig lang og god debatt i Stortinget, men den varte  en dag, og siden da har det vært temmelig stille, ikke et knyst, ikke ett ord.

Nå har regjeringen varslet ei stortingsmelding i oktober, men det er om strukturen i politiet og å slå sammen politidistrikt, forslaget er å gå ned fra 27 til 18, foruten dette har det vært temmelig stille om hvilke tiltak som skal i verksettes for å forbedre beredskapen og få et mer effektivt politi. Den eneste jeg vet om som skriver enda om 22juli rapporten og om politikk og samfunn er Kjetil Stormark på sin blogg, men ellers er det temmelig stille fra resten av samfunnet og fra media og politikerne.

Samme skjedde med den såkalte «skandalen» på Ahus, straks Støre hadde tiltrått som helseminister og svart krast, direkte og i rette satte media i samme minutt under intervjuet om hva han skulle gjøre med Ahus og for å forbedre «krisesektoren» alias helsesektoren, da ble det stille som i grava fra media sin side om Ahus, IKKE ett pip.

På meg virker det mer og mer som media når dem skal ta tak i sak hvor det er problemer, som f.eks på Ahus. Da slår dem til med så store ord at dem billedlig skyter spurv med kanoner, og bruker bevisst tabloide overskrifter, om dem igjen speiler fakta i saken er ikke så nøye, bare dem får ut størst mulig overskrifter, i mine øyne grenser det til det latterlige, rett og slett komisk. Og når Nrk, Tv2 eller Dagsnytt 18 på P2 i tillegg henter inn Hanne Skartveit fra Vg for å få kommentarer, da er saken kommet over i kategorien » Se og Hør», hun har faktisk enda tilgode å komme med kommentarer i slike tilfeller som man kan si var noenlunde passende eller som beskriver saken noenlunde rett. Hun må være ansatt i Vg for å skaffe Vg mest mulig tabloide overskrifter uten at overskriften stemmer med alvoret i saken, så hun må være den journalisten som det norskefolk tar minst alvorlig og seriøst.

Men dog, helt stille har det ikke vært om tilbake meldinger angående rapporten fra 22 juli kommisjonen, politidirektøren har hatt høringsrunde med politidistriktene om rapporten, og fått tilbakemelding fra de fleste av distriktene, kan leses her  i pdf format.

Men… jeg og sikkert mange med meg venter enda på debatten som skal komme i samfunnet om hva som burde gjøres for å forhindre enn ny 22 juli, kommer ikke debatten er rapporten fra 22 juli kommisjonen en vits og bortkastet tid og penger, så det er på tide nå at både politikerne og media får dratt den debatten i gang, og det som har vært til nå er temmelig magert og lite matnyttig for hvermansen i Norge.

 

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *