Dir. i Helse Nord serverer eventyr

Print pagePDF pageEmail page

Foto: Illustrasjon

 

Jeg skrev i går en artikkel her på bloggen som jeg valgte å kalle for » Politisk korrupsjon i Helse Nord» hvor jeg skrev om rolleblanding og maktmisbruk til egenvinning, ikke minst sin egen kommunes vinning. Helse Nord med direktør Lars Vorland klarte å la være  å lyge hele Alta`s befolkning og Finnmark`s befolkning midt i ansiktet helt til fredagens utgaven av Altaposten kom ut i går ettermiddag, men da kom det enda ei løgn fra den kanten. Motivet for å bruke Soria Moria erklæringen fra regjeringen til å lyge, kan man jo bare spekulere i, men det er meget rart at ikke Lars Vorland vet at alle utbygninger i statlig regi som koster mer enn 500 millioner skal konsekvens utredes, gjelder også nye sykehusbygg.

Det eneste rette som Lars Vorland sa til Altaposten var at det står i Soria Moria erklæringen at ingen lokalsykehus skal legges ned, helt riktig, men Helse Nord er likevel pålagt lovmessig å utrede sykehus strukturen. Det skal utredes både i forhold til økonomisk forsvarlig drift, befolknings strukturen i 40-50 år fremover og hva som er forsvarlig plassering av et sykehus sett i fra et helse perspektiv, det er IKKE det samme som å legge ned et lokalsykehus, som Lars Vorland vil ha det til.

Jeg synes også det er temmelig utrolig at direktøren for Helse Nord bruker regjeringen for å servere et helt fylke direkte løgner i gjennom pressen, hvor frekk kan man være ?? Det er jo tydelig at Helse Nord med Alf E. Jacobsen i styret ikke har befolkningens helse i fokus og ikke forsvarlig økonomisk drift av helseforetaket i fokus, når man får seg til å gripe til løgner for å forsvare en drift av helseforetaket som er forankret i 1960-talls struktur og hvordan Finnmark fylke var på 1960-tallet, vil minne om at vi er i dag i 2012, snart 2013, og mye har skjedd siden 1960-tallet når Hammerfest sykehus ble bygd. På meg virker det som at Lars Vorland og Helse Nord prøver å fremstille regjeringen med Jens Stoltenberg i spissen som idioter når dem skrev Soria Moria erklæringen, når dem fremfører slike løgner om at Soria Moria er i veien for ei konsekvens utredning som dem er pålagt å utføre. Når har regjeringen sagt at strukturen innen hvert fylke aldri skal utredes ?? Har regjeringen sendt brev til Helse Nord og sagt at det ikke skal konsekvens utredes ?? Hvis det er tilfelle, så bør Lars Vorland legge frem dokumentasjon for dette, og ikke servere løgner til folk i gjennom pressen.

Kanskje på tide at Helse Nord og Helse Finnmark begynner å forholder seg til gjeldende lovverk og sannheten, og ikke komme med mer svada, tull og løgner.

Dere kan lese her  hva Lars Vorland sa til Altaposten datert 28.09.2012, altså fredagens utgave, er i pdf-format på 2 A4 sider.

Share

  2 comments for “Dir. i Helse Nord serverer eventyr

  1. Per Knudsen
    13. august, 2017 at 10:46

    Det er jo ikke første gang at denne såkalte deiektøren kommer med løgner.Han er jo livredd for at sannheten skal komme frem og derfor må han servere disse løgnene. Er det for å tekkes Mr. Alf E. Jakobsen han gjør dette? Og hvor mye har han fått for å gjøre det ? Dette er ren korrupsjon og han burde være så ærlig at han går av,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *