Flere vinnere etter presidentvalget

Print pagePDF pageEmail page

Foto: Vg.no

 

Nå er  president valget i USA over for denne gang, og det er bare å gratulere Obama med fire  nye år i det Hvite Hus, vant med mye større margin enn hva samtlige medier forventet og trodde, og med større margin enn hva Demokratene våget å håpe på. Det er mange som vil hevde at det er flere vinnere etter nattens valg, kommer ann på fra hvilken side man ser det og med hvilke øyne man har på når man ser på valgresultatet. Under valgkampen foran presidentvalget så kom det fram bl.a at Mitt Romney ville kriminalisere abort, og blir en kvinne voldtatt og blir gravid, så skal hun bære barnet fram eller hvis hun tar abort illegalt så vanker det lang fengselsstraff for denne kvinnen. Mange vil nok hevde at kvinnene som har tatt abort og de som i fremtiden kommer til å ta abort er en av vinnerne etter nattens valg, de blir ikke kriminalisert fordi de velger abort etter å ha blitt voldtatt, og enda godt er det. Dette forslaget fra Mitt Romney fikk meg til å tvile på om jeg hørte riktig eller om det var hørselen som spilte meg et puss, dessverre var hans forslag seriøst, og enda bedre er det at han ikke fikk muligheten til å gjennomføre dette.

En annen som noen allerede har utropt til vinneren etter nattens valg er Nate Silver. Han er blogger og «spåmann» foran valgene i USA, i natt fikk han rett for sine uttalelser om valgresultatet i 50 av 5o stater, så han blir vel gull for gyldt i mediene fremover, og enda mer stolt blir vel New York Times som han blogger og skriver for nå.

Det som kanskje kommer mest til syne nå dagen etter valget er hvor skakk kjørt det Republikanske partiet er for tiden, er så si i totalt oppløsning. Det er ekstrem uenigheter innad, partiet henvender seg kun til hvite gamle gubber som er utgått på dato og som lever med et forvrengt verdens bilde og med et forvrengt syn på eget land, resten av velgerne skulle man tro var søppel for dem, og det eneste som duger er å være suksessfull innen egen bedrift og ha masse penger, og at man tilber gud og leser bibelen minst 5 .ganger for dag, og at kona står på kjøkkenet. Det var visst slik Norge var i 1950 – og 1960 årene, hvis man ikke tilhører en ekstrem kristen sekt / miljø, men dem finnes dem også i dag. Da er det ikke særlig overraskende at velgerne rømmer partiet og valgte Obama i natt for 4 nye år.Og i dag, dagen etter valget tar folk innen det republikanske partiet til ordet for borgerkrig, akkurat som om det er dette USA trenger i disse tider.

En annen velgergruppe som mange vil si er vinnerne i dag etter dette valget, er de homofile og lesbiske i USA. Dem skal nå få lov til å gifte seg med den de elsker og vil ha som livsledsager, hadde Romney vunnet ville han fått i gjennom et forbud mot homofili og i hvertfall ikke tillatt dem å gifte seg, slik dem kan i Norge og andre europeiske land i dag.

Den viktigste jobben til Obama blir uansett å  få orden på økonomien og få flere i jobb. USA sliter enda med enorm utelandsgjeld, spesielt etter epoken med Bush, og bedriftene og bankene sliter. Dette må Obama få orden  på, slik at middelklassen øyner håp både for å få seg utdannelse og jobb, hvis ikke blir ettermælet til Obama ikke særlig mye  å skryte av, selv om han har tatt mange riktige grep, og ikke minst fått i gjennom en helsereform som hjelper dem som ikke har helseforsikring, slik at dem også får et godt helsetilbud.

Når det kommer til utenrikspolitikken bør Obama få soldatene hjem fra Afghanistan, det amerikanskefolk er krigstrøtt og krigslei, og dem ser jo som alle oss andre at det ikke kommer noe godt ut av krigen i Afghanistan, noe det heller ikke gjorde i Irak. Han bør også nå for alvor ta tak i konflikten mellom Israel og Palestina, og få til dialog og en løsning på denne konflikten, det er USA som sitter med nøkkelen til løsning på denne konflikten, noe dem har gjort i alle år etter konflikten oppstod etter 2. verdenskrig, og når jødene fikk staten Israel. Har vært nok lidelser for begge parter nå i denne konflikten.

Men akkurat nå er det kun bare å grattulere Barack Obama med fire nye år i det Hvite Hus, og ønske han lykke til med denne vanskelige jobben han har foran seg de neste årene, og håpe at han tar de grep som er nødvendig for å løse disse problemene, noe han forøvrig kan gjøre uten å måtte tenke på et nytt valg og slipper å tenke mer på takk tikk de neste årene.

 

 

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *