Disse trenger ikke internett – media er nyttige idioter

Print pagePDF pageEmail page

Foto: Nrk.no

 

Jeg er ikke overrasket over at disse ekstremistene får oppslutning og at mange unge trekker til disse miljøene, og ikke trenger dem bruke internett heller for å spre sitt budskap,  rekker i massevis med ei setning på Facebook eller i et debatt forum, resten av «reklamen» går så det griner, og tallene på medlemmer går bare en vei, rett til vers. Det var en gang en smart person som oppfant ordtaket, «all reklame er god reklame». Når det gjelder omtalen som bl.a Arfan Bhatti, Breivik, Fjordman, Krekar, nettstedet document.no , bloggen gatesofvienna, osv osv osv får i media, så jo disse personene og nettsidene få ekstremt masse mennesker til å lytte til dem og lese hva dem skriver osv , og hvis PST hadde offentliggjort antallet medlemmer som disse grupperingene har fått etter 22juli, så er jeg temmelig sikker på at tallet er meget høyt, skremmende høyt faktisk.

Når man ser på all den gratisreklamen som bl.a Breivik og Bhatti får, og så Fjordman, så blir dem jo fremstillt i media som at dem er forfulgt i eget land, og at politiet og regjeringen jakter på dem 24/7, og får dem i måte fremstilt som ofre, og da vet alle hva den virkningen gjør med leserne ?? Eller ? Selvfølgelig, dem får medlidenhet og mange vil synes synd på dem, og ergo støtte dem i deres «kamp» for sine forkvaklede meninger og synspunkter. Jeg betviler sterkt at Norge behøver den gratis reklamen som mediene bedriver mot disse grupperingene. Eller er det journalister som også støtter disse, og ser nytten i at dem får mest mulig omtale, uansett om den er negativ eller positiv.

 

Foto: Dagbladet.no

 

Det som er det fantastiske med mediene og disse ekstremistene er jo at straks dem skriver ei eneste setning på FB eller på et debattforum eller skriver en klage til en offentlig kontor, så er media på saken, og det blir jo hver gang første side oppslag, det beviser ikke mindst dagens første sider på vg.no , dagbladet.no , nrk.no , aftenposten.no , tv2.no osv osv osv, ikke fordi at Breivik har bedt dem skrive og ikke fordi at Breivik har skrevet til dem, men fordi han har levert en klage på sine soningsforhold til et offentligkontor. Hva er det med disse mediene og Breivik og Bhatti ??Er den en journalist som kan fortelle meg det, slik at jeg forstår det ??

Forstår ikke mediene at unge gutter som er på søken og som savner det å bli sett og lagt merke til i samfunnet, kan tiltrekkes slike grupperinger som dette, fordi i disse miljøene blir dem sett og lagt merke til, og i tillegg så får dem oppmerksomhet fra media i tillegg, og ikke hvilken som helst oppmerksomhet heller, får første sidene i samtlige norske medier med ubegrenset antall ganger i media. Bare å rope ut så kommer hele media norge og banker på døra.

Det er ordtak som heter » jo mer man roter i dritten, desto mer stinken den». Dette gjelder i aller høyeste grad kriminalitet og slike ekstreme miljøer, og det betyr. Jo mer oppmerksomhet man gir dem, jo mer kriminell fremstår dem og enda flere medlemmer får dem. Men vi ønsker vel det motsatte vel ?? Hadde mediene latt PST jobbe opp mot disse miljøene på bakrommet og i det stille, uten at media gir dem oppmerksomhet, da blir vi kvitt slike miljøer som dette, ikke en dag før. Det er bare å se på Vigrid og andre nazimiljøer i Norge, dem er steindød, ikke tegn til liv. Mye av årsaken til dette er at media ikke skrev et ord om dem på mange år, og samtidig jobbet politiet tett opp mot disse miljøene, da mistet dem tilhengere og medlemmer, og i dag kan vi trygt si at dem er døde, nærmest ikke eksisterende. Hadde kanskje vært en ide at politiet og PST innkalte media til møte, og ble enig om kjøreregler for hvordan man dekker og ikke dekker slike grupperinger i media, ene og alene med tanke på at disse miljøene er noe vi ikke ønsker å ha i samfunnet. vi vil ha lovlydige borgere og folk som oppfører seg skikkelig, ikke driver med kriminalitet, terror, trusler osv osv osv.

Slik mediene fremstiller disse miljøene,s å skulle man nesten tro at mediene var betalt for å komme med mest mulig omtale av disse miljøene og best mulig reklame, slik at dem får rekrutert enda flere ungdommer, og på den måten kan vokse og bli store. Men det er tydelig at kun tabloide overskrifter selger og at vold, drap og kriminalitet selger som varme wienerbrød. Kankje på tide å stoppe opp litt og se på hva vi driver med i dette gudsforlatte landet vårt, eller ??

Jeg betviler sterkt at ofre etter kriminelle handlinger som disse har forårsaket er så veldig happy med å få ansiktet deres på trykk temmelig ofte i medie, det bruker ikke være særlig hyggelig å bli minnet på av mediene kan jeg forestille meg. Er vel like greit å la dem avgå med en stille «død» vel ??

 

 

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *