Korrupsjon

Print pagePDF pageEmail page

Foto: Dagbladet.no

 

Det er tydelig at vi sliter med korrupsjon både i politiet og innternt i kriminalomsorgen her i Norge. I dag melder både dagbladet, vg, og tv2 om at Nrk journalister som jobbet med dokumentaren om 22 juli, fikk tilbud fra en tjenestemann i politiet om å kjøpe etterforsknings dokumenter som ligger i 22 juli saken. Samtidig så gjenngir vgnett brevet / klagen som Anders Behring Breivik har skrevet til kriminalomsorgen, dette er dokumenter som heller ikke skal komme i medinenes hender, fordi det er sak mellom Brevik og kriminalomsorgen og som er taushetsbelagt. Hvem i kriminalomsorgen er det som utleverer klager / brev fra innsatte til media?? Hvor mye har Vgnett betalt for å få kopi av brevet / klagen til Breivik ?

Når en polititjenestemann tilbyr dokumenter fra kriminalsaker, så er det ikke annet en korrupsjon. Det blir enda mer allvorlig når en sentral advokat i overnevnte sak mister jobben og bevilgningen som advokat p.g.a de samme lekasjene til media, da er det mye som minner om at denne advokaten har fått skylda for noe som ikke er tilfelle og mistet jobben på feil grunnlag, noe som advokat Arvid Sjôdin i dag sier til mediene, og mye tyder på at advokaten som mistet jobben er totalt uskyldig.

Først får politiet kritikk så det holder i fra 22 juli kommisjonen i sin rapport, og så kommer dette i tillegg. Hvor mye tillit skal politiet miste før det blir gjort noe med denne etaten ?? Jeg må nesten innrømme at det virker litt ironisk på meg når politiet i går vedtok på landsmøtet til Politiets Fellesforbund at dem går inn for bevæpning av politiet, atlså at politiet skal bære våpen synlig i beltet, kanskje har dem god grunn til å føle seg truet eller til å være redd vanlige mann i gata, når dem selv er så gjennom korrupt som det viser at dem er, kan ikke forstå annet at folk i Norge godtar ikke at politiet er gjennom korrupte, og vi godtar heller ikke at politifolk skal kunne selge dokumenter til mediene for å spe på egen lønnsinntekt, som om at politifolk lever på minstepensjon fra NAV.

Når det gjelder brevet som vgnett har fått tilgang til fra kriminalomsorgen, så må det sidestilles med korrupsjon. Ingen som jobber i kriminalomsorgen utgir slike brev uten å få klekkelig godt betalt for å gjøre det, da dem tar en enorm risiko ved å gjøre det, og vedkommende risikerer også å miste jobben, da tar  man godt betalt for å gjøre slikt. Hadde vgnett og Nrk gjort det som var riktig i disse to sakene, så hadde dem navngitt både politimannen og vedkommende i kriminalomsorgen som utga brevet til Breivik, slike folk har ikke Norge brukt for, hverken i politiet eller i kriminalomsorgen, og folk i Norge forventer at de som har taushetsplikt overholder denne og ikke bryter denne uansett hva.

 

Foto: Vg.no

 

Det vi kan trygt kan fastslå etter dagens oppslag i mediene, vi er absolutt ikke fri for korrupsjon i Norge, om noen skulle tro noe annet. Vi er vel helst litt vel naive og godtroende. Er vel på tide vi slutter å være så naive, og heller blir mer skeptisk, da mener jeg sunn skepsis, ikke bli paranoid og se fanden på høylys dag. Det er vel også på tide norske politikere slutter å syr puter under armene på statsansatte, nor dem gjør ved ikke å åpne for at det blir lettere å sparke noen som begår korrupsjon eller bryter taushetsplikten, kanskje både politiet og kriminalomsorgen burde vært satt under granskning ?? Skulle tro det går ei grense for hva vi som borgere i dette landet skal godta fra lovenshåndhevere og som skal beskytte samfunnet mot kriminelle som soner sin straff ?? Uansett, noe må gjøres NÅ! Ikke om 6 mnd eller 1 år, men NÅ!

Share

  2 comments for “Korrupsjon

  1. 10. november, 2012 at 16:16

    Da har fruen tenkt litt mer om korrupsjon og sånt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *