For tidlig for Ole Gunnar

Print pagePDF pageEmail page

Rregistrerer at vgnett prøver seg en litt spansk en, som det heter, nemlig å landsere Ole Gunnar Solskjær som Drillo som etterfølger som landslagssjef, noen kaller det landslagstrener selv om man reelt sett ikke trener spillere, men setter landslaget sammen slik at det fungerer best mulig med de spillerne man har til rådighet. Når dette er sagt, så er det vel strengt tatt litt vel tidlig for Solskjær å ta den jobben etter Drillo vel ?

Nå har det seg slik at vi i  lille Norge gjør folk mer erfarne og bedre enn de er, vi lar dem ikke få utvikle seg lenge nok over tid før vi skal ha dem til topps, også i dette tilfelle. Ole Gunnar Solskjær fikk i 2008 offisielt ansvaret som manager for United`s reservelag, og var der fram til han i 2010 tok over Molde i tippeligaen, vel og merke som hovedtrener / manager. Så vi kan vi at han på papiret kun har 2 år som manager/hovedtrener på høyeste nivå i Norge, og har ikke erfaring fra Premier League som manager, men det er noe han ønsker selv i fremtiden.

 

Foto: Vg.no

 

Hva slags krav skal vi stille til en som skal bli landslagssjef ? Det er det like mange meninger om, som vi er mennesker i Norge vel som elsker fotball, som elsker og følger med på fotball hver uke, skulle jeg tro. Men noe må vedkommende ha av erfaringer, ikke minst fra fotball, men det skader ikke med noe i tillegg.

En som hadde stor suksess som trener i norsk fotball over mange år, det var Nils Arne Eggen, som var hovedtrener for Rosenborg i mange år, og som tok dem til Champions League mange år på rad, hva var det han hadde av utdannelse og kompetanse som han brukte daglig i sin  trenerjobb ?? Etter det  jeg har klart å finne ut om han er at han er utdannet lærer, formelt sett. Som god lærer bør man kunne pedagogikk, altså det å være flink til å lære i fra seg av den kunnskapen man selv har og kan. Kanskje burde det å kunne beherske pedagogikk veldig godt og er flink til å formidle sin kunnskap videre til spillerne være et av de viktigste kriteriene for å bli landslagssjef ?? Ikke ha en formell trener utdannelse. det hjelper liksom ikke å ha all verdens trener utdannelse, hvis spillerne ikke forstår et kvekk av hva du ønsker og hva du vil dem skal prestere på banen. Det å være landslagssjef krever litt annen kompetanse enn å kunne fotball og ha formell trener utdannelse, det krever at man er en god leder, god formidler ( pedagogisk ) og er en trener med god fotballforståelse, noen vil kanskje kalle det godt fotballhode, noe som mange ynder å si at bl.a Steffen Iversen har, ihvertfall godt hode til  å score mål.

Etter å vurdert Ole Gunnar frem og tilbake og opp og ned og i mente, så tror jeg at han har forliten trener erfaring, kun noen få år, og har visst nok ikke annen formell utdannelse enn som trener, da synes jeg det blir litt tynt med kompetanse fra den kanten, og NFF bør stille høye krav til den som skal være landslagssjef, og at vedkommende har mer av både erfaring og utdannelse. Tror heller ikke det hadde vært dumt å kreve av vedkommende kan pedagogikk, og er flink til å lære i fra seg og er en god leder, eller skal NFF ta til takke med en trener som kun har vunnet to seriegull og vært trener i ca 4år ? For meg vil det skurre litt om det kun var dette som NFF skulle kunne kreve, er faktisk den viktigste trener / leder jobben innen norsk fotball, da bør også lista for å bli ansatt også være der etter.

 

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *