Forklaringsproblem

Print pagePDF pageEmail page

Foto: Nrk.no

 

I går kom bomben i media, Nrk skal sende en dokumentar i helga om doping i Finsk idrett og langrennsmiljø, og hvor det samtidig vil bli hevdet at nordmennene også var dopet på 1990-tallet. Reaksjonen fra utøverne er jo som forventet, samtlige krever at kilden som sier dette og som var en del av det norske langrennsmiljøet på den tiden, skal stå fram. Kanskje burde langrennsutøverne heller burde konsentrere seg om å forklare hvorfor samtlige land ble tatt i doping på 1990-tallet og på 2000-tallet samtidig som nordmennene vant alt dem stilte opp i og deltok i av konkurranser. Hvem glemmer OL på Lillehammer i 1994 ?? Norge vant alt innen langrenn, rubbel og bit.

For meg personlig så skurrer det i mine ører det som skjedde  på 1990-tallet og på 2000-tallet, er det virkelig mulig å gå fortere og vinne alt samtidig som man selv ikke er dopet, mens konkurrentene er dopet til langt opp over ørene og mere til ?? For meg virker dette ikke logisk i det hele tatt, og det skal heller ikke være mulig. Mange av de stoffene som i dag er forbudt, var ikke forbudt den gang, men blitt det senere, men det er like fult ut doping, fordi man inntar stoffer for å forbedre prestasjonene sine, er ikke avgjørende om det er forbudt eller ikke. Det var også den gang ikke mulig f.eks å ikke spore EPO og div. andre stoffer.

Hvis noen sier til meg at nordmenn doper seg ikke, enten er dem naive eller så er dem dumme. Det er på tide vi Norge tar det oppgjøret med våre idrettsutøvere som Finland og Russland har gjort, og tar den oppvasken slik at det ikke er flere spøkelser i skapene, dette oppgjøret tok dem for mange år siden, og vi har enda ikke tenkt tanken. Kanskje på tide nå vel ??

Vi kan ikke forvente at utøvere som har dopet seg på 1990-tallet og har tjent flere millioner på sin idrett skal stå fram og innrømme doping i 2012, det blir å tro på julenissen, det skjer bare ikke. For å slippe at slike saker som dette kommer i media i fremtiden så burde vi begynne å lagre resultatene av dopingtestene mye lengre, gjerne i 25-30 år, nettopp for å kunne legge frem bevis om  det skulle fremkomme påstander om doping, og det burde også være i utøvernes innterresse skulle man tro ? Eller ?

Det at utøverne i dag går til media og krever at kilden står fram, er bare tull, kom heller med ei troverdig forklaring på hvordan Norge vant alt innen langrenn på 1990-tallet samtidig som konkurrentene ble tatt i doping og var lengre nede på resultatlista, hva er den troverdige forklaringen på dette ?? Det er dette media og det øvrige Norge vil vite, ikke hvem som har tatt bladet fra munnen.

Vg , Nrk ,

Share

  1 comment for “Forklaringsproblem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *