Ikke mindre forklaringsproblem

Print pagePDF pageEmail page

Foto: Tv2.no

 

Jeg skrev  for 2 dager siden blogg artikkelen » Forklaringsproblem» basert på det faktum at norske langrennsutøvere på 1990-tallet dominerte langrennssporten på herresiden, vi slo samtlige nasjoner i en årrekke, men det fantastisk rare var at samtlige andre nasjoner ble tatt i doping som kunne matche nordmenn  i denne idretten, mens nordmenn aldri ble tatt, og er enda ikke tatt. Så jeg måtte jo se den finske dokumentaren på Nrk, d.v.s jeg fikk sett den i dag, glemte se den i går kveld, så jeg måtte ta til takke med Nrk.no i dag.

I løpet av den nesten 2 timer lange dokumentaren så blir Norge nevnt og pratet om i ca 2 minutter. Jeg registrerte jo reaksjonene i forkant, hvor idrettsutøvere står å benekter doping, det samme gjorde trene og lagledere, ingen nordmenn har og er dopet. Men så kom reaksjonen til skipresident Erik Røste på banen i dag etter å sett dokumentaren i går kveld. Må si at hans reaksjon står ikke helt i forhold til det som kom fram om Norge, i dag truer at med rettslige skritt mot Nrk. Denne reaksjonen til jeg si er i litt vel overkant. Hva er det Erik Røste er så sint for ?? Har ikke Nrk lov å sende noe som setter kritiske øyne på norsk idrett ? Eller er det så at Erik Røste vil at Nrk skal spørre han om lov til å sende en slik dokumentar ?

For se litt på denne reaksjonen til Erik Røste litt nærmere. Det er noe som heter at angrep er beste forsvar. På meg virker det som at Erik Røste er redd for at media skal grave dypere i denne perioden av norsk idrettshistorie, aller helst bare putte den bort i skuffe og aldri nevne denne perioden igjen, av frykt for at det skal komme skjeletter ut av skapene og som vil sette norsk skiidrett i dårlig lys, det er jo norges eneste idrettsgren hvor vi kan hevde oss og som kan gi oss nordmenn og journalister stolte øyeblikk. Erik Røste vet like godt som meg og alle andre i Norge, kommer det en dopingsak i denne idretten og en nordmann blir tatt, da faller stoltheten 0ver norsk idrett totalt sammen og det vil ikke være en sjel i Norge som vil ha tillit til idretten igjen, og sponsorene rømmer, ser man på denne saken i dette perspektivet så forstår man at Erik Røste har alt å tape på en norsk dopingsak i langrennsidretten, og da forstår man også hvor Røste går så hardt ut og forsvarer langrennssporten med nebb og klør, og koste hva det koste vil, Røste må forsvare utsagnet » ingen  nordmenn har noen gang dopet seg i langrennssporten».

Nå vet jeg ikke hvor naiv herr Røste og norske sponsorer er, men det virker som det er de eneste som tror på at det kun er nordmenn som er rene og som aldri doper seg. Men dem har en felles agenda, sponsorer og skipresidenten, det må ikke komme en norsk dopingsak. Erik Røste jobber for å opprettholde imaget til norsk langrenn, og sponsorene jobber for ikke bli koplet til doping, ergo har dem begge interesse av at det aldri kommer en norsk dopingsak i langrennssporten. Men fortjener ikke nordmenn som sitter å ser på denne sporten hele vinteren en bedre forklaring på de norske prestasjonene på 1990-tallet og i begynnelsen på 2000-tallet ? Skal vi nordmenn bare stilletiende godta en at en skipresident eneste reaksjon på denne dokumentaren er å true Nrk med søksmål og går rettensvei ? Hva meg en god forklaring på disse prestasjonene og som virker både troverdig og seriøs ?

For meg fremstår Erik Røste som noe annet en seriøs, han fremstår en som bjørn i glasshus som er livredd for å knuse glasshuset han sitter i, og for å komme på offensiven mot slike anklager så velger han nærmest å skyte spurv med kanon, mot et mediehus som sendte en dokumentar som var meget god, istedenfor å gi mediene og det norskefolk skikkelige svar på de spørsmål som reises etter denne dokumentaren.

Det skal ikke forundre meg og jeg blir ikke overrassket om denne dokumentaren er begynnelsen på kapitlet mot ei boble som sprekker, og som sprekker i alle retninger og som sender norsk idrett og langrennssporten ut på reise hvor ei enorm oppvask og hoderulling som resultat, og kommer det ikke en dopingsak i norsk langrenn vil det være for utrolig til å være sant, i så fall er det kun sponsorene og de med økonomisk innteresse i norsk langrenn som evt ikke tror ei slik boble vil sprekke, det er norsk naivitet i praksis på lik linje med at ingen trodde det ville bli sprengt ei bombe i regjeringskvartalet, den bomba smelte også.

 

Vg , Tv2 ,

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *