Fikk kjeft

Print pagePDF pageEmail page
Copyright Altamagazin.com

Copyright Altamagazin.com

 

Jeg skrev for ei stund tilbake 2 innlegg her på bloggen om rolleblandinger og om Helse Nord / sykehus / beredskap, innleggene heter » Politisk korrupsjon i Helse Nord og «Dir i Helse Nord serverer eventyr«, som ikke var ment til å angripe noen eller anklage noen, men sette søkelyset på slike tilfeller og synliggjøre problemer med dette. Men så var det hvordan vi mennesker oppfatter ting, og så igjen tror ting er ment som. Jeg forstår nå enda bedre hvilke problemer Finnmark AP står i fortiden ang. helsetjenestene i Vest-Finnmark og konflikten mellom Alta og Hammerfest som en konsekvens av debatten, hvis man kan kalle dette for en debatt, virker kanskje mer som en enveis kommunikasjon som Alta samfunnet har tatt opp, men som forsvinner ut i tåkehavet uten respons tilbake. Debatten har blusset opp igjen som en følge av at Helse Nord skal bygge nytt sykehus i Øst-Finnmark og gjøre noe med sykehuset i Hammerfest ( Vest-finnmark ) uten at Helse Nord har klar gjort hva dem skal gjøre med det sykehuset ( bygge nytt eller oppgradere ). Og når Alta`s befolkning som teller 20 000 og er den største byen i fylket, så burde ikke neon være overrasket over at dem også krever bedre helsetjenester, noe som burde være en selvfølge.

Så kom dagen i går, den ble litt vel heftig for min del. Jeg hadde time hos frisøren kl 12, så når tlf først gang ringte satt jeg i bilen på tur til timen, og den hadde ringt x-antall ganger mens  jeg ble klipt også, og jeg var også da forhindret fra å svare, ville kanskje også være uhøflig å sitte i frisørstolen og snakket i tlf med en illsint ordfører fra H.fest ? Men uansett. Jeg tenkte at jeg kunne ringe tilbake senere, når vi var ferdig på Amfi, kan ikke si at jeg er særlig begeistret for å prate i mobilen mitt blant flere hundre andre mennesker, og man risikerer også at ting som blir sagt i tlfsamtale blir overhørt av andre, spes når man ikke vet hva samtalen vil inneholde.

Uansett, før jeg nådde å reagere og ringe tilbake selv, så ringte ordføreren igjen, var visst for 3-4. gang, jeg svarte umiddelbart, selvfølgelig. Men denne ordføreren var tydelig irritert på meg for at jeg hadde skrevet disse to innleggene, og han så helst at jeg slettet innleggene. Noe jeg absolutt ikke ville, fordi jeg også har ytringsfrihet og må få lov til å ytre min mening uten at et politisk parti eller enkelt mennesker skal hindre meg i dette, så jeg nektet, da mente han at jeg var idiot. Mulig jeg idiot, mulig jeg er mentalt syk også, men jeg har i hvertfall ikke papirer på at jeg er mentalt frisk, noe som kanskje hadde vært et hakk verre om så var tilfelle ? Det er også fult mulig at mine meninger ikke henger på greip og er totalt bak mål, men jeg ble temmelig overrasket over å bli kalt idiot av en ordfører, men jeg burde vel kanskje ta dette som en hedersbetegnelse siden det er ordføreren i H.Fest som sa dette ?? Så ble denne samtalen avsluttet, han la på. Etter vel en time igjen, så ringer han på nytt, da spør kan direkte. «Tenkt å slette innleggene?» Nei, svarer jeg. Da smalt det igjen fra han, «idiot», så la han på tlf. Jaja, tenkte jeg, Ikke hver dag man blir kalt idiot to ganger, og i hvertfall ikke av en ordfører.

Nå forstår jeg jo at debatten om sykehus og helsetjenester er en het debatt i Finnmark og som skaper konflikter, men jeg trodde virkelig at Finnmark AP hadde kommet et hakk lengre var i stand til å føre en debatt om beredskapen i Finnmark, hvor også akutt helsetilbudet er en viktig del av debatten, men denne debatten vil altså ikke Finnmark AP ta, fordi da må dem også ta med Alta og indre Finnmark, noe som tydeligvis vil være en for stor kamel å svelge. Men, når sant skal sies, så må jeg trekke på smilebåndet av at jeg fikk kjeft i går, fordi det er tydelig at jeg har truffet spikeren  på hodet med mine innlegg, ellers hadde han ikke brydd seg om hva jeg hadde skrevet og mener, fordi jeg er en hvermansen som ikke er med i politikken, men er en vanlig blogger med meninger og er et samfunnsengasjert menneske, men må innrømme at det er godt når mine meninger blir lagt merke til, selv i fra mennesker som bor i Hammerfest.

Så jeg får avslutte med å si, slik er hver dagen for en sliten – og gammel blogger fra Alta, får håpe at lyset snart kommer tilbake til folket i Alta og Hammerfest, på tide det nå.

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *