Nettverk – Tips

Print pagePDF pageEmail page
D-LINK DiR-655

D-LINK DiR-655

 

Det er nok mange som sliter med at signalene fra hjemmenettverket ikke er så gode som man skulle ønske eller ikke er så gode som internett leverandøren har opplyst at hastigheta på linja skal være, dessverre i mange tilfeller. Jeg vil ta for meg her hva vi som brukere av internett selv kan gjøre hjemme, da er det tre ting som er viktig, og det er router, nettverkskortet og en forsterker. En router bør tåle høyhastighet, noe ikke alle gjør, for det andre bør man plassere routeren høyt opp på veggen, noe jeg har gjort ( se bildet ). Og man bør plassere routeren på en yttervegg, ikke på en innevegg inne i leiligheten / huset, dette for å gi best mulig signaler i og rundt huset/leiligheten, da man ønsker å få best mulig signaler når man f.eks er i hagen sin eller jobber på utsiden. Man bør ikke plassere routeren slik at den står på et bord i mellom andre ting, fordi det hindrer signalene og gjør signalene dårligere enn man ellers ville fått.

Jeg har også satt en såkalt forsterker i stua, slik at jeg får gode signaler der også. Nå er det ikke alle som vet hva en forsterker er og ikke vet at slikt finnes.

Netgear Plug IN WiFi repeater ( forsterker )

Netgear Plug IN WiFi repeater ( forsterker )

Slik ser den forsterkeren ut som jeg har. På bildet lyser det kun 3 lys, fordi når bildet ble tatt var ikke laptoppen på, ellers lyser det 4 lys. Denne fungerer slik at den forlenger signalene fra routeren, d.v.s at signalene fra routeren får større rekkevidde, denne er veldig lur å innstallere, spesielt hvis man har et hus på to plan eller en stor leilighet, da setter man routeren i 1. etasje og denne forsterkeren i 2.etasje, evt at routeren står på et datarom og forsterkeren står i stua, noe som er tilfelle hos meg. Denne er veldig enkel å innstallere, gjort på noen få minutter, er faktisk bare å trykke på 2 knapper, først på den ene knappen  på forsterkeren og umiddelbart etterpå trykker man inn tilsvarende knapp på routeren, så gjør routeren og forsterkeren jobben sammen selv. Denne får man kjøpt både på Elkjøp og på Clas Ohlson, samme pris på begge steder og på deres nettsider.

Men så var det nettverkskortet, det nytter ikke ha en router som tåler og gir høy hastighet, hvis nettverkskortet er fra steinalderen og ikke tåler dagens hurtige nett. Jeg har et nettverkskort som jeg bruker på laptoppen, settes i USB porten, fungerer også veldig bra på en stasjonær pc om man trenger nytt nettverkskort.

 

Netgear N-300

Netgear N-300

 

Disse tre tingene må tåle høyhastighet om man skal få ut maksimal hastighet av internettlinja, er ikke disse tingene tilpasset hastigheta, så får man tregt nett, som kan gjøre en mann/kvinne temmelig frustrert og oppgitt, spesielt når man har forventninger om at man skal ha hurtig internett som man er blitt lovet av leverandøren. Jeg kan på varmeste anbefale disse tre produktene om du vil ha et stabilt og hurtig internett tilkopling ( er IKKE reklame ), og jeg kan med noen få tastetrykk også finne 3 andre produkter fra samme leverandør uten at jeg vil anbefale dem til noen, så er det sagt.

 

 

 

 

 

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *