Endelig settes det ei grense

Print pagePDF pageEmail page
Copyright Altamagazin.com

Copyright Altamagazin.com

 

Det har vært litt av ei uke med både brudd i et forhold, bloggere som har hengt ut Tone og Aksel m.fl, advokater og presse som nærmest har gått av hengslene, ikke fordi saken har så store nyhetsverdi men p.g.a verdien det ligger i slarv, baksnakking og kjendiser, hvis man kan kalle Tone en kjendis, heller en medieskapt kjendis, som kan bli revet ned av kjendis toppen ved et tastetrykk.

Men nå har denne saken endt med at advokat John Christian Elden tatt saken og levert ei begjæring til tingretten om forføyning på vegne av Tone Damli, Aqua Lene m.fl for sjikanering, uthenging og for å ha krenket privatlivets fred. Nå har det vært til nå fritt spillerom for oss bloggere, ingen klare grenser for hva man ytre seg om og si det offentligerom og ingen etiske retningerslinjer, ergo er dette er bransje uten noen kjøreregler. Når vi da oss som enkelt mennesker i tillegg drar inn ytringsfriheten, og bruker den som argument for å spre rykter og usannheter om folk, da bør det settes meget klare grenser for hva man som privatperson og blogger kan tillate seg å skrive og si, noe som til nå har vært et ikke tema både hos oss som enkelt mennesker og i mediene, så det er på tide det kommer klare grenser, ikke minst burde det vært satt klare retningslinjer slik at folk forstår hvor grensen går.

 

 

Foto: Tv2.no

Foto: Tv2.no

 

Nå har det også seg slik at vi mennesker normalt sett har innebygde og egne normer og regler for etikk og moral, noe som det ikke kan bli for mye av. Siden det er slik at det ikke finnes retningslinjer og klare grenser for hva man kan ytre seg om på en blogg, så kan det være greit å lage seg sin egen standard for hva man ytrer seg om og ikke, dette var et tema for oss bloggere for noen år tilbake, men den debatten har stilnet helt, spesielt etter at rosabloggene gjorde sin entre. Men vi bloggere kan bare viljen er litt tilstede i det minste forholde oss til » Vær Varsom Plakaten » som pressen må forholde seg til, hvis dem ikke vil bli dømt i Pressens faglige utvalg ( PFU ).

Siden jeg personlig ikke har det problemet med å må henge folk ut på bloggen eller andre steder på nettet, så må jeg innrømme at jeg i møte ser grensen som retten vil sette for hva man kan ytre seg om og hvordan selv om det er på en privatblogg som f.eks min er, og som den bloggen er som er stevnet for retten, føler også at Elden har en meget god sak, så det kan bli kostbart for denne bloggeren ( vil ikke nevne navn eller linke til den bloggen ) om han fortsetter i denne gata. Når man ser på bloggen hans, så virker det som han prøver å gå både moteblader og Se & Hør en høygang, både artikler om klær og mote og ikke minst mye rykte spredninger og direkte slarv, så jeg var snar ut derfra fordi slikt appelerer ikke til meg som leser, og ikke har jeg interesse av hverken slarv, rykter eller mote klær for damer.

Når man vet litt om hvor skadelig det er med å spre falske og usanne rykter om folk, så må jeg si at det skal bli en fornøyelse å bli kvitt slike blogger på nettet, fordi dem har ikke noen verdi enn annet å spre falske rykter og usannheter, ergo blir også innholdet borte og tomt og det gir heller ikke leserne noe å sitte å lese side opp og side ned med fantasier og usannheter. Virker som denne umodne bloggeren ikke forstår hva han driver med, og ikke forstår skadevirkningen av det han skriver og sprer av usannheter og falske rykter, uavhengig om man liker eller ikke liker hverken Tone eller andre kjendiser, så har ikke kjendisstatusen null å si for skadevirkningen slike ting gjør med et menneske, og i tillegg har også kjendiser krav på et privatliv uten at noen skal grafse i det og henge dem ut på nett eller i et ukeblad.

Så jeg gleder meg stort som blogger til retten har satt ei grense for hva man kan ytre seg om på bloggen og ikke, også på andre sosialemedier vil det få innvirkning på hva retten kommer fram til, blir en god dag for de som opptrer ansvarlig og seriøs som blogger og bruker av sosialemedier.

 

Foto: Presse.no

Foto: Presse.no

Share

  1 comment for “Endelig settes det ei grense

  1. 4. mars, 2013 at 20:07

    Vi tror vel at alle har et moralsk kompass som er stilt likt hos alle. Desverre er det ikke slik, og noen vet ikke hva etikk og mroal faktisk er. Og langt mindre på hva sleivspark fra et tastatur kan føre til.
    Avstanden somskjermen skaper, gjør at man ikke ser hva man faktisk gjør. Man ser det på diverse nettfora hvor folk øser ut de mest utrolige påstander. Vedkommende sitter jo hjemme hos seg selv, og kan dermed si hva f.. h*n vil. Er bare det at det som blir skrevet på egen skjerm, leses av andre på andre skjermer, og da er det ikke sikkert at det var så lurt å slenge fra seg ting uten å vite hva som skjer der ute i cyberspace, som jo også er en del av RL. Og i RL lever det levende mennesker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *