Ikke gjort jobben sin ENDA

Print pagePDF pageEmail page
Foto: Altaposten.no

Foto: Altaposten.no

 

I dag har det vært diskusjon i stortinget etter høringen som var i stortinget om hva som sviktet den 22 juli 2011 når Breivik kunne uhindret sprenge ei bombe i regjeringskvartalet og drepe 69 ungdommer på Utøya. Det har konsekvent i gjennom hele denne prosessen etter Gjørvkommisjonen la fram sin rapport vært en ensidig kritikk mot politiet og mot Politidirektoratet, de andre etatene innen beredskapen har visst nok fått terningkast 6 av både regjeringen, opposisjonen, stortinget og ikke minst av media. Jippi, det var leger til stede som hjalp de skadede og sårede osv. Noe som forøvrig skal bare mangle når det skjedde i norges største by, så det skal være en selvfølge. PST har fått litt kritikk, fordi dem ikke klarte fange opp Breivik før det smalt, men ingenting annet. Merkelig rett og slett at media overser trusselvurderingene som PST gjør, og ikke stiller kritiske spørsmål til PST om deres vurderinger holder vann, ikke et kritisk spørsmål har kommet sålangt om vurderingene som PST har gjort både før og etter 22 juli.

I dagens vg.no så tar Eskil Pedersen ( leder i AUF ) bladet fra munnen om akkurat dette og stiller spørsmål ved PST sine vurderinger, jeg må si meg helt enig. Jeg er heller ikke trygg på at PST har god nok oversikt om mulige terrorister i og utenfor Norge. PST har til nå kun fokusert på islamister, ikke ofret høyreekstreme og venstreekstreme en eneste tanke. Jeg vil sammenligne PST sitt nåværende gangsyn med Norges – og USA sitt gangsyn under den kalde krigen, da var det kommunistene som var farlig for alt og alle, og man så spioner på vært gatehjørne fra Lindesnes til Nordkapp og tilbake igjen, og var ikke folk AP – eller høyrevennlig så var dem kommunister, som kunne både overvåkes og forfølges for sin politiskeoppfatning  og meninger. Idag er det islamistene.

 

 

Foto: Vg.no

Foto: Vg.no

 

Hvis vi skal se på fakta i historien som vi har bak oss, fra 1930-tallet og enda fram til 2011 så er det kun en politiskorientering vært en stor trussel mot demokratiet, mot folk sikkerhet i hver dagen og som har begått terrorhandlinger i Norge, det er de høyreekstreme, og det sågar de høyreekstreme ( Nazistene ) som startet 2.verdenskrig, og som enda i 2013 driver sin propaganda mot andre troende mennesker. Under 2. verdenskrig var det jødene som fikk betale » prisen» for nazistenes forsøk på utrydde jødene, og i dag er det muslimene som er blitt deres hatreligion,  og som dem vil ha fjernet fra Europa. Dette ser vi i gjennom bl.a propagandaen til NDL, EDL, Document.no, SIAN osv osv osv, rekken av slike organisasjoner er lang, sikkert mye lengre enn hva jeg er klarover. Men dette ofrer ikke media 1 cm spalteplass og ingen kritiske spørsmål til PST om hvorfor disse miljøene får holde på i fred og ro, uten at PST ikke kaster blikk etter dem en gang. Kanskje på tide nå vel ?

Jeg synes det er meget kritikkverdig av Gjøvkommisjonen å ikke gå inn på arbeidet til PST og hvor dem har sitt fokus. Når media i tilegg, senest i dag med journalist Hanne Skartveit kun fokuserer på hva opposisjonen mener, sier og gjør osv, så drukner dette og blir et glemt kapittel. Det eneste media har vært opptatt av er om statsministeren, noen statsråder, politiet, PST osv om dem beklager eller sier unnskyld for at dem ikke klarte hindre  Breivik i sine terrorplaner eller så har dem vært opptatt av om opposisjonen stiller mistillit forslag mot enkelte statsråder eller mot regjeringen eller om dem dropper det helt. Hva betyr det fra eller til sålenge vi enda ikke vet om PST har full oversikt eller ikke, og så lenge vi ikke vet hva som er blitt gjort konkret for å forbedre beredskapen, dette er ikke viktig bare media får vinklet temaene på en mest mulig tabloid måte. Vil på stå at hverken media eller PST har gjort jobben sin som dem skulle, dette viser både hendelsen den 22 juli og hva media har vært opptatt av i etterkant av 22 juli.

Så nå er det vel på tide vi holder et øye med hva både media og PST er opptatt av, og ikke bare titte regjering og storting etter i kortene, er mange i og rundt 22 juli saken som ikke har gjort jobben sin slik de burde, så jeg må nesten tildele både media og PST terningkast 2 for sitt arbeid i forkant, under og etter 22 juli.

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *