Tone Damlie – dilemma

Print pagePDF pageEmail page
Foto: Google

Foto: Google

 

Uansett hva både vi bloggere, redektører i nettavisene, advokater eller hvermansen måtte mene, så er Tone Damlie havnete i et dilemma. Hvor går veien videre etter å har fått slettet blogg innlegget som Christian Burmeister skrev ? Det mangler heller ikke på råd fra advokater, dem står i kø for å få saken, og for å få gleden å kjøre den for retten, og noen går sålangt at dem sier at Tone bør forlange straff for Burmeister. Hvem skal ei ung jente på 24 år lytte til ? Kjendis eller ei. Samtidig som hun vet at advokaten hun evt vil skal kjøre saken vil tjene store penger på saken, både kortsiktig og langsiktig.

Hva som er riktig for Tone Damlie å gjøre er ikke lett å  si, fordi hun må tenke både på langsiktige virkninger og kortsiktige virkninger, men nå kan vel si at Tone har foretatt det hun kunne gjøre på kortsikt, nemlig å få fjernet innlegget, noe som gikk smertefritt, men saken vil hefte med henne på langsikt, noe som vil medføre mindre inntektster av salg av klær og færre sangoppdrag, dette kan få store karrieæremessige konsekvenser, dessverre. Skal hun da satse på at folket glemmer blogginnlegget og får sympati med henne eller skal hun kjøre saken for retten nå for å statuere et eksempel og kreve erstartning ?

Hvis hun velger å kjøre saken for retten, så vil det få konsekvenser for bloggerne og  hun må fikse å stå løpet ut og godta at allmenheten får kjennskap til innholdet i blogginnlegget, av de som ikke har lest det enda og ikke vet hva som stod i det, ergo kan det bli ei tøft psykisk også.

Nå registrer jeg at adv. Carl Bore er ute å synser han også, og mener åpenbart at en kjendis som Tone bør tåle å få brettet ut sexlivet og mere til, fordi hun både er kjendis og hatt en tvserie gående på tv2 som heter » Tone» hvor folk kunne fulgt henne privat, men er det så privat det som har kommer ut i den serien ? Kan ikke si det. Det er en serie hvor hun bla. tulle intervjuer xforloveden Aksel Hennie og hvor hun tar seerne med på jobb og har dem få se når hun blir sminket og hvor hun viser frem kleskolleksjonen som hun har designet, dette er gjøremål og hva hun gjør til daglig, og det er har ikke noe med livet hennes å gjøre innenfor husets firevegger og på soverommet, så jeg vil ikke akkurat si at hun gir så mye av seg selv på det privateplan i den serien, men hadde hun bydd på seg selv og seerne har fått kommet mer under huden på henne som kvinne og menneske, da hadde det stilt seg annerledes, så det er tydelig at enkelte advokater og mennesker tolker den privatesvære litt vel brett og større enn den faktisk er.

Jeg kan si meg enig i det journalist i Dagbladet skriver, » Tona har startet den største private holdningskampanje» ved å bl.a få stoppet / fjernet blogginnlegget til Christian Burmeister, spørsmålet blir vel hvor langt hun vil gå i sin holdningskampanje. Jeg skulle ønske at hun klarte å stå løpet ut og få saken kjørt for retten, slik at alle mennesker ser hva konsekvensen blir ved å skrive og omtale folk på nettet på en slik måte, på en måte få satt en standard for hva som er akseptabelt og ikke. Jeg vil si at det vil ikke bare få konsekvenser for nettavisene, Se&Hør eller oss bloggere, men absolutt dem som slenger dritt, sprer rykter og sladder i kommentarfeltene på nettavisene, noe jeg vil si er den største søppelplassen vi har på nett, og så i ulike forumer, ikke minst på Hegnar.no, et berømt forum for å spre sladder og plante såkalte drittpakker, noe som har vært kjent i mange år. Det vil få store kvenser. Når man ser på hva enkelte får seg til å skrive i disse komentarfeltene og på ulike forumer, så burde også det med redaktøransvar også gjelde på slike steder, om ikke annet for å få bort slike drittpakker, ryktespredninger og usannheter og for å vise ovenfor resten av Norge som ikke jobber i mediabransjen, at slikt er ikke akseptabelt.

Nå mens Tone og hennes advokat John Christian Elden er i tenkeboksen for hva dem gjør videre, så kan jeg og andre sitte å krysse fingrene for at dem bestemmer seg for å kjøre saken for retten, og så håper jeg på at det kommer en såkalt » Vær Varmsom Plakat» for oss bloggere og andre som ferdes på sosialemedier og som uttaler oss på nettet, da burde vi vel ha tatt hintet vel ?

Share

  2 comments for “Tone Damlie – dilemma

  1. Ingrid Daniloff Svensen
    6. mars, 2013 at 18:51

    E et virkelig toegga sverd den der saken, e nesten en catch 22 der alt du gjør vil bli feil. På en side har vi jo yttringsfrihet, på den andre sia kan man ikke bare skrive graverannes ting om andre på nettet. Den saken der e meget intressant på den måten der som du sir de kortsiktige og langsiktige virkningan av bloggen og de juridiske prosessan rundt fjerninga av det som ble skrevet.

  2. Sivert
    6. mars, 2013 at 20:35

    Helt enig med deg Ingrid, godt sagt av deg. Uansett blir det resultatet feil på sett og vis, skal bli spennende å se hva resultatet blir til slutt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *