Beredskapsmeldingen

Print pagePDF pageEmail page
Foto: Nrk.no

Foto: Nrk.no

 

Idag kl 13:30 så skal regjeringen legge frem beredskapmeldingen etter 22 juli. Ja ha? So what ?

Nå har vi siden den 22 juli 2011 vært vitne til uttalige diskusjoner i stortinget, høringer, hundrevis av pressekonferanser, utredninger og kommisjoner som har lagt fram sin rapporter, og nå 20.03.2013 så skal regjeringen legge frem ei beredskapmelding, forhåpentligvis for å forbedre beredskapen i Norge. Men jeg må innrømme at som vanlig borger i Norge så begynner det å tære temmelig sterkt på troverdigheta til både sittende regjering og opposisjonen på stortinget.

Det vi har opplevd siden 22juli 2011 er utsettelser av vedtak som burde vært gjort, ikke minst politireformen og ikke minst styrke akuttberedskapen innen helsesektoren, men så langt har det blitt temmelig langt mellom noen vedtak, skal regjeringen utrede enda mer ? Eller skal vi vente til ei ny bombe smeller ? Enda mer komisk blir det når opposisjonen på stortinget nærmest har opptrått som en gjeng tannløse kyllinger, hadde dem ment noe med sin kritikk av regjeringen hadde dem stilt mistillitsforslag for lenge siden, selv det klarer dem ikke.

Men en ting har vi fått, uttalige høringer i stortinget som nærmest har vært bedre skuespill enn om National Teatheret hadde satt det opp som et skuespill i regi av dem selv, er temmelig sikker på at mange nordmenn som forstår og skjønner seg på politikk har fått seg mang en god latter, og hovedrollen i dette skuespillet har vært Høyre og Frp, delt hovedrolle hvor det har vært om å gjøre å opptre mest mulig som klovn eller narr, vet ikke hva som tar seg best ut.

Så hva har jeg av forventninger til denne beredskapsmeldingen ? Jeg kan med hånda på hjertet og med god samvittighet svare, jeg har ingen forhåpninger, absolutt NULL. Hvis jeg motformodning skulle ha ei forventning, så må det være at det blir satt ned en ny kommisjon som skal utrede et eller annet, vi har jo allerede tatt VM gull i utredninger og VM gull i beslutningsvegring, hva er regjeringen og stortinget redd for ? Redd for at en beslutning skal forverre beredskapen ? Da kan jeg berolige dem med, den kan ikke bli verre. Vi har vel og merke fått et helikopter i drift i Oslo-området og to helikoptre i indre Troms, men thats it. Enn med resten av Norge ? Kanskje på tide en beredskaptropp i vært fylke, og få vedtatt sammenslåing av politidistriktene som det var sagt at dem skulle, få opp tempoet litt. Er det så forbaska vanskelig å stemple vedtatt på dokumentene eller venter dem på en åpenbaring fra gud eller lignende ?

Vi har også fått i bøtter og spann masse kritikk mot Politidirektoratet ( POD ), men kanskje folk og media må begynne å sende kritikken mot regjeringen og stortinget som ikke klarer å få stemplet vedtatt på det som burde vært vedtatt forlenge siden, og få vedtatt penger som skal følge med vedtakene, slik at POD får gjort jobben sin, bl.a med å få på plass bedre IKT-systemer og får satt i gang med sammenslåingen av politidistriketene, som skulle reduseres fra 27 til 18. Faremo, tempo tempo, før folket snart ler seg i hjel!

Så var det akuttberedskapen innen helsesektoren. Det bør også bygges ut og utvides masse, vi kan ikke i 2013 har flere timer i ambulanse eller 1 time i ambulansefly til nærmeste akuttmottak, er en skam for verdens rikeste land, det bør det også gjøres noe med. Spesielt bør dette prioriteres i fylker hvor det er store avstander. Når ikke helseforetakene ikke klarer å fatte slike beslutninger, så bør i det minste helseministeren sørge for at det blir stemplet vedtatt på de dokumentene og få det satt ut i livet, eller skal dette også utredes like mye og lenge som vi har utredet beredskapen innen politiet ? Skal vel helst utredes så mye at det tilslutt lukter mugg av papirene tilslutt og vår nårværende helseminister er gått av med alderspensjon og sitter i Spania på sine eldre dager.

På tide vi nå får ei ny holdning blant våre politikere slik at vi blir kvitt denne beslutningsvegringen, noe dem har lidd av i mange mange 1oår, var absolutt ikke bedre under hverken Kåre eller Gro, og ikke vil det bli bedre under Erna som under Jens, alt vil ta like lang tid og like tregt, så nå er det på tide politikerne begynner å forstå at det er bedre å få vedtatt ting og satt det ut i livet og at man må korrigere ting underveis, enn at dem ikke vedtar noe som helst.

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *