Vi er dumme og naive

Print pagePDF pageEmail page
Foto: Vg.no

Foto: Vg.no

 

Den 23.03.2013 ble det avslørt i media at flere journalister og 120 andre personer var blitt ulovlig overvåket av E-bataljonen og PST, og i dag kom det ny avsløring på vgnett hvor dem fremkommer E-bataljonen er blitt anmeldt for ulovlig spionasje på en bar i tilknytning Setermoen militærleir i indre Troms. Hvor naive skal vi nordmenn være og hvor lenge skal vi være så naive før vi reagerer ? Jeg registrer at journalist Kjetil Stormark har skrevet om denne E-bataljonen på sin blogg, men dessverre vitner hans blogginnlegg om en ekstrem naivitet i forhold til vår overvåkningstjeneste, både PST, E-tjenesten og E-bataljonen.

Vi nordmenn må være de mest naive og godtroende menneskene på denne kloden, er det virkelig enda noen i 2013 som tror at de ulike overvåkningstjenestene greier å holde seg innenfor hva som er lov når det gjelder kartlegning og overvåkning ? Vi har i gjennom flere tiår hatt såkalte skandaler med PST, tidligere POT og flere avsløringer med forsvarerts overvåkningstjeneste, og enda er det IKKE en jourmalist eller menig mann som reagerer ? Enste kritikken Kjetil Stormark kommer med i sitt blogg innlegg, om jeg kan kalle det kritikk, er at reglene er blitt strammet inn hos E-bataljonen etter denne avsløringen, tror virkelig  en journalist på dette ?

Overvåkning er av en slik tjeneste at for å hindre dem i begå lovbrudd, så må dem holdes under konstant kontroll og stortinget må være ekstremt forsiktig med å utvide noen som helst av fullmakter, både i regi av diverse overvåkningstjenester og i regi av politiet, vi er faktisk kommet til en grense for hvor mye vi kan tillate oss å godta på dette området, om vi hele tatt skal  kunne kalle oss et demokratisk land i det hele tatt. Det ingen snakker om er at vi nordmenn er under registreringer både fra vårt eget lands overvåkningstjeneste og fra vårt naboland Sverige ( enda handler vi der ), hvordan da spør du  sikkert deg da ? Det har seg slik, at Sverige for noen år siden vedtok den såkalte FRA-loven, det er det svenske forsvarets radiotjeneste som overvåker alle sms`er, emailer og hvem vi ringer til, og innholdet i kommunikasjonen blir også registrert, kom ikke pip fra norske politikere eller andre kritiske artikler i mediene, vi rett og slett stille tiende godtok det, som en flokk sauer på beite, bare vi får mat så er alt i orden, og ikke nøye med vårt privatliv. Enda skal Norge senere i år sette i verk Datalagringsdirektivet ( DLD ), som også skal registrere vår kommunikasjon med omverden og med hvem, både sms`er, email og samtaler, vel og merke ikke innholdet, men det er ikke så nøye siden svenskene tar seg av den biten på vegne av oss naive nordmenn. Nå lurer sikkert mange på, hvordan kan svenskene registrere og overvåke oss nordmenn og t.o.m innholdet i vår kommunikasjon ? Det har seg slik at loven er utformet slik, at de norske teleselskapene har sine søster selskaper i Sverige, bl.a Telia + noen andre, og når loven ble vedtatt innbefattet det også registrering fra søster selskaper, og når vi går på  nett, så går  Norges inernettforbindelse til resten av verden via serverne i Sverige, som er overvåket av det svenske forsvaret i kraft i gjennom denne FRA-loven, ergo kommer vi nordmenn til å bli registrert og overvåket dobbelt opp når vi selv tar Datalagringsdirektivet i bruk.

I går fikk jeg og en til stiftet Piratpartiet avdeling Finnmark, fylkespartiet, da er dette med DLD en sentralsak for oss, og noe vi kommer til å jobbe aktivt for å fjernet fra norgeslover. Hvem skal kontrollere at ikke innholdet i samtalene våre, våre eposter og våre sms`er ikke blir lagret ? Det er stor grunn til skepsis for hvordan dette blir å fungere i praksis, er ikke etablert noen organ som skal se til at overtramp skjer og at det ikke begås lovbrudd, hvis tanken er at det skal være politiet selv, da blir det bukken og havresekken, og evt bevis går ut med morsmelka, som igjen tilsier at ingen kan straffes for slike lovbrudd. Det er bare en ting å si om dette direktivet, er en skandale at det i det hele tatt ble funnet opp og laget. Når skal de såkalte kritiske journalistene komme på banen og reagere ? Det er for sent å reagere når direktivet er satt i verk, da er skaden skjedd allerede,  må reageres nå, og ikke om 2år.

Selv om de ulike overvåkningstjenester har fått » straff » og blitt irettesatt av stortingets EOS-utvalg ( skal kontrollere at PST, E-tjenesten og E-bataljonen ikke begår lovbrudd ), så er det fremdeles ikke blitt ryddet opp i denne ukulturen som dem bærer på fra POT sin tid, så kan jeg ikke akkurat si at jeg ser lyst på fremtiden for å bevare vårt privatliv i fred, som enkelt mennesker eller som befolkning, trist men sant. Det verste med alt dette, er at dem som vil unngå å bli overvåket i gjennom internett, dem unngår det ved et tastetrykk, altså dem endrer ip-adressen til et land utenfor europa og USA, det er gjort på sekunder og er sikkert, ergo blir dem som ikke begår kriminalitet overvåket og registrert mens dem som begår lovbrudd på internett går fri, det er den faktiske og det reelle fakta.

 

Foto: Vg.no

Foto: Vg.no

Share

  1 comment for “Vi er dumme og naive

  1. 29. mars, 2013 at 09:50

    Sånn er det bare med den saken, vi er naive til det motsatte er bevist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *