Hurtigeløsninger og lovendringer er svaret på ALT

Print pagePDF pageEmail page
Copyright Altamagazin.com

Copyright Altamagazin.com

 

Overskriften på dette blogginnlegget er så omfattende at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal begynne, men dette handler om politikk, media, politikere og om problemløsninger i samfunnet. Det hele startet på 1970-tallet, det var da hasj`en inn tok Norge, og vi i vår utkant av verden hadde før det ikke hørt om stoffet en gang. Den gang som nå, det skal skapte mer eller mindre kaos i politiet for hvordan dem skulle håndtere dette, og politikere ble mer eller mindre lamslått av skrekk, og når dem skulle løse dette, så glemte dem totalt å tenke, både konsekvensen av sin lovendring, samtidig som dem kunne smile brett til media og si » vi har løst det». Løst hva ? Dem løste ingenting, dem skrudde til strafferammene for bruk av hasj / Mariuana at markedet for slike stoffer eksploderte, og antall ungdommer som begynnte med dette eksploderte, og problemet ble enda større. Dette er hva jeg kaller for et politisk Quickfix løsning, som ikke fungerer og som aldri har fungert. Men hva gjør ikke politikerne for å slippe å ha media på nakken  24/7 ? da blir det slike quickfix vedtak.

Når det gjelder slike quickfix vedtak i nyere tid, så kan vi ta fram bl.a den nye straffeloven i Norge, eller rettere sagt, den som enda ikke er trått i kraft, hvor stortinget og regjeringen igjen hevet strafferammene til inntil 30 år fengsel, både for drap, terror og lignende handlinger. Vi kan også ta fram alle lovedringene som kom i USA og Europa etter 11.09.2001, altså etter terrorhandlingene i USA. USA for sin del har skrudd til og ofret personvernet totalt, og alt og alle overvåkes, et eks på dette er chatte /ringe programmet Skype, USA logger samtlige samtaler som foregår på Skype, både lyd, tekst, hva som blir sagt og skrevet, når samtalen finner sted og mellom hvem, og hvor ulike personer bor, begrunnelsen burde ikke overasske noen, kampen mot terror. Hvor langt skal vi i den vestlige verden gå i denne kampen ? Skal vi gå så langt at vi ofrer både ytringsfriheten og folks rett til å føle seg som frie mennesker og til å våge å prate med hvem man vil uten at man skal være redd for at en tredjepart står der å følger med og tar opp alt og lagrer samtalen ? Når politikerne ikke har ei god løsning på dette problemet som terror utgjør, da kommer dem med ei såkalt quikfix løsning, i dette tilfellet heter denne quickfix løsningen Datalagringsdirektivet ( DLD ) og Cybersenteret som allerede er i bruk. Men løser dette noe problem? Klarer dem å snappe opp folk som vil begå kriminelle handlinger på nettet eller som vil begå terrorhandlinger ? Klarer dem å snappe opp dem som laster ned barneporno ? Dette var begrunnelsen for å vedta DLD. Selvfølgelig vil ikke denne løsningen fungere, finnes ikke et fnugg av dokumentasjon for at dette vil fungere. Tyskland har for sin del erklært Datalagringsdirektivet ( DLD ) som grunnlovsstridig, så dem har bare godkjent en liten del av direktivet, men denne lille delen har vært nok til at det er mer vanlig å bruke kryptert internett tilgang i tyskland enn ikke gjøre det, altså de fleste tyskere bruker såkalt VPN, Tor eller proxy server for å kunne være anonym på nettet. Selvfølgelig skjer dette i Norge også straks DLD har trått i kraft, og de som ikke tar slike krypterte løsninger i bruk er dem som blir overvåket, mens dem som gjør det går fri.

En annen såkalt quickfix løsning det var det høyre kom med i går på sitt landsmøte, nemlig å gå inn for bevæpning av politiet, noe forøvrig Frp har vært tilhenger av lenge. Om politiet får våpen i beltet, klarer dem å oppklare flere saker ? Klarer dem å forhindre at ei russejente eller 10 blir voldtatt på russetreff ? Hva er det dette våpnet skal løse ? For å se litt på andre land som har politi som er bevæpnet og går med våpen i beltet, så har samtlige av disse landene en mye hardere type kriminalitet og mye mer kriminalitet pr. innbygger enn land som ikke har bevæpnet politi, dette viser samtlige statistikker og undersøkeler, så hva er det da Høyre og Frp mener dette våpnet skal løse ? Jeg ser ikke den løsningen, men en ting er sikkert, kostnadene ved å innføre en generell bevæpning i politiet gjør at denne kostnaden vil gå på bekostning av annet politiarbeid. Både det å anskaffe disse våpnene koster penger, og den tiden politiet vil måtte bruke på skytetreninger osv, tar tid fra vanlig politietterforskning og oppklaring av allerede begåtte kriminelle handlinger, ingen politifolk kan være to steder samtidig.

En annen såkalt quickfix løsning som ble vedtatt for noen år tilbake er den såkalte sexkjøpsloven. Det var et vedtak som kom på bakgrunn av at Danmark hadde vedtatt denne loven, og når danskene hadde vedtatt den da MÅTTE den jo virke, selvfølgelig. Den MÅTTE jo virke enda bedre når man krydret sine argumenter med menneskehandel, noe som forøvrig er / var forbudt allerede FØR stortinget sa ja til forbud mot kjøp av seksuelle tjenester. Så er spm, fungerer denne loven? Har vi fått fjernet kjøp av seksuelle tjenester i Norge etter dette vedtaket ? Selvfølgelig ikke. Man kan ikke forby hverken menn eller kvinner sine lyster og sitt behov for nærhet til et annet menneske eller behov for å levd ut sin seksualitet, skulle man få totalt slutt på at menn / kvinner oppsøker prostituerte / sexarbeidere ( som dem vil bli kalt ), da må vi kastrere samtlige menn i Norge og tvangs medisinere kvinnene slik at deres lyster blir borte, hvor realistisk er dette ? Men det dem oppnådde ved dette forbudet er at mange flere jenter ( prostituerte ) blir mishandlet og banket opp av sine bakmenn, de fleste av jentene jobber innendørs osv osv, ergo dem har gått under jorda, men både jentene er der og jobber like mye med salg av sex som før, og det er fremdeles menn som kjøper sex. Så det eneste dem oppnådde med denne loven var vel å få dempet sin dårlige samvittighet ovenfor disse jentene som i mange tilfeller har rusproblemer og som er fattige, så når politikerne  ikke klarte å hjelpe dem på annen måte, så vedtok dem forbud mot kjøp av seskuelle tjenester.

Nå har jeg kun nevnt noen få eksempler på såkalt quickfix politikk ( som media elsker ), rekken av slike quickfix løsninger er ekstremt lang, like lang som politikken har eksistert. Nå er det kanskje på tide vi får politikere som er villig til å løse problemer i samfunnet ved å ta med rota, ikke bare pynte  på frisyren til problemet for å tilfredstille media. Eller skal vi fortsatt ha politikere på stortinget som er mer innteresert i å tilfredstille media enn å bidra til at folk kan leve som frie mennesker, bli kreative, og som vet at får jeg/vi problemer, så har vi politikere som vil bidra til å løse problemene ?

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *