Politiet er ikke voksen

Print pagePDF pageEmail page
Foto: Vg.no

Foto: Vg.no

 

Jeg må si at politiet i Oslo er temmelig feig, dem plasserer ikke ansvaret der det hører hjemme NÅR det er alkohol inn i bildet når det begås kriminalitet, i dette tilfellet flere tilfeller av voltekt av russejenter, men det skjer faktisk flere tusen ganger i året at damer/jenter blir voldtatt på privatfester eller når dem er dritings på tur hjem fra fest. Dette kan man lese om så si ukentlig i riksmediene.

Det jeg er meget overrassket over er at politibetjent Kari-Janne Lid går ut å sier både til nrk og vg i dag, » jeg er lei av å høre at jentene må ta ansvar for egen drikking» Sitatslutt». Nå snakker vi om voksnefolk, altså jenter og gutter som er OVER 18 år, ergo myndige og voksnefolk, hvis dem ikke skal ta ansvar for egen drikking, hvem skal ta ansvaret på vegne av dem ? Lurer på om kari-Janne Lid mener at politiet skal kjøre rundt hele døgnet, dager i uka og 365 dager i året å passe på fulle folk ? Er noe som heter, er man voksen nok til å drikke, så må jaggu være voksen nok til å passe på seg selv, og i den forbindelsen så må man passe på at man ikke drikker for mye, og at man er såpass edru at man kan ta vare på seg selv og komme seg hjem for egen maskin. Det skal ta seg fint ut om vi kommer til det stadiet at vi må ha en politimann / politikvinne på vært gatehjørne i hele Norge for at voksnefolk skal få lov til å drikke seg så full dem bare vil og staten må bruke flere millioner hver helg for å passe på at det ikke skjer noe med disse stupfulle voksne, vi snakker ikke om 15 – 16 åringer altså.

Jeg takker meg til og er glad for at vi her i Vest-Finnmark har en politimester som sa sin ærlige og oppriktige mening til Finnmark Dagblad den 06.05.2013, for å sitere kort hva han sa, » Lei fulle finnmarkinger, politiet er frustrert over å bruke så mye tid på fulle folk» * sitatslutt*. Jeg forstår hans uttalelser veldig godt. Politiet skal brukes til å bekjempe kriminalitet, ETTER at den kriminelle handling har skjedd, og selvsagt drive med noe forebyggende arbeid, og det er her folks eget ansvar kommer inn i bildet, passe på at man bl.a IKKE er så full at man ikke vet hva man har gjort eller sagt dagen / natta før, og ikke drikke så mye at man ikke kan sette seg til motverge hvis man skulle blir angrepet, altså ansvar for egen sikkerhet, noe alle mennesker har. Det er faktisk litt sent å rope på politiet etter man er blitt frastjålet en mobil, eller blitt ranet på gata eller voldtatt på en fest eller på gata, det er når slikt som dette skjer at man må være så edru at man kan ta vare på seg selv, fordi når ei kriminell handling har skjedd, da har den skjedd og da har også skaden skjedd, dette må vi som enkelt mennesker faktisk selv sørge for, men klarer man det ikke av en eller annen grunn, så selvfølgelig skal man be politiet om hjelp. Jeg er faktisk redd for signaleffekten av utspillet til Kari-Janne Lid, hun etterlater et inntrykk av at det er bare å drikke og kjøre på, og voksnefolk kan bare drite i egen sikkerhet og drite i å passe på seg selv, slik oppfatter jeg henne. Det som kanskje vil gjøre dette signalet enda verre, er hvis folk får det inntrykket av at vi kan drikke og kjøre på, politiet fikser opp i alt. Men slik er ikke verden, og slik blir aldri verden. Hvis politiet skulle pågripe en mann f.eks like før han f.eks voldtar en ei jente/dame på en fest ( forhindre at voldtekten skjer ), da må vi begynne å  plassere en politimann / politikvinne fysisk inne i hvert eneste hus/leililghet der det er fest til ei hver tid, hvor realistisk er det ? Er dette signalet Kari-Janne Lid vil sende ut til folk ? Og hvem vil ha en politimann / politikvinne sittende hos seg når man har fest for å passe på ? Tror faktisk jeg hadde bedt vedkommende være så snill å forlate mitt hus, og sagt at her tar vi vare på oss selv og andre når vi har fest, noe det forøvrig er år og dag i mellom hver gang.

En ting er sin egen sikkerhet når det kommer til slike allvorlige kriminelle handlinger, men sin egen sikkerhet handler om mye annet også, man kan falle å skade seg når man drukket så mye, og man kan fryse i hjel ute om vinteren når man har drukket så mye osv osv, derfor skal man ta egen sikkerhet på alvor, gjelder både gutter, jenter, menn og kvinner og gjelder for alle i alle aldersgrupper.

Så til slutt vil jeg si en ting, kort sagt om utspillet til Kari-Janne Lid, det var et ekstremt dumt utspill, lov å tenke før man sier noe, spesielt er det viktig når man har ei slik stilling som henne, men i utgangspunktet gjelder dette alle sammen.

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *