Ventet bare på bekreftelsen

Print pagePDF pageEmail page

secret-VHq2HUMtrv.jpg_usa_overvåkning_FBI_internett_vpn_

 

Nå har vi fått bekreftet det mange egentlig har sagt i mange år, nemlig at USA overvåker sosialemedier og selsakper som Google, Yahoo, Microsoft, Apple, Facebook, Youtube, Skype osv osv tillater at USA får fullt innsyn i deres brukernes aktiviteter over hele verden, både det folk skriver, chatter, legger ut av bilder og lydfilene fra Skype, absolutt alt.

Det har vært i gjennom flere år vært snakk om den såkalte politikerforrakten i Norskemedier, hva skal vi kalle dette? Dette er i hvertfall en sak som svekker samtlige regjeringers troverdighet i hele den vestlige verden, dette inkl. Norge og Skandinavia, ikke fordi dem har gjort noe i denne saken ( ikke enda i hvertfall ) men fordi dem er pro USA i sin støtte og allierte. Nå er det også fullt opprør mot regjeringen i Storbritania p.g.a denne saken, fordi regjeringen i Storbritania har vært med på denne overvåkningen og visst om at dette har foregått siden 2001, så at folk reagerer med frustrasjon og sinne blir helt naturlig, inkl meg.

Det som overrasker meg mest, nordmenn og svensker sitter på gjerdet og stilletiende godtar at dette skjer, vi åpner ikke kjeften. Vil vil virkelig at vårt privatliv og barnasprivatliv blir snoket i av en eller annen regjering som har mer eller mindre suspekte hensikter ? Hvis nei, så åpne munnen og si din mening, ikke stilletiende forhold deg passiv og tilsynelatende godta at fremmende land skal snoke i vårt privatliv.

Nå har dette PRISM programmet surret og gått siden 2001, det er 12år det. Nå i dag så skriver Digi.no at dem har bedt om uttalelse fra UD om saken, som igjen har sendt en henvendelse til vår ambasade i USA og bedt dem få svar på hva fakta i saken er,- hallo ? o_O ber synderen om å fortelle fakta når synderen ( USA ) har holdt kjeft og ikke fortalt om det på 12 år, hvor naiv skal vi være her på berget ? Og hvem tror at et evt svar fra USA på dette spørsmålet er det samme som sannheten ? Aldri hørt om at en etterretningsorganisasjon  har fortalt sannheten, ikke skjedd noen gang i hele verdenshistorien, og ingenting tilsier at NSA og CIA vil gjøre det nå heller.

Først er vi nordmenn overvåket av vårt eget overvåkningspoliti ( PST ), så er vi overvåket av svenskene ( FRA-loven) fordi vår internett trafikk går i gjennom Sverige, så kommer denne avsløringen av PRISM programmet som USA har brukt i 12 år for å overvåke hele verden via sosialemedier og email osv osv, og så får vi datalagringsdirektivet ( DLD ) på toppen av denne kaka av overvåkning, og enda så har ikke vi nordmenn tatt til motmæle og demonstrert mot dette, vi er en nasjon med nikkedukker, og det eneste vi klarer å hoste opp av svar når vi blir spurt om vår mening ang. dette er » jeg bryr meg ikke, fordi jeg har ikke gjort noe galt eller ikke omgås jeg suspekte folk». Ikke det det er snakk om, er snakk om at uskyldige mennesker blir overåket, denne formen for overvåkning rammer ikke terrorister og dem som laster ned barneporno, denne formen for overvåkning rammer alle andre og helt uskyldige mennesker.

Det har vært flere slike lekkaskje saker i USA til bl.a Wikileaks og andre medier, både Julian Assange og Bradley Manning er bare to navn i rekken, sist nevnte lekket sannheten om hva USA drev med i Irak og Afghanistan, og hver gang en eller annen har lekket informasjon som forteller sannheten bak hva USA driver med, så har det blitt drevet klappjakt på dem verden rundt, noe som også skjer nå i forbindelse med at Edvard Snowden lekket denne overvåkningssaken til The Guardian og stod frem i samme avis og avga intervju, og han fortalte også hvorfor han gjorde det, så nå driver USA klappjakt på Snowden, noe politikerne i USA selvfølgelig støtter fult ut. Er dette demokrati USA ? Når folk står frem og forteller om saker og ting som hvermansen i USA burde ha kjennskap til og vite om, da er dem forrædere og mot regjeringen og presidenten ? Hvis det er slik amerikanske politikere resonerer og står for, da er dem skremmende naiv og bryr seg fint lite om sitt eget folks rettigheter, både til å leve i et land hvor dem kan snakke om alt og skrive det man vil, vitner mer om et land som jeg helst ikke vil sammenligne Norge med i noen sammenhenger. Nå påstår USA`s sjef for den najsonale etterretningen James Clapper at Edvard Snowden har satt USA sin sikkerhet i fare, jeg vil påstå at mangelen på åpenhet om dette og mangelen på respekt for vanlige menneskers privatliv, er en større trussel mot USA, både mot demokratiet og ytringsfriheten. Usa har visst i samtlige av slike saker at dem går mer og mer mot å bli en politistat, og hvor vanlige mennesker rettigheter og beskyttelse gang på gang blir satt til sides, og hvor folk grunnleggende rettigheter blir brutt gang på gang, hvor er rettssikkerheten blitt av for verdensbefolkning etter at USA startet programmet PRISM ?

Så hva kan vi vanlige dødelige nordmenn gjøre og hvilke forhåndsregler kan vi ta ? Er kun et svar på dette spørsmålet, det er å » gå under jorda » på internett, på den måten at vi skjuler vår ip-adresse og ikke lagrer » historikken» i vår nettleser, jeg vil påstå at jeg kan skjule meg 100% om jeg vil, det kan alle sammen uten at det koster deg noe som helst av kroner, og ikke har navnet ditt i profilene på sosialemedier, men på Facebook kan akkurat det bli vanskelig, men på de andre er det fullt mulig, fjern navnet og bilde av deg selv, og lag deg nytt nick uten å slette profilen, og så skjule ip-adressen, og sørge for at innstillingene i din nettleser ikke lagrer » historikken», da er du helt anonym på nettet. Skulle du være innteresert i å gjøre dette, så kan du åpne dette pdf.doc som jeg legger ut link til her, så har du oppskriften, er en artikkel som var på Afteposten.

Slik blir du helt anonym på nettet.

 

 

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *