Vi gikk i fella

Print pagePDF pageEmail page
Foto: Vg.no

Foto: Vg.no

 

Det er bare å konstatere, Norge, Sverige, Storbritania, Tyskland, Spania og Frankrike gikk i samme fella som USA gjorde etter 9/11, nemlig gi ga de høyreekstreme, ekstremistene og andre terrorister akkurat det dem sa og ba om, nemlig  sensur og overvåkning. Hva sa Anders Behring Breivik i retten og under uttalige fengslingsmøter ? Hva er det Fjordman står å messer om i det vide og brede på bloggen Gates of Viena ? Hva er Varg Vikernes hevder på sin blogg ? Jo, det er  deres meninger, holdninger, samfunnsyn og politiske overbevisning blir overvåket og sensurert av stor samfunnet og at dem ikke kommer til i media, og at dem ikke blir sett på som parasitter og samfunnsfiender, svaret på dette sender hele Europa ( inkl. Norge ) og USA ved å akkurat begynne å stramme til ovenfor hele befolkningen når det gjelder ytringsfrihet, overvåkning ( DLD, PRISM osv ) og begynne å sensurere nettsider, sist ut var Storbritania i dag. Tror virkelig noen politikere, journalister, politikere og andre at dette virker ? Hvis du skal overtale et menneske til å bli enig med deg, da nytter det ikke begynne overtalingen med å kalle personen for ekstremist eller idiot eller for å være politisk forvrengty i bakhodet, man må rett og slett ta en som jeg velger i dag å kalle for å » ta en Espen Barth Eide». Hva mener jeg med det ?

I dag demonstrerte Espen Barth Eide en unik politisk klokskap av den sjeldne sorten. Dette var vel og merke i annen setting og i en annen sak, men virkemidlene er de samme. Han uttalte følgende til Vgnett, sitat: Når man skal oppnå noe overfor et menneske, må man opptre med respekt og ta hensyn til at det er ulike systemer og ulike tradisjoner.» Sitatslutt» Dette var noe han sa i forbindelse med benådningen av Marte Dalelv, som bledømt i Dubai etter å ha anmeldt en voldtekt, men den samme holdningen kan også brukes i andre sammenhenger, fordi overvåkning, registreringer og sensur på nettet provoserer folk, får folk irritert og sint. Er det europas regjeringer og USA vil oppnå ? Eller vil dem ha folket med på de tiltak som dem evt vedtar ? Tror det siste er smartest.

Det som EU, Norge og USA burde ha gjort var kun å følge med og overvåke dem som har begått eller plalegger å begå en kriminell handling og ytrer på nett om handlinger som åpenbart er kriminelle, ikke masse overvåke hele Europas og USA`s befolkning, da blir resultatet at 99,999999 % av denne befolkningen blir sint og irritert og vil motarbeide regjeringene og politiet, og ikke hjelpe som vi ønsker. Det beste eksempelet på en som tok bladet fra munnen og som ble irritert og som på toppen av det hele gikk lei dette var Edvard Snowden, han varslet både den europeiske og USA`s befolkning hvilken massiv overvåkning og registrering som USA bedriver igjennom PRISM-programmet, noe som igjen har visst oss her i Europa at både Frankrike, Tyskland og Storbritania har samarbeidet med USA i dette prosjektet, hva skjedde så ? Jo, Snowden har høstet stor anerkjennelse både blant politikere og tidligere presidenter i USA og høstet stor anerkjennesle i FN-systemet for sin handling, fordi denne overvåkning strider mot menneskerettighetene. Nytter ikke bekjempe terrorisme og ekstremisme ved å bryte menneskerettighetene og stramme inn på ytringsfriheten på nettet, men det er hva vi driver med, og ikke er det en politiker eller journalist som en gang tar seg tid til å spørre, virker denne overvåkningen ? Virker overvåkning og slike innstraminger på bekjempelse av terrorisme og annen kriminalitet ? Tror svaret på hvorfor dette ikke har vært en tema i den offentlige debatten er fordi vi har et naivt syn / holdning til at det politikerne vedtar 0g evt endrer på, det virker. Still dere spm, har de omstillingene i helseforetakene, pollitiet og NAV gjort at disse etatene virker bedre ? Selvfølgelig virker dem ikke bedre, ting kan ikke virke bedre enn at når etater virker, så virker dem, og virker dem ikke så virker dem ikke, er det siste vi har endt om med innen de 3 offentlige tjenestene, nemlig at dem ikke virker. Hvorfor skulle vi da tro at innføring DLD og mer overvåkning og registrering av hva borgerne foretar seg på nett skal virke?

Jeg kan i denne saken kun  prate for meg selv, ble forbanna, irritert og sint p.g.a innføringen av DLD. Ikke fordi jeg har noe å skjule eller at jeg driver med noe ulovlig, men jeg vil ikke at staten eller andre ukjente mennesker skal sitte å overvåke hvem jeg sender mail til, sender sms til eller prater med på tlf, ingen andre enn dem jeg kommuniserer med som har noe med det å gjøre, slik jeg ser det. Vi må ikke glemme i denne saken som i alle andre saker som omhandler internett at det flere tusen, ja titusener av mennesker allerede som har valgt å gå på nett anonymt, jeg tenker på anonymous. Dem har har i mange år allerede lært resten av verdens befolkning hva man skal gjøre for å være anonym på nettet, ergo er det i dag enda flere som er anonyme på nett enn anonymous, ergo klarer ikke DLD eller PRISM å fungere og vil aldri fungere, fordi man vet ikke hvem alle de titallstusen menneskene er som er anonyme på nett til ei hver tid, på verdensbasis blir det snart over 200 000 menensker som er anonyme på nett. Hvordan fange disse opp og se hva dem driver med når man ikke en gang vet hvem dem er ?

Neste steg i denne galskapen av overvåkning og restriksjoner og registeringer blir vel at EU / USA vedtar at det blir forbudt å bruke VPN og å tilby VPN tjenester til folk, noe som i dag er fult ut lovlig, men jeg merker allerede at det rører seg slike ting i kullissene, tenker på at Payson nå nekter sine brukere å betale for VPN-tjenester. Hvem bli rneste firma / betalingstjeneste er neste ut

Hvis virkelig myndighetene i EU, Norge og USA vil bekjempe terrorisme og ekstrsmisme så er det det lureste dem kan gjøre er å slutte med disse tiltakene som ikke har beviselig effekt i det hele tatt, men heller latt disse menneskene med disse holdningene få spre sitt politiske budskap på nett, latt dem komme til i media osv osv slik at samfunnet viser dem at deres utsagn om storsamfunnet som sensurer dem og ikke lar dem komme til media ikke er sant, og vi kan i tillegg møte disse menneskene med argumenter og vise dem respekt, men at vi må ikke bruke tiltak eller gjøre ting slik at dem får rett i sine argumenter, men at befolkningen må se at det dem sier ikke er riktig, da kan vi vinne kampen  mot terrorisme og ekstremisme, ikke før. Vi må rett og slett gjøre deres ord og argumenter til skamme, og ikke gjøre noe eller vedta ting/lover på stortinget som kan irritere resten av befolkningen, fordi da får man ikke befolkningen med på kampen mot terrorisme og ekstremisme i samfunnet, men da sier befolkningen heller » ekstremistene og terroristene har jo rett, dem blir sensurert, overvåket og ikke slipper dem til i media». Er det det vi ønsker eller er det å bekjempe terrorisme og ekstremisme ?

 

Vg , Vg, Vg, Tv2, Tv2,

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *