Terrortrusler legitimerer PRISM

Print pagePDF pageEmail page
Foto: Tv2.no

Foto: Tv2.no

 

I går så kom et nytt sjokk og samtlige vestlige medier gikk av skaftet så det holdt, ny terrortrusler angivelig fra Al qaida i Jemen, den som slapp denne nyheten og » bomben» var USA. Jeg reagerte vel som mange andre med litt forsiktig tilnærming til nyheten, og ut i fra kommentarene på medienes nettsider så er det tydeligvis mange nordmenn og andre som er skeptisk til om dette er reelt. Med god grunn.

La oss se litt på de siste hendelser og i hvilken rekkefølge dem kom. Først så varsler  Edvard Snowden i gjennom mediene om det omfattende overvåknings programmet PRISM som USA bruker og som flere Vest Europeiske land er en del av. Han varsler ikke bare om programmet, men også hvor detaljert USA kan overvåke hele verdens befolkning. Like etter dette så går Payson ut å varsler at dem sperrer for muligheten til å betale for VPN tjenester, altså en tjeneste som gir folk muligheten til å surfe anonymt på nettet, noe som utløste full krig mellom VPN tilbyderne og Payson, noe som selvsagt er naturlig fordi VPN er fult ut lovlig å bruke for dem som ønsker det. Etter dette var enormt masse spekulasjoner i media hvor Snowden ville ta veien og hvor han ville få asyl, noe Russland som kjent hjalp Snowden med, til USA store frustrasjon og irritasjon, er nærmest full krise nå mellom de to landene. Nå har det ikke gått mange dagene siden Snowden fikk asyl i Russland, forrige uke. Så skjer det to hendelser  som får mine alarmklokker til å ringe litt, ikke bare litt men mye.

Det første som kommer i norskemedier er denne terrotrusselen som angrivelig skal komme fra Al Qaida i Jemen med det resultat at USA stenger sine ambasader over en lav sko, flere vestlige land følger på, fordi dem tar denne trusselen reelt uten å tenke seg om et eneste sekund, steng dørene og kast nøkkelen. Men i går kom den siste hendelsen som i hvertfall får meg til å stusse enda mer, tjenesten TOR ( Tor prosject ) som tilbyr folk gratis tjeneste for å surfe anonymt på nettet blir forsøkt hacket, også ip-adressen til den / de som står bak dette forsøket blir offentliggjort. Hvem tror dere ? Riktig, ingen andre en et firma som leverer tjenester NSA som driver PRISM i USA er det som står bak dette hacker angrepet.

 

prism_usa_overvåkning_

 

Nå er det nok mange som vil hevde at disse hendelsene skjer nå er en tilfeldighet. Men kan vi stole på det ? Jeg er ikke så sikker. Når man vet at bakgrunnen for at USA driver PRISM programmet nettopp er terrorhandlinger og terrortrusler, da har man all grunn til å bli skeptisk til en nasjon som har visst seg å spionere på sine venner og allierte i veldig stor utstrekning, også spionert på Kina, Asia, Russland, på sine egne borgere osv osv, dette må ha legitimitet i folket og hos USA`s allierte for at dette programmet skal kunne fortsette i fremtiden, noe USA mest sannsynlig vil gjøre uansett hva andre måtte mene og tenke, og det er her propagandaen komme inn i bildet. Det må komme terrortrusler med jevne / ujevne mellomrom for at overvåkningen skal ha legitimitet, og Europa biter på agnet som USA kaster ut ( stenger ambasader osv ), uten at noen i det hele tatt stiller spørsmålet. Hvor er bevisene for denne terrortrusselen ? Kan dere ( USA ) legge frem disse bevisene slik at det ikke er noen tvil angående at trussellen er reell ? Men dette skjer altså ikke, hele Europa nikker stille tiende ja når USA ber om det, også mediene merkelig nok.

Slik denne terrortrusselen står akkurat nå ( ikke lagt frem beviser for dette ) og sett i sammenheng med PRISM programmet og hackingen i går av TOR, så vil jeg med god samvittighet si at hele verdens befolkning har god grunn til å være skeptisk til USA, og ikke minst skeptisk til om denne terrortrusselen er reell. Som en annerkjent blogger i  Canada sa det, » finnes det ikke terrortrusler, så lager USA dem for å legitimere sin overvåkning og jakt på enkelt mennesker».

Jeg vil for alt i verden pressisere, vil skal ikke bli konspiratorikere men vi bør og skal ha sunn skepsis til hva politikere foretar seg og hva deres hensikt er, husk alt må legitimeres i folket og i alle verdens land når man skal drive med så massiv overvåkning av hele verden, som dette PRISM programmet er lagt opp til, og det er alltid en tanke bak det politikerne får i gjennom og får vedtatt.

Etter hackingen i går ble avslørt og publisert, så vil jeg bli meget overrasket om det ikke kommer mer, og aller helst i negativ retning for USA sin del. Så jeg vil rette en takk til anonymous for å ha varslet om dette hackingsforsøket i går, slik ting bør komme fram i lyset og bli sett av hele verdens befolkning.

Tv2, Aftenposten,

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *