Helse-Finnmark fingrene fra fatet

Print pagePDF pageEmail page
Foto: Altaposten.no

Foto: Altaposten.no

 

Var godt å lese i dagens Altaposten at det endelig var en ny gynekolog på plass her i Alta, ikke en dag for tidlig. Nå har det seg slik at Helse-Nord ikke har lagt begrensninger på arbeidsoppgavene til denne gynekologen, noe som er veldig bra. Hun har erfaring fra alle nivåer innen fødselsomsorgen, ergo er det ingen hinder for at hun kan følge opp kvinner helt til den dagen dem skal føde, og mere til.

Etter alt styret og bråket som har vært omkring sykehussaken og diskusjonene angående å utrede hele helsetilbudet i Vest-Finnmark, så bør Helse Finnmark nå kjenne sin besøkelsestid og vite hva som er lurt når dem skal signere avtale med denne privatpraktiserende gynekologen som er på plass nå her i Alta. Er Helse Finnmark smart nå, noe jeg håper og tror, så gir dem denne gynekologen alle fullmakter og ikke legger noen som helst begrensninger på hennes arbeidsoppgaver og lar henne få samme arbeidsvilkår som gynekologene har i Hammerfest, hverken mer eller mindre, det vil dempe komflikten mye mellom Helse Finnmark, Alta kommune og Helse Nord.

Men….så var denne ordføreren i Hammerfest da, som er livredd for hver eneste arbeidsplass som kommer i Alta, da går han i skyttergrava og fyrer med løskrutt under bordet, i det skjulte via sin epost og tlf til de riktige innstanser for å sabotere mest mulig, det er her begrensningene til Helse Finnmark kommer inn i bildet. For tette bånd mellom Helse Finnmark og Hammerfest kommune. Strengt tatt burde det ikke vært en eneste politiker i nærheten av styrerommene i  helseforetakene våre, fått kompetente folk med økonomisk og helsefaglig bakgrunn.

Jeg er fullt ut klarover at Helse Finnmark vil legge begrensninger på arbeidsoppgavene til denne gynekologen, spørsmålet er hvor omfattende de begrensningene blir. Stygt redd dem blir så  omfattende at gynekologen ikke ser det likt å fortsette sin jobb her, og dermed sier opp sin stilling, det vil være katastrofe av dimensjoner, men samtidig være i takt med Helse Finnmark sin intensjon, nemlig å sabotere mest mulig for utviklingen av helsetilbudet i Alta, for så i neste omgang bruke det som begrunnelse for å opprettholde en sykehusstruktur som på ingen måte kan forsvares ut i fra dagens befolkningsstruktur eller samfunnsøkonomisk, så ingenting vil overrasske meg i denne saken.

Er noe som heter at målet heliger midlene, nettopp for å bevare en sykehustruktur som ikke gangner noen, spørsmålet er vel i denne omgang hvilke midler Helse Finnmark og ordføreren i Hammerfest tar i bruk denne gang.

 

 

blogg_altamagazin_sluttbilde_innlegg

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *