Anonym på internett

Print pagePDF pageEmail page
Foto: Altamagazin.com

Foto: Altamagazin.com

 

Den siste tiden har vært en goddel fokus på noen nettsider angående personvernet på internett. På bl.a digi.no og itavisen.no.

Google har sagt rett ut at hvis folk vil ha privatliv på internett, da må dere finne dere en annen tilbyder av eposttjenester, og Google innrømmer at dem leser all epost som blir sendt fra deres gmail tjeneste, så det er stor grunn til bekymring for menneskers personvern, ikke minst mennesker rett til å beskytte sitt privatliv.

Jeg personlig synes dette er ei meget skremmende utvikling, noe som sikkert mange med meg bekymring om vår rett til privatliv på nett og vår rett til personvern. Denne bekymringen har nå gjort at jeg vil nå gå til det skritt som jeg ikke har gjort før, men latt det bli med tanken fram til denne bloggposten. Jeg skal lære dere hvordan dere kan være og opptre anonymt på internett.

For å opptre og for å kunne være anonym på nettet for å beskytte ditt privatliv og beholde noe personvern igjen, så må du foreta deg noen enkle tiltak, noe vi alle kan bare vi vil og ønsker.

1)    Kjøpt deg tilgang til VPN-tjeneste, koster ikke all  verden ( Firmaet som tilbyr deg tjenesten bør være lokalisert utenfor USA, helst Sverige )

2)    Last ned TOR- / Piratebrowser.

3)    Bruk VPN og TOR – / Piratebrowser sammen.

4)    Slå av bruken av Cookies i nettleseren.

5)    Opprett en epostkonto UTEN ditt navn i navnet på kontoen og sørg for at ditt navn IKKE kan leses når du sender epost fra den kontoen.

6)    Bruk den nye anonyme epostkontoen som tilknytning til sosialemedier og ikke ha ditt navn i profilen på sosialemedier og ikke bilde av deg selv på sosialemedier.

Dette er enkle tiltak som alle kan ta i bruk, og ingen kan spore det du gjør på nettet fram til en bestemt person på en bestemt adresse, noe dem kan i dag. Faktisk så avgir vi så mye data om oss selv på nettet at selv privatpersoner kan bruke din ipadresse til å finne de geografiske kordinatene hvor du bor ved å bruke goole earth. Gjør man dette kommer man direkte til hvor du / dere sitter, nøyaktig på adressen. Dette er noe å tenke på for dere som har småbarn i hus og er redd for at fremmende skal oppsøke deres barn eller om man vil overvåke noen, er bare å ta bruk apper og bruke ipadressen, gjort på noen få min.

Jeg skriver om dette, fordi jeg er vel temmelig lik mange andre, man ønsker ikke at gud og hver mann skal kunne snoke og titte i mine private ting, selv ikke på nettet. Og jeg ønsker heller ikke at hvem som helst skal kunne vite hvor jeg bor eller skal kunne oppsøke meg. Ikke at jeg er redd folk eller har noe å skjule, men enkelte mennesker vil man bare holde på 200000 km avstand.

 

 

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *