Riktig retning

Print pagePDF pageEmail page
Foto: Altaposten.no

Foto: Altaposten.no

 

Man kan i dag trygt si at både Ap og Høyre har bommet kraftig i årets valgkamp og i sine årsmøte vedtak i Finnmark, er totalt på kollisjonskurs med velgerne. I dag offentliggjorde Altaposten en meningsmåling angående helsetjenestene i Vest-Finnmark og angående bygging av nytt sykehus i Vest-Finnmark. Dem stilte følgende spørsmål til folk.

” Bør det gjennomføres en helhetlig samfunns- og helsemessig utredning av alternative lokaliseringer før det eventuelt bygges et nytt sykehus i Hammerfest. ”

Et klart flertall i fylket svarte ja, meget gledelig. Men det som jeg ser mest gledelig er at det er veldig stor støtte til dette i fra folk i Hammerfest, hvor sykehuset er lokalisert i dag.

Nå  har både Ap og Høyre nektet å si ja til ei full konsekvens utredning, når dem samtidig går kraftig tilbake i fylket på meningsmålingene, så burde dem tatt signalet. Folk vil ha konsekvens utredning, og folk ser galskapen i å svi av 2-3 milliarder på nytt sykehusbygg og evt andre tjenester uten at man har støtte for disse invisteringene i ei bred og god konsekvens utredning. Hvor mange milliarder kroner skal vi i dette landet kaste ut vinduet før vi lærer ?

En ting er nytt sykehusbygg og hvor det skal ligge evt, når vi har svidd av de 2-3 milliardene, hva blir det igjen til andre tjenester for andre kommuner ? Vest Finnmark er så geografisk stor og i tillegg med to byer som er av betyding i kraft av sine størrelse. Vi kan ikke svi av 2-3 milliarder på et nytt sykehusbygg og så bare gi blaffen i den andre byen av størrelse i Finnmark. Det må være en sammenheng i de invisteringene vi gjør.

Hvis nå motformodning at Ap og Høyre snur, og sier at dem går for full utredning, når da denne utredningen er ferdig og man har bestemt hvor sykehuset skal ligge, da får man samtidig vedta en skikkelig god opptrapping av beredskapen i den andre byen. Da må den andre byen få både ambulanse helikopter og ambulansefly som er bemannet 24/7 og med en legevakt som har leger på vakt 24/7, slik at folk føler trygghet for at dem blir godt i varetatt om man skulle bli akutt syk og må ha legehjelp, dette eksisterer ikke i dag. Da må det også komme på plass en hurtigbåt som får to avganger, som både folk som skal med fly og som skal ha time på sykehuset kan bruke, så får vi heller legge ned bussen som går mellom byene, og satse på hurtigbåter langskysten av Finnmark. Det gir folk bedre fremkommelighet, enn dagens form for busstransport, som er både kostbar og som har lite passasjergrunnlag. VI må rett og slett få ting på gli for fremtiden, ikke for fortiden.

For at dette skal bli realitet og for at folk får se at vi politikere virkelig mener alvor, da må Ap og Høyre komme ut av dvalen dem har levd i flere tiår. Dere er totalt utakt med de menneskene dere vil at skal stemme på dere, kanskje på tide å våkne før dere er helt politiskdød eller ?

 

 

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *