Smi mens liket er varmt

Print pagePDF pageEmail page
Foto: Vg.no

Foto: Vg.no

 

Å smi mens liket er varmt var en sang Øystein Sunde laget en gang i tiden som handlet om hensynsløse journalister som ikke tar hensyn til noe som helst bare dem fikk solgt flere aviser, det kan vi vel nå si om både advokater og forfattere som nå tjener store summer på 22 juli og på de som sitter som pårørende etter gjerningsmannen. Tenker på bøkene som Marit Christensen og Åsne Seierstad har skrevet ( utgis i dag) og som kommer i november. Samtidig har begge parter advokater og forlag på hver sin side.

Selvfølgelig skal en advokat ha betalt for jobber han / hun gjør, skal bare mangle. Men nå er vel 22 juli saken i seg selv avsluttet i retten og boet etter moren til Breivik er gjort opp, ergo finito finale. Men neida. Advokatene som bistår de etterlatte etter Wenche Behring Breivik og Marit Christensen tjener store summer på en jobb som enten burde vært avsluttet forlengst med tanke på arvingene etter Wenche Behring Brevik og en forfatter som ikke burde ha behov for en advokat som bistår seg, eller er det så å forstå at Marit Christensen kommer injurierende påstander i sin bok som blir utgitt i dag ??

 

Foto: Vg.no

Foto: Vg.no

Selvfølgelig måtte Åsne Seierstad kaste seg på denne bølgen, er vel bare en reprise på boken hun skrev som het ” Bokhandleren fra Kabul”, hvor hun utleverte bokhandleren, hans  koner og deres barn på en meget lite delekat måte, også hvordan de levde. Det som manglet i den boken var kun ei skildring av deres sexliv ned til minste detalj. Etter min mening når en forfatter er villig til å utlevere folk i bokform på denne måten, da er man villig til å tjene blodpenger på andres liv og på mennesker som får sine liv ødelagt totalt pga en kriminell handling, noe Wenche Behring Breivik opplevde. Skal da forfattere og advokater tjene blodpenger på dette ? For meg blir det umoralskt og direkte motbydelig.

Det blir dessverre ikke mindre umoralskt og motbydelig når man samtidig vet at Wenche Behring Breivik var allvorlig syk, og at forfattere og advokater gikk inn og ut på hennes rom når og skulle på død og liv ha svar på x antall spørsmål om hennes privatliv samtidig som hun lå på dødsleie og døde bare dager etterpå, hele settingen blir både feil og motbydelig. Mennesker som ligger alvorlig syk og som ligger på dødsleie må da i det minste kunne forvente at forfattere og advokater har såpass vett og forstand at man lar det mennesket være i fred ?! Man kan jo også stille et stort spørsmål ved om Wenche Behring Breivik var såpass klar og mentalt tilstede i disse dagene dette pågikk at man kan stille spørsmålstegn ved om hun ville stå for de svarene om hun hadde vært frisk og oppegående. Blir på en måte å ” utnytte ” svarene fra en dødssyk person, når man gjør dem om til en sannhet uten å ta forbehold i det hele tatt.

Jeg for min del hadde aller helst sett at disse bøkene ikke hadde blitt utgitt og at advokatene som er innvolvert hadde vett og forstand til å holde seg vekk, og sluttet å bruke media som instrument for å tjene enda mer penger på en tragedie som man ikke har sett i kongeriket Norge før.

Vg , Vg , Vg ,

 

 

 

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *