USA og Norge – Overvåkning

Print pagePDF pageEmail page
Foto: Altamagazin.com

Foto: Altamagazin.com

 

Dobbeltmoralens tid er ikke over, spesielt ikke når det kommer til etterretning og overvåkning. For mange av oss som har levd noen år nå, så husker vi rapporten som Lundkommisjonen la fram for Stortinget, som resulterte i at Stortingetskontroll – og konstitusjonskomité ble etablert. Ja nettopp, p.g.a massiv politisk overvåkning fra daværende POT, nåværende PST sin side. Dette er en sak som det norskefolk ikke glemmer så fort som PST og Etjenesten skulle ønske.

Nå går altså PST ut på Tv2.no å advarer på kinesiske selskapet Huawei, som er underleverandør for Telenor sine tjenester, forståelig. Vi dyrker jo enda i år 2014 konflikt mellom øst og vest på kloden, noe vi har gjort siden 1945, men….det er stort men med dette. Samtidig som PST går ut på Tv2.no, så  har Tv2.no en artikkel om hvorfor USA har blokkert Huawei ute fra sitt telenett, fair enough, men det er også et men med dette.

Vi vet og har alltid visst at Kina spionerer på vestlige firmaer, det er dokumentert for mange år siden. Det er også dokumentert at Kina har spioner i vesten, på liklinje som vesten spioner på Kinesiske firmaer og har spioner i Kina, det er også opplest og vedtatt.

Problemet i denne sammenheng er ikke hva vi vet hva Kina gjør, det vet vi. Men problemet er at vi har en etterretnigstjeneste i Norge ( PST ) som på liklinje med CIA og NSA i USA benekter at dem overvåker sine egne borgere, det er også dokumentert igjennom avsløringer som Snowden kom med i et intervju med den tyske tvkanalen NDR den 28.01.2014. Der kunne Snowden avsløre at etterretnigstjenestene i vesten samarbeider tvers av landegrensene. Dette vil si i praksis at USA / UK / Sverige kan overvåke oss nordmen på vegne av PST, når dem har samlet inn det dem skal så utveksler dem den informasjonen med PST i Norge mot at dem får tilsvarende opplysninger om sine egne borgere i retur. Ergo så overvåker PST nordmenn, men bare bruker NSA som mellomledd / oppdragsgiver eller dem bruker FRA i Sverige som oppdragsgiver. Dette gjøres konsekvent etter en hemmeligstemplet avtale mellom landene. Men fremdeles benekter PST, NSA og FRA at dette skjer, selv om dokumenter som beviser dette er lekket.

Sett i lys av summen av dette, da stiller jeg følgende spørsmål. Hvem kan vi stole mest på av kineserne eller vestlig etterretning ?

Jeg for min del synes det er enklere å forholde meg til kineserne, hvorfor? Jo, fordi jeg vet hvor jeg har dem, og ut i fra dette ta mine forhåndregler, både når man prater på tlf, surfer på nettet eller sender epost, teknologien er der bare jeg vil. Men hvordan kan ta forhåndsregler mot PST og NSA som ikke vet hvor man har på dette området ?

Så var det dobbeltmoralen. Dobbeltmoralen i denne sammenheng kommer inn, fordi PST ble avkledd og tatt med buksa nede av Lundkommisjonen i sin tid og NSA har regelmessig ble avkledd av Snowden ved at han har varslet mediene om denne overvåkningen som USA og NSA bedriver mot både Kina og sine allierte i Europa. Dette beviser at vestlig etterretning kritiserer kinserne for noe vi selv bedriver i stor utstrekning, dette kalles på godt norsk dobbeltmoral. Som kjent så inngir ikke dobbeltmoral særlig med respekt og tillit fra dem som ser og hører dette, altså vi vanlige dødelig som ikke jobber med dette.

Så mitt forslag til både PST, NSA og FRA er rydde opp i sin egen overvåkning og få slutt på den før dem går ut å kritiserer noen andre, inkl. kineserne, da er det kanskje også håp for troverdigheta deres også på langsikt.

 

Share

  1 comment for “USA og Norge – Overvåkning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *