Ukraina

Print pagePDF pageEmail page

Ukaina er landet i europa som både USA, EU og Øst-Europa trykker til sitt hjerte, og med samme hensikt og baktanke. Nemlig  å få en president plass som er vennligsinnet og er positiv til å drive handel med innen for næringslivet, også militært.

Problemet med dette er at politikerne i vesten har glemt en ting, det er ikke opposisjonen i parlamentet som står bak ” krigen ” / opptøyene i gatene og som nå i dga har krevd flere menneskers liv og mange er blitt skadet, dette er mennesker som ikke har tilknytning til politikk i det hele tatt. Dette er nynazister, høyrekestreme og andre som kun er ute etter å bruke vold for å åpnå forandring, selv om det koster menneskeliv.


Det tragiske i dette er at både opposisjonen i parlamentet i Ukraina, EU og USA bruker disse opptøyene i sin argumentasjon for at folket i Ukraina vil ha forandring og vil ha en mer vestlig politikk og vil vende sine øyne mot vesten. Er det noen som har spurt samtlige av Ukraina`s innbyggere hva dem vil ? Dette er et skittentspill om makt innternt i Ukraina og det er et skittentspill fra vesten sin side, nemlig å få enda et tidligere land som var en del av  Sovjetunionen destabilisert og for å få på plass ei regjering / president som er mer vestlig vennlig, ikke glem. Dette gjøres ikke etter demokratiske prinsipper fra vestens side, snakk om å påvirke politikerne i parlamentet og arbeid for å undergrave nåværende president og regjering sin troverdighet.

Det er i dag faktisk blitt lekket opplysninger fra internt i Ukraina at diplomat bosatt i Kiev og er diplomat i Ukraina for USA har i en telefonsamtale uttrykt støtte og vil arbeide for en bestemt person i opposisjonen skal bli den neste presidenten i Ukraina. Telefonsamtalen foregikk sammen med en politiker i kongressen, men at USA måtte skrinlegge planen om få denne politikern i opposisjonen som neste president pga EU hadde andre planer og en annen kandidat, nemlig å få Vitali Klitsjko som neste president. Dette fordi Klitsjko er mer EU vennlig og enda mer vestlig orientert ( se video under ).

Etter dagens opptøyer og bråk i Kiev så burde kanskje samtlige politikere i vesten og i Øst-europa ta en pause fra Ukraina, og aller helst holde både fingrene fra fatet og slutte å drive å påvirke poltikerne i Ukraina, resultatet så vi en forsmak på i dag, det blir et land som ingen vet hvilken vei det tar politisk, og det er ingen tjent med, hverken på kort eller lang sikt.

 

Share

  1 comment for “Ukraina

  1. Pingback: Ukraina | Blopp.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *