Falske basestajoner

Print pagePDF pageEmail page

19az9jhqc2hqkjpg.jpg_monitoring_overvåkning_spionasje_nsa_snowden

 

 

Nå har det skjedd igjen, PST har tabbet seg ut og Erna Solberg fremstår som ei naiv skolejente som ikke har lært noe som helst etter Snowden sine avsløringer, nemlig at vi er overvåket uansett hvor vi er og beveger oss. At det er media som avslører slikt er ikke nytt i Norge, PST har altfor smalt fokus på dette området, denne gang var det Aftenposten som avslørte de falske basestasjonene i Oslo.

 

Ja Erna, både vanlig nordmenn og dere i regjeringen er ekstremt naive. Det er nå ett år siden Washingtonpost hadde en artikkel om nettopp dette, og hvor dem beskriver hvor omfattende overvåkningen til NSA er, nettopp på dette området å overvåke mobiltelefoner over hele verden, dette har forøvrig også RT hatt en repotasje om, så både mediene i USA, UK og Russland har hatt artikler om dette temaet for lenge siden, og hvor det beskrivelsene om hvor omfattende dette er, er tatt med. Enda så står såkalte norske eksperter og skylder på Kina og Russland, hvor naiv skal vi være ovenfor våre såkalte allierte ? Det er tydeligvis blitt en trend i både norske og svenske medier at uansett hvor lite dokumentasjon man har og hvor bevisene peker i retning USA, så skylder vi uansett på Russland og Kina.

Nå har det seg også slik at både Russland og UK har innført regler for alle sine ansatte i ambasadene rundt om i europa og i USA at dem får ikke ha private mobiltelefoner, dem skal kun ha mobiltelefoner som er registrert på ambasaden, opg dem har også innført regler for hvor dem bl.a får gå og bevege seg i f.eks Washington, nettopp pga denne omfattende overvåkningen fra USA, og fordi USA bruker falske basestasjoner for nettopp å tilegne seg informasjon.

Hvis de norske politikerne og mediene hadde fulgt litt med i timen, så hadde dem forstått at den vanlige mann og kvinne i Norge forstår mer enn hva politikerne og mediene har reflektert over, og skepsissen til USA og EU er ekstremt høy, ikke minst på dette området og når det kommer til utenriks – og sikkerhetspolitikk. Montro hva resultatet hadde blitt om Norge i dag hadde holdt folkeavstemning angående sitt forhold til Nato ? Stygt redd mange i både mediene og rikspolitikken hadde fått seg en solid overraskelse.

Kanskje er det på tide at både politikerne på stortinget, regjeringen og media begynner å bli mer skeptisk til våre såkalte allierte, kanskje er dem ikke så alliert som vi tror ?!

Når dette er sagt, så kommer man ikke utenom at det er en skandale. Disse falske basestasjonene burde både PST og NSM ( Nasjonale sikkerhetsmyndigheter ) avdekket forlenge siden. Disse falske basestasjonene kan ha stått der i mange år, og har ikke PST og NSM ikke klare retningslinjer på hvem som har ansvaret for at noe slikt som dette kan skje, da er på tide regjeringen ser til at disse retningslinjene kommer på plass rimelig kjapt. Er kanskje også på tide at vi som enkelt mennesker i Norge begynner å forlange krypteringer på basestasjonene vi har, innfører klare rutiner for når PST og NSM skal søke og lete etter slike falske basestasjoner og ikke minst, vi bør også få innført krav til tilbyderne av internett abonnement også blir pålagt å tilby gratis VPN til sine kunder, noe forøvrig er begynnt å komme for fult i Sverige og i Tyskland, da bør Norge nå henge seg på.

 

Share

  1 comment for “Falske basestajoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *