Ukraina med enorme problemer

Print pagePDF pageEmail page
Foto: www.abcnyheter.no

Foto: www.abcnyheter.no

 

For mange så virker en varig våpenhvile i Ukraina temmelig fjernt, må si meg tildels enig pga dagens regjering i Ukraina tar ikke tak i det som er det reelle problemet, fremmedkrigere og Right Sector ( høyre sektor alla nynazister ).

Som jeg har visst tidligere her på min blogg at det reiser nynazister fra  Skandinavia til Ukraina for å krige mot de offiselle Ukrainske militæret. Disse fremmedkrigerne må den Ukrainske regjeringen få kontroll på og få dem ut av landet, hvis ikke vil dem fortsette å splitte landet og krigen vil fortsette som den startet.

Samtidig som det pågikk kamper i Øst-Ukraina så har dem i Kiev partiet Right Sector som var med å hjelpe dagens regjering og president til makten, men det gikk faktisk ikke lenge etter at dem var kommet inn i kontorene sine før Right Sector uttykte misnøye med dagens regjering, og aller helst vil ha dem fjernet. For å klargjøre det litt hvem Right Sector kjemper mot, så er det sin egen regjering og mot sepratistene i Øst-Ukraina, er rett og slett en tredelt konflikt. Dette er problemet som dagens regjering har i Ukraina.

Ved midnatt natt til i dag så trådde våpenhvilen i kraft, og det har i dag ikke vært noen kamper eller angrep mot hverandre, men. Problemene er der fremdeles.

Det aller største problemet regjeringen og presidenten i Ukraina har er at Right Sector ikke annerkjenner fredsavtalen og våpenhvilen. Right Sector har så sent som i dag uttalt at dem vil undergrave den avtalen, ergo så står både dagens regjering i Ukraina med støtte fra vesten mitt i et stort problem. Right Sector var med å innsette dagen regjering og var med på statskuppet mot forrige president Victor Janoekovytsj og var med på kampene på Maidan og støttet at Ukraina skulle vende seg mot vesten, EU, Nato og USA. Men dem har endret oppfatning og mening for lenge siden, og dem kjemper mot sin egen regjering.

Ukraina er jo et land som er i oppløsning, både politisk og økonomisk. Kampene som på går i Østlige Ukraina består av mange forskjellige gruperinger, både dem som er russisk vennlig, Right Sector og Ukraina sitt offisielle militære, men det offisielle militæret i Ukraina er jo nede med brukket rygg, de våpnene de har er jo impotert fra vesten, men sålenge det er gruperinger i landet som klare destabilisere landet på sekunder, da må dagens president og regjering ta grep. Dem kan rett og slett ikke leve med at det kommer fremmedkrigere inn i landet, dem må få konrtroll på sine egne grenser, og få kastet disse fremmedkrigerne ut, og så få kontroll over Right Sector som disse fremmedkrigerne støtter og hjelper. I tillegg må Ukraina få på plass et lovverk som likestiller de som prater ukrainsk og de som prater russisk, dette må skje både i skolen og ellers i samfunnet, ikke forby å snakke russisk og hindre en stor del av befolkningen å snakke sitt egentlige språk, noe forøvrig Putin understreket under fredssamtalene i Minsk sist uke.

Samtidig som dagens regjerning i Ukraina sliter med de overnevnte problemene, så står vesten på den ene siden og Russland på den andre siden for å dra Ukraina nærmere seg, ergo blir landet enda mer splittet, og de eneste som taper på dette er befolkningen i Ukraina og forholdet mellom Russland og vesten, og Ukraina`s president kan spille den ene parten ut mot den andre, og motsatt. Dette har skjedd noen ganger til nå. Samtidig virker det som de vestlige politikerne ikke forstår spillet til dagens regjering og president i Ukraina, det er god gammeldags splitt og hersk mentalitet, og dem kan sitte i sine trygge stoler og trekke i trådene, prisen er befolkningen i den Østlige Ukraina sine liv, uten at noen i det hele tatt virker å bry seg.

 

Share

  1 comment for “Ukraina med enorme problemer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *