Rammet av blindhet

Print pagePDF pageEmail page
Foto: Nrk.no

Foto: Nrk.no

 

Jeg vil våge den påstand at EU, USA og resten av den vestlige verden har gått i vranglås, tenker på konflikten i Ukraina. Det som er fantastisk rart i disse overvåkningstider er at dem har glemt å kaste noen blikk på de interne forholdene i Ukrtaina, i sin iver etter å nærmest spise hele Russland og ikke minst Putin med blikket, for så si det enkelt, dem har stirret seg blind på hva kun Russland gjør og ikke gjør i disse tider.

Idag kan vi lese på den tyske nettsiden ” Deutsche Wirtschafts ” at de ukrainske frivillige bataljoner og høyre sektor har dannet egen generalstab, fordi dem vil gå for ei militær løsning for Ukraina, og at den offisielle generalstaben i Kiev har mislyktes totalt, disse intrigene til de paramilitære høyreekstremistene har gått ubemerket hen i vesten.

Skal vi ta denne nyhetene seriøst og allvorlig, så betyr det rett og slett at borgerkrigen i Ukraina vil fortsette, med den konsekvens at både USA, EU, og Russland kan bli involvert i dette, da ser det ikke lyst for Europa, total splittelse og en stor krig.

Den 16.02.2015 gikk tidligere sjef for britiske etterretningstjenesten MI6 Sir John Sawers ut i media og advarte vesten og USA med å gi eller selge våpen til Ukraina, nettopp fordi dette vil ekskalere konflikten ytterligere og at faren stor krig vil dramatisk forverret og forholdet mellom Russland og USA vil blir ytterligere tilspisset. Når vi ser på hva det advares mot og hva som meldes i tyskemedier og i fra etterretningstjenesten MI6, så burde kanskje både politikerne i Norge, EU og USA stoppe opp og lytte og lese, og kanskje ikke være så belærende ovenfor hverken Russland eller andre ? Eller er det så å forstå at både EU og USA ønsker denne konflikten ytterligere tilspisset i forhold til Russland ? Synes i hvertfall spørsmålene er relevante å stille.

Hittil så kan jeg ikke akkurat på stå at EU med Tyskland og Frankrike i spissen for å få til en fredeligløsning i Ukraina virker særlig helhjertet, tvert i mot, dem virker temmelig dresert av USA, og dem står heller ikke fritt å si så mye selv heller, er bundet av et godt forhold til USA, og er avhengig av USA som en sterk militærmakt og avhengig av å få til en nye handelsavtale med USA, som til nå har virket fastlåst, men som må løses, da står ikke Merkel og Hollande fritt til å mene og gjøre så mye, som vi kanskje i lille Norge tror og håper. Foran siste valg i Tyskland så var det liksom ikke måte på hvor sterk Merkel var, og hvor stor innflytelse hun har, det samme kan vi ikke i denne konflikten i Ukraina, nærmest tannløs, og det eneste man hører fra den kanten er når det er snakk om nye sanksjoner. Er det kún den løsningen EU og Tyskland har som svar på denne konflikten ? For å være ærlig, så virker det dessverre slik, og det er temmelig lite konstruktivt for å løse denne konflikten.

 

Share

  1 comment for “Rammet av blindhet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *