Russland vs Vesten

Print pagePDF pageEmail page
Foto: BBC

Foto: BBC

 

Hans Wilhelm Steinfeldt prøvde fortvilt her om dagen å berge siste rest av vesten sin troverdighet ved å angripe NUPI-forsker Julie Wilhelmsen i en artikkel på dagbladet.no. Jeg må si at jeg hadde problemer med forstå hva egentlig Steinfeldt mente og var ute etter, foruten at han gikk til frontalangrep på Julie Wilhelmsen.

Denne konfrontasjonen startet med at Julie Wilhelmsen stilte opp i radioprogrammet URIX, hvor temaet var ” Russland vs Vesten ”, hvor fokuset var på konflikten i Ukraina og bruk av propaganda i mediene og myndighetenesside. Det var et godt informativt program, og hvor jeg synes egentlig at Julie Wilhelmsen forklarte spesielt det med bruk av propaganda på en god måte, også hvordan vi i vesten bruker propaganda, men vi gjør det på en annen måte. Den er måten er, for å si det enkelt. Vi unnlater å fortelle og snakke om store deler av sannheten. Det er faktisk like ille som Russland gjør når dem vil at befolkningen i Europa skal tro på deres versjon. Det var dette programmet handlet om.

 

Men som norskeborger er ikke Hans Wilhelm Steinfeldt heller ikke upåvirket av vestens  kulturelle propaganda, altså måten vi jobber på i pressen og hvordan myndighetene jobber og hvem som for evig og altid er hugget i stein hvem som er vår fiende nr 1. En ting er at Steinfeldt angrep Julie Wilhelmsen, men han gikk rett i fella ved å bruke den vestlige metoden for propaganda, nemlig at han unnlot å fortelle det meste om hva som er dokumentert fakta om borgerkrigen i Ukraina, noen velger å kalle det statskupp, er dekkende det også.

I dag så skriver doktor i russisk historie Bjørn Nistad en god artikkel på Dagbladet.no, med overskriften ” Hva er Steinfeldt redd for ?” , veldig godt skrevet. Jeg stiller meg samme spørsmålet. Hva er det Steinfeldt er redd for skal komme ut ? Er han redd for at den norskebefolkning skal begynne å se på nyheter på RT ( Russia Today ) ? Sist nevnte hadde kanskje både våre journalister og norske myndigheter hatt gått av, kanskje lært noe om hvordan russerne ser på ting, hvordan dem tenker, deres kultur, osv osv. Beste måten å forstå andre nasjoners – og menneskers tankesett og meninger på, er å sette seg inn deres kultur og lytte til deres meninger og prøve å forstå hvorfor dem sier og gjør som dem gjør. Eller ? I stedenfor så velger altså samtlige vestlige medier og styresmakter å trøkke sin mening og holdninger så langt inn i hjernebarken på befolkningen i vesten at befolkningen ikke skal klare å tenke selv og danne seg egne meninger, sist nenvte er det farligste ” våpen ” mot samtlige styresmakter i hele verden. ” Befolkningen skal se og mene det samme som oss på toppen ”.

Det som bl.a Hans Wilhelm Steinfeldt unnlot å si noe om var bl.a at Right Sector i Ukraina har enormt fotfeste, for dem som ikke vet hva dem står for er det det samme som nynazister i Norge, såkalte bruneholdninger. Dem var sterkt inne i kampene på Maidan plassen, og var med å bidro til at Viktor Janukovitsj ble fjernet. Dette kom fram fordi russisk etterretning offentliggjorde en telefonsamtale mellom Estland`s utenriksminister Urmas Paet og EU`s utenrikspolitiske koordinater Cathrine Ashton, hvor Paet sier at han har foruroligende opplysninger som tyder på at ekstremistiske elementer blant demostrantene stord bak drapene på Maidan plassen. Denne telefonsamtalen er senere blitt bekreftet som ekte.En annen hendelse som Steinfeldt unnlot  å nevne var et intervju på BBC der ” Sergej ” som hadde deltatt i kampene på Maidan, bekreftet at opposisjonen ( nåværende regime ) hadde brukt skytevåpen.

Den  vestlige propagandaen består som sagt i å ikke fortelle hele sanneheten, dette gjelder ikke bare for mediene, men ikke minst fra myndighetenesside. Dem forteller kún det dem vil at du og jeg skal vite og tro på. Når man unnlater å forelle hele sannheten eller vrir litt på sannheten, da blir også det befolkningen får vite usann, altså det gis et uriktig bilde.

Hva kan vi som enkelt mennesker gjøre for at vi får mest mulig riktig informasjon når slike hendelser inntreffer som den i Ukraina ? Jeg for min del, gir et råd.  Se på flest mulig nyhetskanaler, ikke bare de tradisjonelle, men også på nyhetskanaler fra Øst-Europa, Asia, Sør-Amerika osv osv som sender på engelsk, da får man et større bilde av hendelsene og man får en bedre forståelse av det hele, og så får vi håpe at Hans Wilhelm Steinfeldt kommer seg ut av 1990-talls tåka og begynner å fortelle hele sannheten, og ikke bare det han vil folket skal tro på.

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *