Rapport var propaganda

Print pagePDF pageEmail page

En 25.06.20215 skriver flere medier bl.a Vg at ” Russland øvde på invasjon av Nord-Norge ”, nå kan Nrk Finnmark avsløre at rapporten er ren propganda fra USA.

Dem som står bak rapporten er den amerikanske tenketanken Center for European Policy Analysis ( CEPA ). En av dem som står bak CEPA er Zbigniew Brzezinski. Han har sitter som sikkerhetsrådgiver for president Carter, og han var rådgiver for tidligere president Lyndon B. Johnson under vietnamkrigen.

Brzezinski er også forfatteren av boken ” The New cold war”, hvor han skriver at det største feilen vestlige verden har gjort er å betrakte Russland som et normalt land. Han har også fordømt Edvard Snowden og anklaget han for å være russisk spion.

Førsteamanuensis ved BI Haavard Koppang sier at dette bære preg av god gammeldags propaganda, og at mediene i dag har en viktigrolle for å bidra i demoraktiet og skille mellom seriøs infomasjon og forvridd propaganda.

Enda godt vi enda i dag har våkne journaliser som ettergår opplysningene og rapporter som blir utgitt, er snart gjort i dag å presentere forvridd propaganda som en seriøs rapport eller seriøse opplysninger. Her har Nrk gjort en god jobb.

Share

  1 comment for “Rapport var propaganda

  1. 4. august, 2015 at 09:54

    Redaktør Edward Lucas i The Economist var det som sto bak mye av denne rapporten og han er en meget seriøs aktør i sikkerhetspolitisk debatt og skrev for en god del år siden boken «The New Cold War». Den boken kan anbefales. Så opplysningene i denne bloggen er ikke riktige.

    Omtale av boken kan bli lest her.

    http://www.edwardlucas.com/the-new-cold-war/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *