Tiltak uten konsekvenser

Print pagePDF pageEmail page

Nå er justisminister Anders Anundsen ute igjen med nye tiltak, denne gang er det tiltak mot mobilovervåkning etter aftenpostens avsløringer, men han sier ikke noe om hvem tiltakene skal rettes mot. Jeg skrev en artikkel her på bloggen den 27.06.2015 som het ” PST lyg ”. Der kunne jeg vise til at politiet  selv bruker falske basestasjoner i gjennomsnitt 1. pr. uke, er rimelig høyt til å være i lille Norge.

Foto: Sivert Krudtå

Foto: Sivert Krudtå


I går den 30.06.2015 hadde Aftenposten enda en ny artikkel om falske basestasjoner, hvem som selger dem ( land ) og hvem som eventuelt kjøper dem og som distruberer dem her i Norge påvegne av en fremmed makt. Overraskende nok så har Israel vært i Norge på flere turer for å demonstrere og for å selge til et Norsk firma i Skien, firmaet dette gjelder er Racon.  Racon selger falske basestasjoner som er basert på det Israelske systemet Nice. Om dem har solgt til norsk politi eller andre vil ikke firmaet ut med, men dem er distrubutøren av de Israelske basestasjonene. Er ulike systemer i basestasjonene, kommer ann på hvem som lager dem, men det er nå avslørt at Israel har distributør i Norge. Og siden det er avslørt ved flere undersøkelser at det har vært og er regelmessig falske basestajoner i Norge, da må vi gå ut i fra at det er det Israelske basestajoner det er snakk om.

Det som nå blir interesant er hvem Anundsen setter sin tiltak inn mot for å avsløre og stoppe overvåkningen ved bruk av falske basestasjoner. For at Norge ikke skal komme på kant med Israel, så er det meget tvilsomt at regjeringen våger å kritisere Israel for å selge falske basestasjoner i Norge og hvor Israel kan overåvke norske borgere gjennom å plassere virus i disse basestajonene, noe som er fullt mulig, vi aliert må vite og man kritiserer ikke sine alierte for slikt.

Spørsmålet er nå om Anundsen strammer inn bruken av falske basestajoner for politiet / PST, er ikke så mange valgmuligheter igjen for hvem som står bak disse falske basestasjonene. Enten er det PST, altså Norge selv, eller så er det Israel eller USA med NSA i spissen. En privatperson vil tvilsomt bruke så mye penger som det virkelig koster å gå til innkjøp av en falsk  basestasjon, selv om det er økonomisk mulig for noen å gjøre det, og gevinsten for å gjøre dette er temmlige liten også. Regner med at siden Anundsen nødig vil kritisere PST for sin bruk av falske basestasjoner så ender vel denne saken som de fleste Anundsen som justisminister har vært i trøbbel med at den koker ut i kålen, og ingenting skjer, og privatlivet til alle nordmenn blir fortsatt truet av en utstrakt masse overvåkning, både på internett og i gjennom mobilen.

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *