Skyter med viten og vilje – ikke vådeskudd

Print pagePDF pageEmail page

154983_317085_np

 

Lurer på om politiet og mediene vet hva vådeskudd er for noe i det hele tatt ?? Når Vg og andre medier klarer å omtale hendelsen i Kristiansund på følgende måte, ” politimann løsnet vådeskudd mot speilet i garderoben osv osv ”. Man løsner ikke et vådeskudd. Et vådeskudd er det når det blir løsnet et skudd ved et uhell, og hvor vedkommende politimann / mann / kvinne kanskje faller eller kroppen blir påvirket av ytre omstendigheter. Det å stille seg opp med et ladd våpen foran et speil eller inne i en garasje og så trekke av, da løsner man et skudd med vite og vilje og med fullt overlegg, og man er fullt ut klarover hvilke fare det utgjør.

Det har det siste året vært flere episoder hvor en politimann / kvinne har løsnet skudd på denne måten, inne på det aktuelle tjenestestedet, som f.eks i Stavanger, Kristiansund, Tana osv. Disse episodene sier en ting, politiet er ikke trent for å  bære våpen og noen tjenestemenn og kvinner er åpenbart ikke skikket til å bære våpen. Uansett om man jobber i  politiet eller med annet i samfunnet og man omgås våpen, da vet man at våpnet og patronene skal opbevares separat og ikke bære et våpen usikret med patron i løpet. Det er å be om skyteepisoder som dette, i verste fall drap på helt uskyldige voksne og barn. Lurer på hva politimesteren i Øst-Finnmark hadde sagt om det skuddet som politimannen i Tana avfyrte fra innsiden av garasjen på lensmannskontoret hadde truffet og drept et barn eller annet menneske som tilfeldigvis hadde gått forbi ?? Kalt det for et uaktsomtdrap ? Uforsiktig omgang med våpen ? Bare minner om, skuddet ble fyrt av med viten og vilje.

Er vi kommet dit hen at siden det er politifolk som har avfyrt skuddene med viten og vilje, så kaller vi det for vådeskudd? Hvis ét av disse skuddene dreper et menneske, så skal altså vedkommende tjenestemann / kvinne for ei bot på 10 000 ?? Straffen for å avfyre slike skudd er altså i følge Spesialenheten for politisaker 10 000 kr i bot for å drepe et uskyldig menneske som er å feil sted til feil tid.

Slutt på å stille krav til voksnefolk ? Politikerne er ekstremt flinke til å stille krav til flyktningene og asylsøkerne om at dem må lære seg norsk, men hva med å begynne å stille krav til samtlige som bor i Norge inkl politifolk i tjeneste med skarpladd våpen uten sikring ?? Étt avfyrt skudd med viten og vilje som i disse tilfellene burde medføre sparken på flekken. Hadde dette blitt kravet, så hadde også politifolk blitt mer klarover faren med å løsne slike skudd og det hadde blitt færre av dem og dem visste at dem mistet levebrødet ved å gjøre dette. En annen ting et slikt  krav ville medført er at vi vanlige dødelige nordmenn hadde fått mer respekt for lov og orden, følger man ikke lovene og kravene vi stiller, så får det konsekvenser. Det at vi ikke stiller krav hverken til politifolk eller andre voksnefolk i Norge, barn også, er faktisk med på å gjøre at folket mister respekten for lovene vi har i landet. Dette er noe vi sårt trenger i dagens samfunn.

Det som gjør denne situasjonen vi er oppe i nå med bevæpnet politi enda mer allvorlig er uttalelsen fra politidirektøren Odd Reidar Humlegård, han skylder på mediene. Det er i følge politidirektøren mediene sin omtale av hvordan politiet har pistolen i beltet og at dem går med skarpladd våpen på gata og med patronen i løpet med usikret våpen som er skylden i disse skuddene. Velger bevisst å kalle det skudd avfyrt med viten og vilje, og ikke vådeskudd.

Nei kjære poltitidirektør og justisminister ta grep før uskyldige barn og voksne blir drept, og får på plass et skikkelig treningsopplegg for politifolkene før dere gir dem skarpladd og usikret våpen i beltet når dem er ute på gata blant andre mennesker.

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *