Kostbar frihet for europeere

Print pagePDF pageEmail page

selvmordbombere_is_brussel_paris_london_

 

På dagens Vgnett sin nettside skriver Frithjof Jacobsen et for såvidt en grei artikkel, han konstaterer i hvertfall noe som er korrekt, kampen mot terror virker ikke.

En ting er at kampen mot terror ikke virker, er en ting, men i tillegg så ofrer overvåkningspolitiet, sikkerhetspolitiet og politikerne privatlivet til resten av europa`s uskyldige innbyggere på terrorkampensalter. Vi har politikerne og et sikkerhetspoliti i hele Europa som har gått i vranglås, totalt i vranglås. Det eneste dem klare å tenker og fokusere på er mer overvåkning og nye verktøy til sikkerhetstjenesten over hele Europa.

La oss gå tilbake til 2013, da kom Edvard Snowden med sine avsløringer som rystet det politiskemiljøet i hele Europa og det rystet mediene og den vanlige mann og kvinne i gata, hvor massiv overvåkningen er. Ikke bare i USA men også i de Europeiskelandene. Alt blir overvåket, alle sms`er som sendes, eposter, telfeonsamtaler osv osv blir registrert. Vi har faktisk aldri vært så massivt overvåket noen gang i verdenshistorien, enda så signaliserer Erna Solberg etter terrorhandlingene i Brûssel i går at politiet må få utvidet adgang til overvåkning. Hvor mye av vårt privatliv skal vi ofre ved hjelp av verktøy som overhode ikke virker? Politiet i Belgia visste om at det kom til skje ei terrorhandling, selv da klarte dem ikke forhindre at det skjedde, årsaken kan umulig være mangel på metadata, det har dem mer enn nok av. Det samme har PST i Norge mer enn nok av  også før 22 juli 2011. Selv da klarte dem ikke snappe opp og avverge planene til Breivik, gikk helt under radaren, noe som overhode ikke burde være mulig. Det er kanskje kompetansen til å analysere dataene som er problemet? Nei, problemet er ikke for få verktøy hos politiet eller mangel på verktøy, det er rett og slett schengenavtalen og politikernes sin vegring mot å innrømme at schengenavtalen er problemet, også er en av EU`s frie friheter en del av problemet, nemlig fri flyt av mennesker over landegrensene. Det er ene og alene mangelen på grensekontroll som gjør at terrorister kan  reise fritt mellom land i Europa uten å bli tatt. Dette bevises ikke minst i gjennom at dem kunne gjøre en terrorhandling i Paris, og så være 2-3 timer senere i Belgia, uten at noen sjekket om hvem som passerte over grensen, denne mangelen på handlekraft så vi også i går etter terrorhandlingene i Brûssel. Grensene ut av Belgia ble ikke stengt enda politiet visste at det var minst én terrorist på rømmen.

brussel_terror_selvmordbomere_is

Ikke bare viser politikerne i Europa mangel på handlekraft i forhold til Schengenavtalen og sine friheter, men proklamerer attpå til enda mer om hvor fint og flott det er med denne friheten til å reise mest mulig fritt innenfor Europa. Er det dette dere kaller for frihet? Frihet til hva ? Joda, vi har frihet til å reise hvor vi vil i Europa uten pass og uten noen kontroller, men til hvilken pris? Skal nærmere 600 millioner europeere måtte ofre hele sitt privatliv først og så bli drept av bomber på bekostning av at politikerne i Europa skal praktisere en såkalt frihet som praktisktalt tar liv, da tror jeg nesten at jeg vil ofre denne friheten og få beholde mitt privatliv ( snoking i folks privatliv fra PST ) og jeg unngår i større grad å risikere å få bomber i hodet og å bli skutt på åpengate, noe europa`s befolkning nå risikere hver dag.

Et annet paradoks som gjøre at jeg stiller spørsmålstegn ved om politikerne i Europa egentlig vet hva dem holder på med. Som kjent er mange EU-land også medlem av Nato. Tydeligvis så forventer de samme  politikerne at folk som bor i Syria, Irak og Afghanistan skal sitte i ro i sitt eget hus og land samtidig som dem bombet uten å foreta seg noe. Tror politikerne i hele Europa at disse menneskene jubler når bombene bokstaveligtalt regner i hodet på dem? Tror de samme politikerne at folk som bor i Syria flykter flere 1000 km for å berge livet og for å gi sine barn ei fremtid uten krig, ikke er glad i sitt hjemland og landet dem flyktet fra?

Europa har ikke bare 10, 15, 20 eller 100 potensielle terrorister på sitt kontinent, vi har flere tusen. Mange som flyktet fra Syria, Irak og Afghanistan er ikke særlig glad i politikken som Europa og USA fører, og ingen sitter i ro på Oslo vest og ser på tv at familien sin i hjemlandet blir massakrert av soldater og bombet fra fly som tilhører landet dem flyktet til uten å ville foreta seg noe. Ser man sin familie blir angrepet så reagerer man og man handler ut i fra det, uansett på hvilken måte familien blir angrepet på, til å forstå dette så trenger man ikke værer professor, det hjelper å bare tenkt litt logisk og stille seg selv spørsmålet « hva hadde jeg gjort om det var min familie som ble angrepet «.

Politikerne i Europa skryter av Schengenavtalen og kaller den en frihet. Jeg vil gå så langt å kalle Schengenavtalen for en sikkerhetsrisiko mot befolkningen i hele Europa. Når man kan begå ei terrorhandling i et land og dra fritt over til et annet land på rimelig korttid uten å bli stoppet på grensa, da forstår selv den største idioten at noe er fundamentalt galt et sted. For det første burde grensene stenges automatisk når ei slik handling skjer, for det andre så er det kanskje på tide å slutte å kalle dette for en frihet, det er en frihet menneskene får på to vilkår, ofre sitt privatliv til inntekt for sikkerhetspolitiet vil ha det og man godta også at det andre vilkåret som er at man risikere å bli bombet når som helst og hvor som helst, dette er sannheten. Velkommen til Europa 2016.

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *