Europa`s befolkning ofres

Print pagePDF pageEmail page

eu nato 6 21 10 pic

 

I går skrev jeg et blogginnlegg om « Nato-land handler med IS «, dette innlegget blir en oppfølger.

Slik jeg ser det så begynner både Nato og EU  å bli en sikkerhetsrisiko for samtlige innbyggere i Europa, hvorfor ?

Som de fleste vet, så er Nato en forsvarsallianse som betyr at lojalitet internt står meget høyt, viktigste lojaliteten er prinsippet om « en for alle, alle for en «. Siden Tyrkia er natomedlem, og det ser ut som det forblir det også, og samtidig har en utstrakt handel med terrororganisasjonen IS og lar IS-soldater få krysse grensa inn til Tyrkia fritt for bl.a å få sykehusbehandling og hvile seg når dem utslitt, så betyr det i praksis at IS har fri tilgang til hele Europa og kan bevege seg fritt i hele Europa uten at noen kan hindre dem eller vil hindre dem. Er det dette som EU og USA mener er god politikk i  kampen mot terror ? Tvilsomt. Når et natoland som Tyrkia tar seg denne friheten på bekostning av befolkningen i hele europa, så kan man stille seg spørsmålet hvor lojaliteten ligger. Til nå virker det som at denne lojaliteten er mer hos IS enn den er hos Nato og Europa, og ikke minst er dette en illojalitet mot uskyldige som blir og har vært ofre for terrorhandlinger.

Det verste egentlig med Tyrkia`s lojalitet for IS er at dem kan sette samtlige natoland i fare. Dem kan medvirke til handlinger som blir begått av IS eller andre land som forårsaker at Nato havner i en stor krig på feil grunnlag. Det så vi bl.a når Tyrkia slapp ut såkalte satellittbilder som angivelig skulle bevise at Russland krenket deres luftrom. Når Russland tok til motmæle og la ut satelittbilder som visste det motsatte, så beklaget Tyrkia at dem hadde lagt ut feil bilder. Er det på denne måten et natoland skal bedrive sin utenriks – og sikkerhetspolitikk ?? Jeg velger å kalle dette for illojale handlinger mot Nato og er en sikkerhetsrisiko for hele Europa. Strengtatt burde Nato`s generalsekretær innkalt Tyrkia på teppet, og forlangt at handelen med IS stoppes øyeblikkelig og at grensa mot Syria stenges permanent inntil Europa og USA får kontroll på IS og inntill terror faren er nede mot null, og at grensa skal overvåkes 24/7 slik at ingen fra Syria får krysset grensa. Dette burde være et minimumskrav fra Nato og fra EU til Tyrkia. Nevner EU ja. EU blir også en sikkerhetsrisiko for hele befolkningen i Europa, som en forlengelse av lojaliteten Tyrkia viser ovenfor IS. Hvorfor ?

Det har selv slik, EU har en såkalt « grunnlov «. Det er den såkalte Romatraktaten, den er blitt revidert ett par ganger. Noe av det viktigste i denne traktaten er de fire frihetene, den ene friheten er fri bevegelse av arbeidskraft og mennesker over landegrensene, og i tillegg kommer schengenavtalen på toppen av dette, som regulerer grensepasseringene, eller skal vi si mangelen på reguleringer av grenseovergangene. Det er ingen kontroll på grensene mellom land i EU /EØS, totalt mangel på grensekontroll. I praksis så betyr dette at en IS-soldat kan fritt ta seg inn i EU, ingen vil oppdage soldatene, fordi Tyrkia lar dem fritt komme inn til seg, derfra er null kontroll på grensa videre inn i EU fordi Tyrkia er natomedlem, ergo ansett som en lojalpartner av Europa og USA, noe avsløringen til disse journalistene visste i går ikke stemmer med virkeligheta. Det egentlig Tyrkia gjør, dem pisser på Europa og USA, og ler av Europa og USA bak ryggen på oss.

Dette beviser at hele befolknigen i Europa, både i EU og EØS-området lever med en konstant trussel om terrorhandlinger daglig pga denne illojaliteten fra Tyrkia, men dette er ikke det eneste Europa`s befolkning gjennomgår, vi må ofre vårt privatliv pga denne illojaliteten fra Tyrkia og p.g.a vi har politikere i både EU, Nato og EØS land som mangler handlekraft som kunne stoppet Tyrkia fra dette. Istedenfor å stoppe Tyrkia fra å opptre på denne måten, så velger disse politikerne å ofre privatlivet til sine egne borgere i gjennom enda mer overvåkning og tiltak som alle vet ikke virker i kampen mot terror, falsk trygghet.  Men politikerne må vise at dem gjør noe, om det virker eller ei er ikke så viktig.

Vi kan trygt slå fast at befolkningen i hele Europa i dag både blir ofret på mange måter. Først blir vi sviktet av Tyrkia, så blir vi sviktet av Nato og EU som ikke våger å ta grep ovenfor Tyrkia, og på toppen av det hele så blir vårt privatliv ofret av de samme politikerne, et større svik mot nærmere 600 millioner mennesker skal man lete lenge etter, og skal vi som borgere fortsette å være naive og ikke se sannheten i øynene og godta at dette fortsetter ?

Share

  1 comment for “Europa`s befolkning ofres

  1. 25. mars, 2016 at 18:24

    Hvilken planet har du bodd på siden midt på 1930-tallet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *